Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

5 ΜΕΡΕΣ ΚΛΩΣΣΟΥΣΑΝ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ. 
....ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΠΤΙΚΩΝ, ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΓΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ....ΕΒΡΑΙΟ-ΟΛΟΑΠΑΥΤΩΜΑ ΜΑΣ.
ΕΝΑ 100% ΠΛΑΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΩΝ!!!!! 
"Ημερομηνία δημοσίευσης 10-11-2010 
Κυκλοφορούν ανάμεσά μας
Tου Ηλια Μαγκλινη
Σάββατο μεσημέρι (6-11-2010), μια ημέρα πριν από τις εκλογές, σε ταχυφαγείο στο Παγκράτι. Οταν στο ζευγάρι των φίλων αναφέρω ότι στην Ασία αγνοούν εν πολλοίς τι εστί Ολοκαύτωμα (βασιζόμουν σε λόγια γνωστών μου προσώπων από την Απω Ανατολή), ως μια κατ’ εξοχήν «ευρωπαϊκή» υπόθεση, ο φίλος αντιδρά: «Ρώτα όποιον θες από αυτούς που βλέπεις γύρω μας και θα δεις ότι και πολλοί Ελληνες δεν έχουν ιδέα περί Ολοκαυτώματος». Τόσο εγώ όσο και η γυναίκα του αντιδράσαμε με τη σειρά μας. «Δεν έχουν διαβάσει, εντάξει, αλλά τόσες ταινίες, τόσες τηλεοπτικές σειρές, δεν είναι δυνατόν...».
Χωρίς να το καταλάβουμε είχαμε βάλει μεταξύ μας ένα άτυπο στοίχημα. Η πιο θαρραλέα αποδείχθηκε (ως συνήθως) η γυναίκα της παρέας, η οποία έσπευσε σε πλαϊνά τραπέζια να θέσει τη δημοσιογραφική ερώτηση: «Διεξάγουμε μια έρευνα και αν θέλετε μας απαντάτε. Γνωρίζετε ιστορικά τι ήταν το Ολοκαύτωμα;» Απευθύνθηκε σε ένα κοντινό τραπέζι και σε δύο ζευγάρια που περίμεναν όρθια την παραγγελία τους. Ας αρχίσουμε από την πιο light εκδοχή της Ιστορίας, δηλαδή από τα δύο αυτά ζευγάρια. Το πρώτο απάντησε εύστοχα: «Το Ολοκαύτωμα είναι η εξολόθρευση των Εβραίων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Το δεύτερο νεαρό ζεύγος δεν τα πήγε και τόσο καλά. «Ολοκαύτωμα είναι όταν καίγεσαι ολόκληρος... αυτό δεν είναι;» Η φίλη επέμεινε: «Ιστορικά όμως τι είναι... Ξέρετε, Εβραίοι... Γερμανοί...» Αμηχανία, χαμόγελα σαστιμάρας. «Λέμε βλακείες, ε;» Ρώτησαν με αφέλεια, αλλά και με ένα ενοχικό βλέμμα. Πάμε τώρα στο κοντινό τραπέζι. Θαμώνες ήταν νεαρά παιδιά, εικοσάρηδες, τέσσερις κοπέλες κι ένα αγόρι. Η εξωτερική τους εμφάνιση παρέπεμπε σε φοιτητές, κάποιος θα τους χαρακτήριζε και «κουλτουρέ» - ειδικά ο νεαρός θα μπορούσε να είναι τακτικός θαμώνας των καφέ των Εξαρχείων: μουσάκι, κάπως μακριά μαλλιά, χαλαρό στυλ, ντύσιμο casual.
Δεν ακούσαμε τις απαντήσεις που εισέπραξε η φίλη από το τραπέζι τους, όταν όμως επέστρεψε στο δικό μας, είχε κάτι σαν τρόμο στο βλέμμα της. Επειτα, ο ψίθυρος: «Πάμε να φύγουμε... τώρα».
Φύγαμε. Στον δρόμο, μας είπε ότι στη συγκεκριμένη ερώτηση οι απαντήσεις έπεσαν σαν βόμβες της Λουφτβάφε: Τι της είπαν; Οτι «το Ολοκαύτωμα είναι ένα τεράστιο, χολιγουντιανό ψέμα». «Αμάν πια με τους περίφημους επιζώντες. Ολοι είναι επιζώντες». «Ξέρετε γιατί είναι ψέμα; Διότι την εποχή εκείνη δεν υπήρχε η τεχνολογία για να κατασκευαστούν θάλαμοι αερίων. Κι ούτε είναι δυνατόν να κατασκευαστεί σαπούνι από ανθρώπινο λίπος». «Ναι, αλλά ακόμα κι αν γινόταν, κρίμα που δεν τους έκαναν όλους σαπούνια».
Ολα αυτά με χαμόγελο και φιλική διάθεση - κάτι που μπορούσαμε να διακρίνουμε κι εμείς από το τραπέζι μας, αν και δεν ακούγαμε τι έλεγαν τα παιδιά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της φίλης, μόνο η μία από τις κοπέλες έδειχνε επιθετική. «Θα θέλατε να μου πείτε», πήρε το κουράγιο να πει η φίλη, «πού ανήκετε πολιτικά;» «Φυσικά», απάντησαν. «Στη Χρυσή Αυγή».
Εχουμε συνηθίσει τα μέλη της Χρυσής Αυγής να είναι «κάπως»: επίδοξοι ή ολοκληρωμένοι skinheads, με στρατιωτικό λουκ, άρβυλα, φόρμα παραλλαγής κ.ο.κ. Η συγκεκριμένη παρέα όχι απλώς δεν είχε καμία σχέση με τον στερεοτυπικό χρυσαυγίτη, αλλά θα έλεγα πως εκ πρώτης όψεως παρέπεμπε προς την αντίθετη, ιδεολογικά, πλευρά. Ηταν ένα φοβερό σοκ. Ωστόσο, όταν διηγήθηκα το περιστατικό στον συνάδελφο Γιάννη Σουλιώτη, του αστυνομικού ρεπορτάζ της «Κ», δεν ξαφνιάστηκε. Μια νέα γενιά νεοναζί έχει εμφανιστεί, μου είπε, η οποία μάλιστα θεωρεί «πασέ» το παλιό ύφος και στήσιμο. Μην πάμε όμως πολύ μακριά: είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα περίπου, η Χρυσή Αυγή πανηγύριζε για τη μία θέση δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Αθηναίων και το 20% στο εκλογικό κέντρο του Αγίου Παντελεήμονα. Κι αρχίσαμε τις γνωστές κοινοτοπίες περί «αυγού του φιδιού», παραβλέποντας το αυτονόητο: ότι ειδικά σε αυτή την περιοχή, απλοί άνθρωποι, νοικοκυραίοι και φιλήσυχοι Ελληνες που δεν τρέφουν κάποιο φυλετικό μίσος, βιώνουν μια τρομακτική υποβάθμιση: στις περιουσίες τους και στην καθημερινότητά τους. Τους αφήσαμε μόνους και την ευκαιρία την άδραξε η ιδεολογία του μίσους. Ας προσέχαμε."
ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ
ΟΥΤΕ Ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ - ΕΙΣΤΕ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΛΕΧΡΙΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου