Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

Απάντηση Ότο σε Αμανατίδη

Η Ελλάδα θα έχει μία θέση στην καρδιά του Ότο Ρεχάγκελ. Ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στον Αμανατίδη, ο οποίος τον κατηγόρησε με τη συνέντευξή του στο gazzetta.gr για τις επιλογές του.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ότο Ρεχάγκελ στη Sportday
- Τελικά γιατί φύγατε από την Εθνική;
«Είχα μείνει και στη Βέρντερ πολλά χρόνια, αλλά όταν είσαι κάπου τόσο πολύ καιρό υπάρχει η φυσιολογική φθορά. Έφτασε το σημείο που έκρινα ότι έπρεπε να αποχαιρετήσω. Σαν φίλος ήρθα, σαν φίλος έφυγα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα».
- Η Ελλάδα, ύστερα από τόσα χρόνια, κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας;
«Όταν είσαι 9 χρόνια σε μια χώρα με τόσο μεγάλες επιτυχίες, είναι ένας σταθμός της ζωής σου που δεν τον ξεχνάς ποτέ. Όλη η ζωή δεν διαρκεί πολλά χρόνια κι όταν είσαι σε μια χώρα σχεδόν δέκα χρόνια, δεν ξεχνιέται. Είχα πολλές επιτυχίες στην καριέρα μου, αλλά αυτή εδώ ήταν κάτι ιδιαίτερο. Με στιγμάτισε. Είναι πολλοί άνθρωποι που δεν τους δίνεται καν η ευκαιρία να δουν και να ζήσουν αυτά που έχω περάσει εγώ».
- Αισθάνεστε κατά κάποιον τρόπο μισός Έλληνας;
«Είμαι Γερμανός, αυτό δεν αλλάζει, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ελλάδα είναι ένας ιδιαίτερος τόπος στη γη, λόγω και της μεγάλης ιστορίας της. Ο βασιλιάς Όθωνας ήταν 30 χρόνια στην Ελλάδα, εγώ είμαι ο Όθωνας ο 2ος, αλλά δεν κατάφερα να μείνω τόσα πολλά (σ.σ.: γελάει). Έμεινα εννέα χρόνια».
- Τι θέλετε να πείτε στον κόσμο της Ελλάδας;
«Να ξέρει o κόσμος ότι πάντα με έκανε να αισθάνομαι βασιλιάς εδώ στην Ελλάδα. Έτσι μου συμπεριφέρθηκαν τόσα χρόνια. Σαν βασιλιά. Το εισέπραττα από την πρώτη στιγμή και τους ευχαριστώ για όλα. Να ξέρουν ότι δώσαμε τα πάντα για την Εθνική επί εννέα χρόνια».
- Πιστεύετε ότι η Εθνική θα προκριθεί στα τελικά του Euro 2012;
«Το εύχομαι. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».
- Δυστυχώς είχαμε τρεις αποχωρήσεις από την Εθνική. Γκέκας, Κυργιάκος και Αμανατίδης. Το σχόλιό σας;
«Ζούμε σε μια δημοκρατία όπου ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέγει αν θέλει ή όχι να παίξει. Ελεύθεροι άνθρωποι είναι, δεν μπορώ να το σχολιάσω εγώ».
- Ο Αμανατίδης άφησε αιχμές εναντίον σας, λέγοντας ότι κάποιοι παίκτες είχαν εξασφαλισμένη θέση στην ενδεκάδα χωρίς να παίζουν στις ομάδες τους.
«Δεν το κατάλαβα αυτό, δικαίωμά μας ήταν να βάζουμε όποιον παίκτη θέλαμε. Πάντα έπαιζαν αυτοί που το άξιζαν βάσει απόδοσης. Ο Αμανατίδης να κοιτάξει πρώτα να παίξει στην ομάδα του και μετά να κριτικάρει. Να ασχοληθεί με τον εαυτό του, επειδή έχει πολλή δουλειά να κάνει. Έχει ένα χρόνο να παίξει μπάλα. Όταν ένας παίκτης δεν παίζει στην ομάδα του, πρέπει πρώτα να κοιτάει ο ίδιος να βελτιωθεί και όχι να ασχολείται με άλλα πράγματα. Του συμπεριφερθήκαμε πολύ καλά, ίσως καλύτερα κι απ' ό,τι έπρεπε, του Αμανατίδη».
- Ανάλογες δηλώσεις έκανε πριν από μερικούς μήνες και ο Χαλκιάς...
«Ο Χαλκιάς δεν πρέπει να μιλάει καθόλου, γιατί ούτε στην Αγγλία (σ.σ.: Πόρτσμουθ) ούτε στην Ισπανία (σ.σ.: Μούρθια) έπαιζε και παρ' όλα αυτά τον καλούσαμε στην Εθνική. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει. Κι αυτός, απ' όσο γνωρίζω, δεν παίζει τώρα στον ΠΑΟΚ. Όλοι αν κοιτάξουν τον εαυτό τους, θα έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν».
- Πολλές φορές σας κατηγόρησαν για ορισμένες επιλογές σας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τι απαντάτε;............ ............... ............. ....... ........... .........
Πηγή: www.gazzetta.gr 

Αναρτήθηκε από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου