Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 3 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ. ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Σήμερα υπογράφεται από κυβέρνηση και τρόικα και την Δευτέρα  παρουσιάζεται το Μνημόνιο νούμερο 3 που θα αλλάξει για πάντα την καθημερινότητα μας,αφού τα μέτρα του προϋπολογισμού εξειδικεύονται και αποκτούν συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας απαιτούν, μέσα σε 3 μήνες, από την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε εκβιάζοντας με τη συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας, κάτι που αποδεικνύεται με τον ωμό τρόπο που έπαιξαν με την τρίτη δόση του δανείου.
Στο νέο ραντεβού,που θα εγκρίνουν ή όχι την επόμενη δόση, θα ελέγξουν αμέσως εαν μπήκε ''μαχαίρι'' στο Δημόσιο και πόσο προχώρησε η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η εξοικονόμηση δαπανών από την υγεία και την ασφάλιση.
Ειδικότερα στις ΔΕΚΟ θα ξεσκονίσουν μισθολόγια για να δουν εαν κόπηκαν τα επιδόματα, εαν απολύθηκαν  οι άνω των 10.000 συμβασιούχοι και εαν έγιναν πράξη οι (αναγκαστικές) μετατάξεις 30 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Όπως ξεκαθάρισε η τρόικα την επόμενη φορά δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες αφού και τώρα με δυσκολία ''κατάπιαν'' την υπέρβαση του στόχου για το έλλειμμα στο 2010.
Όμως για να εφαρμοστούν κατά γράμμα τα μέτρα,ιδίως στο δημόσιο,θα πρέπει κατ΄ αρχήν να πειστούν κάποιοι υπουργοί, που σύμφωνα με τα ΝΕΑ, αναλογίζονται τις επιπτώσεις για την εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ και παθαίνουν ''σύγκρυο''.
Ήδη ξεκίνησε η επικοινωνιακή διαχείριση των μέτρων με πρωτοβουλία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Δ. Ρέππα, που είπε ότι στο εξής θα πρέπει να αποφεύγεται ο όρος «μέτρα», γιατί έχει αρνητική χροιά, και θα πρέπει να γίνεται λόγος για «πολιτικές αποφάσεις», ενώ σε αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται και ο διάλογος με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
newsit.gr

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου