Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

"ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ: Αν Εθελούσια δεν γονατίσεις, τότε ούτε νεκρό δεν μπορούν να σε γονατίσουν"

Τι συμβαίνει με τον Πάγκαλο; είναι η πολιτική GAPsok ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Η συμπεριφορά Πάγκαλου τελευταία έχει ξεφύγει εντελώς, από αυτό που θέλαμε ως πολίτες από ένα θεσμικό παράγοντα της πολιτείας. Το γιατί ακόμη τον διατηρούν σε αυτή τη θέση μετά και τη προσβολή των ενόπλων δυνάμεων είναι και αυτό, ένα από τα τόσα πολλά, που θα κριθεί και αυτό στις επόμενες εκλογές.
Ο αδύναμος πρωθυπουργός κοντά στα άλλα, δεν μπορεί να απομακρύνει, ούτε καν αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο, ο  οποίος μας προσβάλλει, εκτός των άλλων,  και την πολιτική μας αισθητική.
Μία περιήγηση στο διαδίκτυο (από σχετικά κείμενα και video) είναι αρκετό να καταλάβει και ο ποιο ανυποψίαστος πολίτης ότι αυτός ο άνθρωπος μόνο κακό μπορεί να κάνει σε αυτό το πολύπαθο τόπο.  Οι σημερινές συγκυρίες απαιτούν. εκτός των άλλων, σύνεση, συναίνεση  και πάνω από όλα σοβαρότητα.

Το τελευταίο όμως που συνέβη και προκάλεσε την οργή του Βάσου Λυσσαρίδη,  είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει έτσι. Πρέπει ως λαός να αντιδράσουμε. Πρέπει να να βρούμε μία λύση. Η παραμονή αυτού του ανθρώπου σε αυτή την νευραλγική θέση μας εκθέτει και μας οργίζει ως πολίτες.
Κάποτε ΄θα πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι μας και να σταματήσουμε τα καλαμπούρια και τα  περιπαιχτικά σχόλια σε τέτοιες συμπεριφορές και να απαιτήσουμε το αυτονόητο: Σοβαρότητα!!!
Νάσος
Το ρεπορτάζ που με εξόργισε:
Μια δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο του 21ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ. Συγκεκριμένα ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι το 1986 βρήκε μεγάλη δυσπιστία στη Λευκωσία, όταν βρισκόταν στην Κύπρο με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη για να συζητήσουν την ιδέα ότι τα ευρωπαϊκά πλαίσια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση μιας λύσης στο κυπριακό.
Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης  ανέφερε μάλιστα ότι τότε ο φίλος του Βάσος Λυσσαρίδης του είχε πει "αυτό είναι συνώνυμο με προδοσία". 
«Όσοι δεν απέρριπταν την ιδέα μας είχαν πει», πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, «ότι αποκλείεται η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς πρώτα να λυθεί το κυπριακό».

Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πάγκαλου ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.  

Απαντώντας στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα, ο κ. Λυσσαρίδης, εξέφρασε απορία γιατί ένας άνθρωπος με ένα υπέρτατο αξίωμα στην ελληνική πολιτεία καταφεύγει σε αυτές τις μεθόδους. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τα κίνητρα τα οποία οδήγησαν τον κ. Πάγκαλο σε αυτή την εντελώς μη πραγματική δήλωση. 

Αν ανατρέξει κανείς στα γεγονότα τη εποχής επεσήμανε, θα διαπιστώσει ότι η ΕΔΕΚ είχε διατυπώσει κριτική στον Πρόεδρο Βασιλείου γιατί δεν έσπευσε να υποβάλει αίτηση για ένταξη.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα αίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω, ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης, 

ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ένα τέτοιο ψέμα έπρεπε να ειπωθεί σήμερα στο Συνέδριο του ΑΚΕΛ.
Αναρτήθηκε από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου