Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΟΛΑ ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΜΜΕ ΕΘΑΨΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΛΟΙΟΥ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ!!!

ΔΙΕΘΝΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ
Το περασμένο Σάββατο 13-11-2010, Έλληνες κομάντος έκαναν αναίμακτη επέμβαση σε φορτηγό πλοίο "Ελληνικών Πλοιοκτητικών συμφερόντων" που είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, μέσω Αιγύπτου!!!!!
Καθ' οδόν ο πλοίαρχος αιχμαλώτισε τα μέλη συνοδείας της ανθρωπιστικής βοήθειας και τα κατέβασε στη θάλασσα, απαιτώντας επί πλέον χρήματα. Οι αιχμάλωτοι μπορεί να απελευθερώθηκαν από τους Έλληνες κομάντος, αλλά και ο πλοίαρχος-πειρατής κυκλοφορεί ελεύθερος. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
"Ανθρωπιστές που εκρατούντο αιχμάλωτοι από Έλληνες καταδρομείς, σε ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο εν πλώ για παροχή βοήθειας και με ανθρωπιστικό φορτίο  για την εγκλωβισμένη Γάζα της υποδουλωμένης Παλαιστίνης αφέθηκαν ελεύθεροι.
«Τα μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας , οι οποίοι είχαν απαχθεί και στη συνέχεια εκρατούντο στην Ελλάδα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από παρακολούθηση (των αρχών) ενός βίντεο (προφανώς τραβηγμένου πάνω στο καράβι)
Ο καπετάνιος του πλοίου έχει συλληφθεί», ανέφερε η παρουσιάστρια του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Press TV, Lauren Booth, το περασμένο Σάββατο και  μετά από επικοινωνία που είχε με μέλη της ανθρωπιστικής συνοδείας «Ο Δρόμος  προς την Ελπίδα»
Σε  άλλη συνέντευξη Τύπου με τον ανταποκριτή της τηλεόρασης Hassan Ghani το Σάββατο, ο Ken O'Keefe της ανθρωπιστικής βοήθειας «Ο Δρόμος προς την Ελπίδα» του εξήγησε την κατάσταση. 
Παρά το γεγονός ότι η συνοδεία της βοήθειας προς την Γάζα παρέδωσε στον πλοίαρχο  την απόδειξη  της καταβολής του ναύλου,  (ο πλοίαρχος) επέμενε ότι έπρεπε να περιμένει ώστε να βεβαιωθεί ότι τα χρήματα μπήκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του. 
Μετά από έντονη διαφωνία , ο καπετάνιος του πλοίου «ανοίχτηκε» στην θάλασσα αλλά  μερικά από τα μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας , κατάφεραν  να μπουν στο πλοίο για να διαφυλάξουν το ανθρωπιστικό φορτίο προς την Γάζα και να βεβαιωθούν  ότι ο καπετάνιος δεν θα τους αφήσει στα «κρύα του λουτρού».
Τότε συνελήφθησαν.
«Μας απηγαγαν», δήλωσε ο
O'Keefe.
Ο καπετάνιος " παραβίασε όλους τους νόμους της θάλασσας.
Αν είχε πάει πίσω στη Λιβύη θα τον είχαν  στείλη σίγουρα  στη φυλακή.
«Πορεύτηκε προς  στην Ελλάδα, επειδή ο ιδιοκτήτης του πλοίου βρίσκεται στην Ελλάδα και διότι γνώριζε ότι θα έβρισκε περισσότερη  κατανόηση εκεί.»
Δέκα ανθρωπιστές - επτά Βρετανοί, δύο ιρλανδοί πολίτες, και ένας  Αλγερινός - ήταν επί του πλοίου καθώς και αρκετοί Λίβυοι αστυνομικοί καθώς και ένας  ανώτερος λιμενικός υπάλληλος.
 Όταν το πλοίο μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα , έλληνες καταδρομείς επιτέθησαν και το κατέλαβαν
 
 "Αυτοί  οι καταδρομείς, σε αντίθεση με τους Ισραηλινούς, ήταν πολύ επαγγελματίες.
Μας φέρθηκαν πολύ σωστά, πολύ ηθικά, και πολύ καλά», δήλωσε ο O'Keefe. 
«Σ'  αυτό το σημείο, οι Έλληνες αξιωματούχοι συνειδητοποίησαν ότι δεν έπρεπε να μας αντιμετωπίσουν  άσχημα. Μας απήγαγαν και έπρεπε να μας προσέξουν» πρόσθεσε.
«Θέλουμε να επιστρέψουμε στη Λιβύη και να συνεχίσουμε την αποστολή μας, αλλά επειδή δεν έχουμε τα διαβατήρια μας θα πρέπει να περιμένουμε για να τα πάρουμε πίσω και  να παμε  στη Λιβύη πρόσθεσε ο  O'Keefe
Ο
O'Keefe σημείωσε επίσης ότι το γκρουπ θα υποβάλη μήνυση κατά του πλοιάρχου.
Η οργάνωση  «Δρόμος προς την Ελπίδα» είπε ότι το σκάφος είχε αρχικά προγραμματιστεί να αποπλεύσει από τη Λιβύη προς Ελ Raidin, της Αιγύπτου, με τις  προμήθειες  της ανθρωπιστικής βοήθειας και που εν συνέχεια θα μεταφέροντο οδικώς στη μαρτυρική Γάζα της υπόδουλης Παλαιστινης από εβραίους-ισραηλινούς.ASH / HGL
Πηγή: TV Press
"
Μετάφραση: "Μίμης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου