Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗ ΚΙΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. 20 ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΘΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ!!!

"Έχουμε βάλει το πρώτο βότσαλο σε μια απέραντη λίμνη" δήλωσε ενθουσιασμένη η Εβραία διευθύντρια του προγράμματος!!!!
Ο Lihong Song
δεν είναι άσχετος με τις γεμάτες συμφορές αφηγήσεις της Εβραϊκής ιστορίας.
Τώρα είναι που μελετά τον Ιώσηπο - τον αρχαίο Εβραίο ιστορικό, που έγραψε για την καταστροφή του δεύτερου ναού από τους Ρωμαίους το 70 μχ - για τον οποίο Κινέζοι ακαδημαϊκοί αποφάσισαν να αφιερώσουν την καριέρα τους στις μελέτες εβραϊκών κειμένων.

Τώρα, ο προϊστάμενος (Lihong Song) του  Ινστιτούτου Glazer  Εβραϊκών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Nanjing,  επισκέφθηκε το Ισραήλ νωρίτερα αυτό το μήνα για να μάθει για τη μεγαλύτερη τραγωδία του εβραϊκού λαού στη σύγχρονη εποχή, το Ολοκαύτωμα. Ήταν μέρος μιας ομάδας 20 συμπατριωτών του, που έλαβαν μέρος στο πρώτο σεμινάριο για τους Κινέζους εκπαιδευτικούς, για να εκπαιδευτούν από την (Εβραϊκή) Διεθνή Σχολή Μελετών "Γιαντ Βασέμ", ειδική για το Ολοκαύτωμα, που έληξε την περασμένη Δευτέρα.
"Οι μελέτες για το ολοκαύτωμα είναι σημαντικές για κάθε πολιτισμό", δήλωσε ο Lihong Song σε συνέντευξή του στο Βασέμ, στη καφετέρια της Γιαντ, όπου αυτός και η κινεζική αντιπροσωπεία ξεχώριζαν ανάμεσα στο πλήθος των "ξένων" επισκεπτών στο Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος της Ιερουσαλήμ. "Είναι ένα μάθημα που όλοι πρέπει να μάθουν. Στην Κίνα οι άνθρωποι έχουν πλέον ακούσει για το Ολοκαύτωμα, αλλά νομίζω ότι θα ήταν επωφελές εάν γνώριζαν περισσότερα. Προσωπικά, ενδιαφέρομαι για την ανθρώπινη αντίληψη του Θεού, υπό το πρίσμα του Ολοκαυτώματος, αλλά αυτό δεν μπορεί να συζητηθεί σε αυτό το πρόγραμμα".!!!
Το 2 εβδομάδων σεμινάριο χρηματοδοτήθηκε από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της ΟικογένειαςAdelson με (επίσημο) σκοπό, τη παροχή πληροφοριών στους εκπαιδευτικούς από την ηπειρωτική Κίνα, καθώς και από την κινεζική επικράτεια του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, για τη δολοφονία των έξι εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ούτως ώστε να μπορούν να το αναμεταδώσουν στους μαθητές τους.
"Θέλουμε να διευρυνθεί ο κύκλος των γνώσεων σχετικά με το Ολοκαύτωμα στον κόσμο", δήλωσε η Dorit Νόβακ, Διευθύντρια της Διεθνούς Σχολής Σπουδών για το Ολοκαύτωμα. "Ξεκινήσαμε με την Ευρώπη, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει ενδιαφέρον από χώρες που βρίσκονται πιο μακριά, όπως η Κίνα. Η δική τους ομάδα διανοούμενων ήταν πολύ εντυπωσιακή και το επίπεδο του ενδιαφέροντος για το θέμα ήταν εξαιρετικό".
 H καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Πεκίνου Zhong Zhiqing, που έζησε στο Ισραήλ για μια δεκαετία και έχει διδακτορικό στην Εβραϊκή Λογοτεχνία, δήλωσε για τους παραλληλισμούς μεταξύ των δύο (λαών), ότι δεν ήσαν ταυτόσημοι. "Ιστορικά, τα τραύματα είναι διαφορετικά και μοναδικά", είπε.
"Αυτό που μπορεί να συγκριθεί, είναι οι εθνικές αντιδράσεις, κατά το μέτρο που οι τραυματικές εμπειρίες χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης της εθνικής συνείδησης".

 Η Ziqing, που μετέφρασε τον Ισραηλινό συγγραφέα Άμος Οζ, που έγραψε μια ιστορία αγάπης, σαν " Το Σκοτάδι στο Mandarin", δήλωσε ότι η απόφαση να γίνει ένας εμπειρογνώμονας σε εβραϊκά (θέματα) δεν ήταν δική της.
Όταν το Ισραήλ και η Κίνα συνήψαν διπλωματικές σχέσεις το 1992, η χώρα της χρειαζόταν Εβραϊκά ακούσματα και (αυτή) επιλέχθηκε από τις αρχές για να μελετήσει τη γλώσσα. Ερωτηθείσα αν τώρα θα μπορούσε να επιλέξει ξανά την Εβραϊκή γλώσσα, έδειξε αμηχανία και ο μεταφραστής ήταν διστακτικός.
"Από μια ακαδημαϊκή άποψη, είμαι ευτυχής με την επιλογή μου, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω, τότε ίσως θα ήθελα να πάρω μια πιο εύκολη γλώσσα», είπε.

.......................................................

ΠΗΓΗ: JERUSALEM POST
=====================================
Επίσης, το 1992 πρωτοεγκαταστάθηκαν στα κινέζικα χρηματοοικονομικά κέντρα, η GOLDMAN SACHS και οι λοιπές Εβραίες αδελφές της!!!!!!! 
Τυχαίο ??????
Δεν νομίζω!!!!!! Κάποιος πρέπει να πληρώνει τα έξοδα ...εκπαίδευσης πρακτόρων!!!!
Το "Γιαντ Βασέμ" είναι το κέντρο της παγκόσμιας εβραϊκής-σιωνιστικής προπαγάνδας. Μη το φαντάζεστε σαν εκπαιδευτήριο διανοουμένων και αποτρελαθείτε, αλλά σαν έναν μηχανισμό μετατροπής μεταπολεμικών μυθιστορημάτων σε εργαλείο πλύσης εγκεφάλου.
ΤΟΛΜΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ:

Yad Vashem - The Holocaust Martyrs' and Heroes' Remembrance Authority

 - [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
Explore Yad Vashem's Holocaust History Museum, Art Museum, Exhibitions and more. ... The Yad Vashem Encyclopedia of the Ghettos During the Holocaust ...
www.yadvashem.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου