Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ-ΘΥΜΑ ΤΗΝ ΑΤΕ

I Do Like Mondays
Δυο σαββατοκύριακα λείψαμε από το συνδικαλιστικό κυβερνοχώρο ασχολούμενοι με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές καθώς και με επιστημονικά καθήκοντα και λίγο έλειψε να γυρίζει ο κόσμος ανάποδα ξανά. Περπατώντας αργά στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης, έχοντας υπό μάλης τον Σαββατιάτικο τύπο του “κράτους των Αθηνών”, έπεσε το μάτι μου σε έναν τίτλο εφημερίδας αναρτημένης σε ένα περίπτερο: “Στους Κινέζους η ATEbank”!!! (εφημ. Agrenda, 262, 20-21/11/2010). Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ Γιάννη Πανάγου “με χειριστή τον Παμπούκη προχωρημένες συζητήσεις ” γίνονται “για την πώληση του χρηματοπιστωτικού ομίλου” της ΑΤΕ “σε κινέζικο επενδυτικό fund. Γράφει, επίσης, ότι “ρόλο στο προξενιό εικάζεται ότι είχε και ο Ανωμερίτης” και ότι αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου “αναζητούν το κατάλληλο timing για να δημοσιοποιήσουν το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων, να μετρήσουν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για να οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους”. Υποτίθεται ότι πρόκειται για “μεγάλη κίνηση” της κυβέρνησης που θα αντισταθμίζει τις πιέσεις της Γερμανικής κυβέρνησης πάνω στις “προβληματικές χώρες” της ευρωζώνης και δίνει “ανάσα” στον κρατικό προϋπολογισμό. Συνεχίζει το ρεπορτάζ: “Επί του θέματος θα πρέπει να έχει ενημερωθεί, όπως όλα δείχνουν, και ο Διοικητής της ΑΤΕbank Θόδωρος Παντελάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα (…) δείχνει ενδιαφέρον για τον εξωραϊσμό των οικονομικών στοιχείων της τράπεζας, το ξεκαθάρισμα του χαρτοφυλακίου θυγατρικών εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα και την αναμόρφωση του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας, με ιδιαίτερη φροντίδα για τα ζημιογόνα καταστήματα και τις θυρίδες που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους”.
Απ’ ό,τι αφήνει να διαφανεί το ρεπορτάζ, η κατάσταση της τράπεζας δεν ενδιαφέρει την AgBank of China επειδή αυτό που νοιάζει την Κινέζικη πλευρά είναι να “βάλει πόδι” στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Όσο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ποσώς ενδιαφέρεται για τις εργασιακές σχέσεις που θα επιβάλει μια Κινέζικη τράπεζα σε ελληνικό έδαφος. Κι αυτό γιατί με τις ευλογίες της Τρόικας κατ’ απαίτηση και των εργοδοτών και με την ανοχή των κυβερνητικών συνδικαλιστών (ΠΑΣΚΕ/ΔΗΣΥΕ) και των πάσης φύσεως εργοδοτικών συνδικαλιστών (ΔΑΚΕ, “ανεξάρτητοι” Alpha, Eurobank κ.α.) παρόμοιες εργασιακές σχέσεις έχουν επιβληθεί σε πολλούς εργασιακούς χώρους του κλάδου...... ......... ............ ................
Αναρτήθηκε από Εaspemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου