Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ, ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 7 ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!!!

Ο ΛΙΘΟΥΑΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ PETRAS STANKERAS, ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ - ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΜΕΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΙ 7 ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ!!!!!
Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε από το Βίλνιους (AFP) 25-11-2010:
--- Ένας Λιθουανός ιστορικός, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία του στην πολιτική υπηρεσία του, τη Πέμπτη, μετά τις κατηγορίες από επτά πρεσβευτές ευρωπαϊκών κρατών, επειδή αρνείται το Ολοκαύτωμα!!!
Το υπουργείο Εσωτερικών της Λιθουανίας, δήλωσε ότι ο Petras Stankeras, ένας ανεξάρτητος ιστορικός, που συγκαταλέγεται μεταξύ των στελεχών μεσαίων βαθμίδων, που κατείχε θέση στο τμήμα σχεδιασμού του (υπουργείου), έχει εγκαταλείψει πλέον τη θέση του, μετά από ....αίτησή του.
Ο υπουργός Εσωτερικών Raimundas Palaitis, είπε ότι οι απόψεις του Stankeras ήταν προσωπικές.
"Οι ερμηνείες δεν έχουν τίποτα κοινό με τη θέση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την εβραϊκή γενοκτονία", είπε ο Palaitis σε μια δήλωση.
Η ανακοίνωση ήρθε μια ημέρα αφότου οι πρεσβευτές της Βρετανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, των Κάτω Χώρών, της Νορβηγίας και της Σουηδίας, αντέδρασαν έντονα (συντονισμένα) σε ένα άρθρο του Stankeras στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο περιοδικό Veidas, σχετικά με τις δίκες της Νυρεμβέργης, όπου οι νικητές Σύμμαχοι δίκασαν κάποιους από τους κορυφαίους Ναζί Γερμανούς αξιωματούχους, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Stankeras έγραψε ότι έγιναν δοκιμές, για να "παρασχεθεί μια νομική βάση, για το μύθο για τα έξι εκατομμύρια των υποτιθέμενων δολοφονιών Εβραίων".
Οι πρεσβευτές ....αναθεμάτιζαν τον Stankeras με επιστολή τους προς το υπουργείο Εσωτερικών (της Λιθουανίας), με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2010 και τη διένειμαν με τη "Baltic News Service", την Πέμπτη.
"Αυτό ισοδυναμεί με άρνηση του Ολοκαυτώματος και το βάσιμο των ισχυρισμών που οδήγησαν στις καταδίκες", είπαν.
Οι (πρεσβευτές) επιτίμησαν (κατηγόρησαν) επίσης τις Λιθουανικές αρχές για την αποτυχία τους να αντιδράσουν γρήγορα και αμφισβήτησαν τη δημοσίευση του άρθρου στο (περιοδικό) Veidas.
Αλλά ο Gintaras Sarafinas, που είναι ο εκδότης-διευθυντής του περιοδικού, δήλωσε, ότι ούτε το Veidas ούτε ο Stankeras αρνήθηκαν το Ολοκαύτωμα, και ισχυρίστηκε ότι το μόνο σφάλμα του (Stankeras) είναι το ιδιόμορφο στυλ που έχει.
"Κανένας στο εβδομαδιαίο περιοδικό δεν αμφισβήτησε το Ολοκαύτωμα, και κανείς δεν προτίθεται να το κάνει ποτέ. Ο συγγραφέας, ο οποίος είναι επαγγελματίας ιστορικός, ήθελε μόνο να συζητηθεί ο αριθμός των θυμάτων", είπε ο Sarafinas στο AFP.
"Παραδεχόμαστε ότι η πρόταση ήταν καλλιτεχνικό (=φραστικό) λάθος, όπως η λέξη «νόημα», θα έπρεπε να είχε διατυπωθεί αλλού", πρόσθεσε.
Σε δήλωσή του, ο Efraim Zuroff, εκπρόσωπος του "Simon Wiesenthal Center" στην έδρα του στην Ιερουσαλήμ δήλωσε, ότι ο Stankeras πρέπει να διωχθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία της Λιθουανίας, για την άρνηση του Ολοκαυτώματος.
 Αναφερόμενος επίσης στο άρθρο είπε, ότι αυτό είναι «μόνο η κορυφή του επικίνδυνου παγόβουνου των ψεμάτων και της στρέβλωσης», λέγοντας ότι το έθνος της αποτυχίας των 3,3 εκατ. ευρώ, θα αναγκαστεί να ξαναζήσει το παρελθόν του, ισχυριζόμενος ότι πριν από τον πόλεμο στη Λιθουανία κατοικούσαν 220.000 Εβραίοι, αλλά το 95 τοις εκατό χάθηκαν, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής 1941-1944 στα χέρια των Ναζί και των τοπικών(?) συνεργατών τους.
ΠΗΓΗ:  http://www.ejpress.org/article/47477

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου