Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΤΗ: Εβραίοι σπουδαστές στο Essex, έδιναν γραπτές εξετάσεις την Κυριακή, στα ίδια θέματα, που οι κοινοί θνητοί των ίδιων σχολείων, εξετάζονταν το ...προηγούμενο Σάββατο!!!

Εν μέσω ισχυρισμών για απάτη, τα σχολεία έχουν αναστατωθεί, μετά τη κλιμάκωση των καταγγελιών, ότι 11 και πλέον καθηγητές, διέσπαζαν σε δύο μέρες, τις εξετάσεις της ίδιας ημέρας, για να αποφεύγουν οι Εβραίοι φοιτητές να συμμετέχουν (στις εξετάσεις) του Σαββάτου και οι οποίοι είδαν το ποσοστό επιτυχίας τους να διπλασιάζεται.

Οι γονείς σπουδαστών (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) κατείγγειλαν, ότι καθιερώθηκε διήμερο (γραπτών) εξετάσεων, στο οποίο, από τους ...μαθητές που εξετάσθηκαν την πρώτη ημέρα των εξετάσεων, διαρρέουν οι ερωτήσεις (και απαντήσεις) στους υποψηφίους, που θα εξεταστούν γραπτώς την ....επόμενη μέρα!!!!
Η Αστυνομία στο Ilford του Essex, κλήθηκε στις αρχές του έτους για έρευνα, μετά τις καταγγελίες που έγιναν για εξαπάτηση.

Τώρα, μετά από την έρευνα, τα στελέχη του Συμβουλίου Εκπαίδευσης, στο Redbridge, στο Ανατολικό Λονδίνο, εξαναγκάστηκαν πλέον, να κάνουν τις γραπτές εξετάσεις για όλους τους μαθητές την ίδια στιγμή!!!
Πέρυσι, περισσότεροι από χίλιοι μαθητές είχαν τη δυνατότητα επιλογής, ώστε να δίνουν γραπτές εξετάσεις, είτε το Σάββατο ή την Κυριακή.
Το διήμερο για επιλογή εξέτασης εισήχθη (δήθεν) για να βοηθήσει τα παιδιά με τις διαφορετικές θρησκευτικές ανάγκες. Αυτή η περιοχή έχει ένα μεγάλο Εβραϊκό πληθυσμό.

Αλλά πολλοί γονείς, με αποστολή μηνυμάτων σε φόρουμ στο Διαδίκτυο, ισχυρίστηκαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς φέτος, ότι κάποια παιδιά είχαν ενθαρρυνθεί να επικαλούνται ότι ήταν άρρωστα ή να χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως δικαιολογία - έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις, την Κυριακή!!!
Έντεκα και πλέον δάσκαλοι, καλούσαν το Σάββατο ορισμένους υποψηφίους, για να τους αποκαλύψουν θέματα των εξετάσεων. Έτσι, προβλήθηκε ο ισχυρισμός, ότι σε αυτούς τους μαθητές, θα μπορούσαν στη συνέχεια να δωθούν και οι σωστές απαντήσεις, (πολύ) πριν αυτοί μπουν στην αίθουσα εξετάσεων.
Είκοσι-εννέα τοις εκατό (29%) από τα 365 αγόρια και κορίτσια που συμμετείχαν στην εξέταση της Κυριακής αρίστευσε, ενώ μόνο το 14 τοις εκατό (14%) από τους 1.065 υποψηφίους που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις του Σαββάτου, μόλις που ....πέρασε (τα μαθήματα)!!!!

Το Συμβούλιο Εκπαίδευσης του Redbridge ισχυρίζεται, ότι δεν έλαβε κανένα μέτρο σχετικά με τις καταγγελίες εξαπάτησης, καθώς κανένας γονέας δεν μπορούσε να προσφέρει πειστικές (πρωτότυπες) αποδείξεις.
Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου, Kirsty Τόμπιν δήλωσε: "Οι εξετάσεις διεξήχθησαν και την Κυριακή, μετά την πρώτη εξέταση του Σαββάτου, για να εξυπηρετηθούν οι μαθητές εκείνοι οι οποίοι, για θρησκευτικούς λόγους, δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Σαββάτου"!!!!

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ότι ορισμένοι ανεξάρτητως (θρησκεύματος) μαθητές του Redbridge, έπρεπε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Σαββάτου - που σημαίνει, πως συμμετείχαν μόνο (με κάποια δικαιολογία) στις εξετάσεις της Κυριακής" πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Αυτό μπορεί να είχε σχέση με τα διαφορετικά αποτελέσματα των δύο ημερών.
Είπε επίσης,  ότι το Συμβούλιο επανεξετάζει συνεχώς τις διαδικασίες των εξετάσεων.

Και πρόσθεσε: "Έχουμε πραγματοποιήσει αλλαγές στις συνθήκες διεξαγωγής των εξετάσεων κάθε χρόνο. Φέτος καθιερώθηκε να γίνονται όλες τις εξετάσεις την ίδια ημέρα. Αλλά δεν είναι αλήθεια ότι η αποκάλυψη της απάτης ανάγκασε το Συμβούλιο Εκπαίδευσης να ενεργήσει (έτσι για την αλλαγή). Αυτή τη χρονιά, όλοι οι μαθητές του Redbridge, θα καθίσουν στις εξετάσεις, τη Δευτέρα 30 Δεκέμβρη 2010, ημέρα που καθιερώθηκε για τα περισσότερα σχολεία".
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΠΗΓΗ:
http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/8111120/Schools-told-not-to-stagger-exams-amid-allegations-of-cheating.html
Σχόλιο:
Έτσι, μπαχλέμπι μου, να σου φτιάξω Αϊνστάϊνηδες εγώ, χιλιάδες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου