Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ: Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας --Agricultural Bank of China (ABC) Limited

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟΝ ΛΑΓΟ Ο ΣΑΛΛΑΣ - ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ....ΕΒΡΑΙΟΚΙΝΕΖΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ
Αγροτική Τράπεζα της Κίνας Limited - ABC- (中国农业银行股份有限公司), γνωστή και ως AgBank, είναι μία από τις 4 μεγαλύτερες τράπεζες της "Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας". Ιδρύθηκε το 1951, και έχει την έδρα της στο Πεκίνο, με υποκαταστήματα σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, αλλά και στο Χογκ Κονγκ και στη Σιγκαπούρη. Συμπροεδρεύουν οι Xiang Junbo και Zhang Yun, ενώ (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του 2007) απασχολεί 447.519 εργαζόμενους!!!
Η "ABC" έχει 320 εκατομμύρια πελάτες λιανικής, 2,7 εκατομμύρια εταιρικούς πελάτες, και σχεδόν 24.000 υποκαταστήματα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων. Η ABC εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2010, πραγματοποιόντας τη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που έγινε ποτέ στον κόσμο, με δημόσιες προσφορές (δημόσια εγγραφή).
Μετά την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 1949, η "ABC" έχει καταργηθεί και έχει επανιδρυθεί πολλές φορές.  Το 1951, δύο τράπεζες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η "Γεωργική Τράπεζα Κίνας" και η "Συνεργατική Τράπεζα Κίνας", συγχωνεύθηκαν για να σχηματίσουν τη "Τράπεζα Γεωργικής Συνεργασίας", η οποία ήταν η "πρόγονος" της "ABC".  Ωστόσο, και αυτή η τράπεζα, συγχωνεύθηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Κίνας το 1952. Η πρώτη τράπεζα που φέρει το όνομα "Αγροτική Τράπεζα της Κίνας" ιδρύθηκε το 1955, αλλά και αυτή συγχωνεύθηκε στη Κεντρική Τράπεζα το 1957.  Το 1963 η Κινεζική κυβέρνηση ιδρύει μιαν άλλη "Αγροτική Τράπεζα", που επίσης συγχωνεύθηκε στη Κεντρική Τράπεζα δύο χρόνια αργότερα. Η σημερινή "Αγροτική Τράπεζα της Κίνας" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1979. Ήταν μια αναδιάρθρωση, για να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία holding, που ονομάστηκε "Αγροτική Τράπεζα της Κίνας Limited". Αυτή είναι και η τελική μορφή της, η οποία και εισήχθηκε τον Ιούλιο του 2010, στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης και στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
Τον Απρίλιο του 2007, η "ABC" ήταν το θύμα της μεγαλύτερης απάτης υπεξαίρεσης (ληστείας) τράπεζας που έγινε ποτέ στην ιστορία της Κίνας. Αυτό συνέβη όταν δύο απατεώνες διαχειριστές, στο υποκατάστημα της τράπεζας στη Χαντάν, στην επαρχία Hebei, καταχράστηκαν περίπου 51 εκατομμύρια γιουάν (7,5 εκατομμύρια $).
ΠΡΩΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ
Η "ABC" ήταν η τελευταία από τις 4 μεγάλες τράπεζες της Κίνας που ιδιωτικοποιήθηκε με προσφυγή σε αύξηση καφαλαίου με δημόσια εγγραφή. Το 2010, οι μετοχές της και τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της "Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας"  εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης και στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ αντίστοιχα.  Κάθε μετοχή της ορίστηκε να κοστίζει μεταξύ 2,7RMB  και 3.3RMB ανά μετοχή. Δηλαδή η κάθε μετοχή ορίστηκε να να κοστίσει μεταξύ $ 2.88 και $ 3.48, που ήταν η τελική τιμή ανά μετοχή για τη δρομολόγηση της διαπραγμέτευσης, μετά την έκδοση της 7 Ιουλίου 2010.  Με την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής, τον Αύγουστο του 2010, πραγματοποιήθηκε παγκοσμίως η μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ξεπερνώντας την αντίστοιχη του 2006, που είχε γίνει από την "Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα Κίνας" με το αστρονομικό ποσό των  21,900,000,000 $ ΗΠΑ.
 Η "ABC" κάλυψε 19.210 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε μια δημόσια εγγραφή, μόνο από το Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη στις 6 Ιουλίου 2010, πριν από τις επιλογές προτίμησης που ασκήθηκαν. Στις 13 Αυγούστου του 2010, η "ABC" ολοκλήρωσε και παγκοσμίως επίσημα, την αρχική δημόσια εγγραφή που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, αυξάνοντας συνολικά τα κεφάλαιά της κατά 22.1 δισ. $!!!!!, μετά και από τη πλήρη άσκηση δικαιωμάτων τόσο στη Σαγκάη όσο  και στο Χονγκ Κονγκ. 
Η δημόσια εγγραφή είχε τέτοια δυναμική, που κάποιοι πίστεψαν, ότι ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει αύξηση 30 δισεκατομμύριων δολαρίων ΗΠΑ, αλλά η ασθενέστερη ψυχολογία της αγοράς μετριάστηκε από την τιμή.
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΜΕ ....ΑΡΑΒΕΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ!!!!
Η CICC, η GOLDMAN SACHS, η MORGAN STANLEY,  οδήγησαν τη κούρσα στο Χονγκ Κονγκ και έπεισαν την JPMORGAN, την MACQUARIE BANK και την  DEUTSCHE BANK,  να υποβάλουν προσφορές στην "ABC", για να δημιουργήσουν επίσης το δικό τους πακέτο συμμετοχής. Οι CICC,  CITIC SECURITIES,  GALAXY και  GUOTAI JUNAN ΑΞΙΩΝ, διαχειρίζονται το τμήμα της Σαγκάης!!!!!  
Η "ABC" πούλησε περίπου το 40% της προσφοράς της Σαγκάης σε 27 στρατηγικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των συμμετοχών της στη "China Life Insurance"  και στη "China State Construction". Οι μετοχές της υπόκεινται σε περίοδο υποχρεωτικής παρακράτησης 12-18 μηνών.  
Έντεκα στρατηγικοί επενδυτές επιλέχθηκαν για το μερίδιό της προσφοράς στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένων της "QATAR INVESTMENT AUTHORITY" !!!!!!  και της  "KUWAIT INVESTMENT AUTHORITY" !!!!!, που λάβανε συνδυαστικά, μετοχές αξίας 5,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων!!!!!!
 Τζέφρι.... Να σε πω το μοίρα σου ου ου ου ου ????? ΟΥΣΤ !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου