Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.....Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2010
ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εδώ και ένα χρόνο, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης της και σεβόμενη την αγωνία της πλειονότητας των συναδέλφων που για διάφορους λόγους προσχώρησαν στην «Ομίχλη», απέφυγε να απαντήσει στην λάσπη και τις ύβρεις του κρυφού πυρήνα των Ομιχλιστών, ο οποίος, κρυβόμενος πίσω από τους πολλούς, κήρυξε εμφύλιο με απώτερο σκοπό να μονοπωλήσει και να ελέγξει τον Κινηματογράφο σε όλο του το φάσμα. Έφτασε δε ο κρυφός αυτός πυρήνας στο σημείο να απειλεί και να υβρίζει, εν μέσω εκλογών, τον πολιτικό φορέα των Οικολόγων-Πράσινων επειδή, ύστερα από τη διαδικτυακή διαβούλευση του ΥΠΠΟΤ, αξιολόγησε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Κινηματογραφικό Νομοσχέδιο του ΥΠΠΟΤ πρέπει να αποσυρθεί.
Ξεπεζεύστε από τα καλάμια σας, κύριοι Τσεμπερόπουλε, Γκορίτσα και λοιποί.
Παραθέτουμε τις χρηματοδοτήσεις που λάβατε και σας παραπέμπουμε στα πρακτικά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για να διαπιστώσετε την στήριξη που σας προσέφεραν αυτοί που καθυβρίζετε. Για να δούμε ποιος είναι κρατικοδίαιτος:

Γκορίτσας
1. Δέσποινα
2. Από το Χιόνι
3. Βαλκανιζατέρ
4. Μπραζιλέρο
5. Παρέες
6. Απ’τα κόκκαλα βγαλμένα (250.000€-2010)

Τσεμπερόπουλος:
1. Ξαφνικός Έρωτας
2. Άντε Γεια
3. Πίσω Πόρτα
4. Ο Εχθρός μου (280.000€-2010)

Για τους φερόμενους ως παραγωγούς, παραθέτουμε τα ποσά που εισέπραξαν από το Ε.Κ.Κ. και ζητάμε να γίνει έλεγχος σε σχέση με το ύψος της δικής τους συμμετοχής.

§        Κώστας Λαμπρόπουλος - CL Production - Σαμιώτης – (ODEON), 13 ταινίες, Σύνολο Χρηματοδότησης: 2.545.000€
§        Π.Παπαχατζής, 8 Ταινίες, Σύνολο Χρηματοδότησης: 1.253.000€
§        Γ. Λυκιαρδόπουλος, 4 Ταινίες, Σύνολο Χρηματοδότησης: 800.000€
§        Κ. Μωριάτης: 4 Ταινίες, Σύνολο Χρηματοδότησης: 635.000 €
§        Φαντασία Οπτικοακουστική (Στέλλα Θεοδωράκη+Θάνος Αναστόπουλος, Π. Κυριακουλάκος), 6 Ταινίες, Σύνολο Χρηματοδότησης 885.000€
§        Ξηντάρης Γιάννης+Νικολέρης Χρήστος (Ενόραση), 4 Ταινίες, Σύνολο Χρηματοδότησης: 493.000€.
ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: 6.611.000 €

Καλούμε όλους τους καλοπροαίρετους συναδέλφους της «Ομίχλης» να βγουν στο φως.
Παράλληλα, θα γίνει δημόσια συζήτηση από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, όπου θα αναλυθούν οι παγίδες που κρύβει το Νομοσχέδιο και το τι διακυβεύεται.

Συνημμένα, σας παραθέτουμε τα ονόματα των Προέδρων της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, από το 1974 έως σήμερα, που έδωσαν τους αγώνες τους για να υπάρχει σήμερα κινηματογραφία και δεν εισέπραξαν τίποτε άλλο παρά συκοφαντίες.
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε.Σ. ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Ορέστης Λάσκος -- Γρηγόρης Γρηγορίου (3 θητείες) -- Πάνος Γλυκοφρύδης -- Λάμπρος Λιαρόπουλος -- Παντελής Βούλγαρης -- Θανάσης Ρεντζής -- Θόδωρος Αγγελόπουλος -- Κώστας Κουτσομύτης -- Γιώργος Καρυπίδης -- Τάσος Ψαρράς -- Θόδωρος Αγγελόπουλος -- Νίκος Κούνδουρος (2 θητείες) -- Διαγόρας Χρονόπουλος -- Ντίνος Κατσουρίδης (3 θητείες) -- Πολ Σκλάβος -- Παύλος Τάσιος (2 θητείες) -- Χάρης Παπαδόπουλος (5 θητείες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου