Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Red Alert: Επίθεση του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας σε ένα νησί της Νότιας Κορέας!!!!

23 Νοεμβρίου 2010
Η Βόρεια Κορέα και η Νότια Κορέα σύμφωνα με πληροφορίες, διαπραγματεύονται τη παύση δράσης του πυροβολικού, σήμερα 23 Νοέμβρη 2010, που είναι σε εξέληξη, σε όλη την επίδικη θαλάσσια συνοριογραμμή (NLL) στην Κίτρινη Θάλασσα στα δυτικά της χερσονήσου. 
Αν και τα στοιχεία εξακολουθούν να είναι αποσπασματικά και ανεπιβεβαίωτα, οι συνεχείς ειδήσεις της Νότιας Κορέας δείχνουν, ότι περίπου στις 14:30 μ.μ. τοπική ώρα, βλήματα του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας άρχισαν να πέφτουν στα ύδατα, γύρω από το νησί Yongpyeongdo, που είναι ένα από τα ελεγχόμενα από τη Νότια Κορέα νησιά, στα νότια της θαλάσσιας συνοριογραμμής. Η Βόρεια Κορέα έχει σύμφωνα με πληροφορίες που αναπαράχθησαν περίπου 200 φορές, έριξε πολλά βλήματα, ορισμένα από τα οποία έπληξαν το νησί, τραυματίζοντας τουλάχιστον 10 στρατιώτες της Νότιας Κορέας, καταστρέφοντας τα κτίρια και προκαλώντας πυρκαγιά στη πλαγιά ενός βουνού. 
Το πυροβολικό της Νότιας Κορέας ανταπάντησε, με εκτόξευση περίπου 80 δικών της βλημάτων προς τη Βόρεια Κορέα, και έστειλε μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην περιοχή, ενώ αύξησε τον στρατιωτικό συναγερμό της στο υψηλότερο επίπεδό της.
Ο Πρόεδρος Lee Myung Bak της Νότιας Κορέας, συγκάλεσε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σε συνεδρίαση έκτακτη ανάγκης, και τα ΜΜΕ προσπαθούν να μάθουν αν η Σεούλ διέταξε τους Νοτιοκορεάτες που εργάζονται σε διακορεατικές εγκαταστασεις στη Βόρεια Κορέα, να εκκενώσουν τη περιοχή. Το μπαράζ βομβαρδισμών από τη Βόρεια Κορέα συνεχίστηκε και στις 4 μ.μ. τοπική ώρα.
Οι Στρατιωτικές δραστηριότητες φαίνεται να είναι σε εξέλιξη σε αυτό το σημείο, και στο Γενικό Επιτελείο  της Νότιας Κορέας γίνεται σύσκεψη για το θέμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι και η ηγεσία της Βόρειας Κορέας πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις.......... ............
(ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ) -- ΠΗΓΗ: ΤΟ STRATFOR (με τις περίεργες διασυνδέσεις με μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου