Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ο Ιλχάν Αχμέτ για το απόκομμα της Ντόρας : ¨Στην διακήρυξη του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει τον Μάρτιο στο πρώτο συνέδριο, θα περιλαμβάνονται θέσεις για την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης¨!!!

Ο Ιλχάν Αχμέτ , πού αλλού; Στο «Ντορόκομμα»...

Εφ. Μπιρλίκ 21-11-2010
"Ανακοινώθηκε η ¨Δημοκρατική Συμμαχία¨ της Ντόρας - Πρώτη επίσκεψη της Ντόρας στην Τουρκία.
Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ήταν ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του κόμματος ¨Δημοκρατική Συμμαχία¨ του οποίου την ίδρυση ανακοίνωσε η τέως ΥΠΕΞ και ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. O τέως βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο Ειδήσεων Τζιχάν, είπε πως συμμετέχει στο νεοϊδρυθέν κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Ιλχάν Αχμέτ : ¨Στην διακήρυξη του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει τον Μάρτιο στο πρώτο συνέδριο, θα περιλαμβάνονται θέσεις για την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης¨
Ο Αχμέτ θύμισε πως ο ηγέτης της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε ακραία εθνικιστική συμπεριφορά έναντι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, και πως για αυτό το λόγο είχε παραιτηθεί από την ΝΔ. O Αχμέτ ανέφερε πως η Μπακογιάννη θα προβεί σε ανοίγματα προς την μειονότητα, πως στην διακήρυξη του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει τον Μάρτιο, θα περιλαμβάνονται θέσεις για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, πως υπάρχει στόχευση για εκμηδένιση των μειονοτικών προβλημάτων και πως θα κυριαρχήσει μια φιλελεύθερη πλειοψηφική ιδεολογία.
Ο Αχμέτ ανέφερε πως στο πρώτο άρθρο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος αναφέρεται πως ¨στόχος είναι η διασφάλιση ελευθερίας για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας, θρησκείας και φυλής¨. Ο Ιλχάν Αχμέτ είπε πως η Μπακογιάννη σύντομα θα κάνει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό στην Τουρκία, φανερώνοντας έτσι τη σημασία που αποδίδει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και πως στο συνέδριο του Μαρτίου θα αποσαφηνιστούνε οι μελλοντικές προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ο Ιλχάν Αχμέτ πρόσθεσε πως οι ψήφοι των Δυτικοθρακιωτών δεξιών ψηφοφόρων που παρεξηγήθηκαν με τη ΝΔ και ολίσθησαν προς το ΠΑΣΟΚ, πλέον θα συγκεντρωθούνε στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας με αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη."
Πηγή:  http://tourkikanea.wordpress.com
Πηγή: http://www.enkripto.com/2010/11/blog-post_4786.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου