Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΠΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Και λέμε περίεργη, γιατί οι Σουηδοί δεν φημίζονται, ούτε για τη σεμνοτυφία τους, ούτε για τις εύκολες διώξεις σεξουαλικών εγκλημάτων, ακόμα και για βιαστές ανηλίκων. Η υπόθεση μυρίζει αμερικανολαγνεία, αφού η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι από τις κορυφαίες στην αποκάλυψη σοβαρών εγκλημάτων πολέμου του Αμερικάνικου στρατού.
Ας δούμε τα δημοσιεύματα και να έχουμε το νου μας:
PressTV -- Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010
Ένα δικαστήριο στη Σουηδία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή της ιστοσελίδας "Wikileaks" Julian Assange, ο οποίος βαρύνεται με σοβαρές κατηγορίες, σχετικά με τους ισχυρισμούς για βιασμούς και άλλων σεξουαλικών εγκλημάτων, για τα οποία και έχει συλληφθεί.
Ο δικηγόρος του Assange, Bjorn Hurtig ανακοίνωσε, ότι ένα πανευρωπαϊκό μέτρο ασφαλείας (ένταλμα) αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί, προσθέτοντας, ότι ο πελάτης του θα ασκήσει κατά πάσα πιθανότητα προσφυγή κατά του κράτους, δημοσίευσε την Πέμπτη το Reuters.
Ο δικηγόρος Huting, υπογράμμισε επίσης, ότι ο Assange "διακυρήττει την πλήρη αθωότητά του", αν και μειώνονται σταδιακά οι πιθανότητες να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα ίχνη του (που βρήκε η αστυνομία).
Τον Σεπτέμβριο, η σουηδική εισαγγελία ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με κατηγορίες περί βιασμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης και της παράνομου εξαναγκασμού, από τον Assange, σε βάρος Αυστραλού πολίτη.
"Ο λόγος για την αίτησή μου (στο δικαστήριο) είναι ότι πρέπει να τον ανακρίνουμε. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε μπορέσει να τον συναντήσουμε για τη διενέργεια των ανακρίσεων", δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Marianne Ny, που εποπτεύει τις έρευνες για την υπόθεση εναντίον του Assange.

Ο Assange ωστόσο ισχυρίζεται, ότι όσα περιγράφονται στις καταγγελίες των Σουηδικών αρχών είναι αβάσιμα και η υπόθεση που εκκρεμεί εναντίον του είνααι ένα "νομικό τσίρκο".
Ο Assange έχει επίσης δηλώσει, ότι είχε προειδοποιηθεί έξυπνα από την Αυστραλία, πριν τελικά τον ισοπεδώσουν με τις εναντίον του κατηγορίες, ότι πιθανόν να αντιμετωπίσει μια εκστρατεία για να τον δυσφημήσουν.
Η ιστοσελίδα "Wikileaks" εξόργισε σαφώς το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, όταν κυκλοφόρησε πολλά μυστικά έγγραφα που σχετίζονται με τους πολέμους των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, εκθέτοντας ορισμένες από τις φρικαλεότητες που διαπράττονται από τον στρατό των ΗΠΑ στις δύο χώρες.
Σε διαρροή της αργότερο τον Οκτώβριο, η "Wikileaks" κυκλοφόρησε σχεδόν 400.000 ταξινομημένα έγγραφα από τα αρχεία των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράκ. Ο Assange ζήτησε τα έγγραφα, από τα οποία προκύπτει, μια απόρρητη έκθεση, για 15.000 θανάτους Ιρακινών αμάχων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Assange ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελβετία, καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι, όλο και πιο συχνά, ασκούσαν πάνω του, πάρα πολλή μεγάλη πίεση.
ΠΗΓΗ: http://www.presstv.ir/detail/151571.html
ΠΗΓΗ: REBEL NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου