Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΛΑ 2 ΕΒΡΑΙΟΦΡΟΥΤΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ "ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ" ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΪΣΜΟ-ΣΙΩΝΙΣΜΟ!!!!!!!!

Posted by Abravanel
Ο Ηλίας Πέσσαχ είναι ένας νεαρός Θεσσαλονικιός 30 ετών, ειδικευόμενος γιατρός. Η υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τον Κ.Γκιουλέκα είναι φυσικό επακόλουθο της έντονης δραστηριότητας του στα νεανικά και φοιτητικά του χρόνια. Είτε μιλάμε για την πολυετή ενασχόληση του στους Ναυτοπροσκόπους του Λευκού Πύργου, είτε για την δραστηριοποίηση του στην ΔΑΠ και στον Ροταριανό Όμιλο Ιωαννίνων κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ο Η.Πέσσαχ συμμετείχε ως ενεργός πολίτης στην ζωή της κοινωνίας στην οποία ζούσε. Ακόμα και μετά το πτυχίο συνέχισε ως Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων ενώ ταυτόχρονα διατέλεσε και εκλεγμένος μέλος του Δ.Σ. της Εβραϊκής Νεολαίας Ελλάδος (ΕΝΕ). Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Η.Πέσσαχ έκοψε πρώτος το νήμα για αντισημιτικά σχόλια για την υποψηφιότητα του όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το, μάλλον παρανοϊκό, ιστολόγιο.
1. Ποια είναι η ενασχόληση σου με την εβραϊκή ζωή στην Ελλάδα;
Καλώς ή κακώς, θρήσκος δεν είμαι. Παρολαυτά, η ενασχόλησή μου με την εβραϊκή ζωή είναι συνεχής. Είτε με την διαρκή παρουσία μου κάθε Παρασκευή για τον εορτασμό του Σαμπάτ στην κοινότητά μας στα παιδικά μου χρόνια, είτε ως μαθητής του εβραϊκού δημοτικού σχολίου μας, είτε ως μικρός κατασκηνωτής, είτε αργότερα στα Ιωάννινα ως φοιτητής και ασκούμενος ιατρός με τη συμμετοχή μου σε όλες τις δράσεις της εκεί κοινότητας, είτε ως γ.γ. Εβραϊκής Νεολαίας Ελλάδος επι 2,5 χρόνια, είτε ως γιατρός στην κατασκήνωση μας, είτε ως συνεπής blogger στο διαδίκτυο, πάνω σε θέματα εβραϊσμού και αντισημιτισμού. Οι γιορτές μας, οι παραδόσεις μας, η κοινή μας καθημερινότητα, και τα προβλήματά μας ακόμα, ήταν πάντα κομμάτι και της δικής μου ζωής και καθημερινότητας.
2. Πώς κρίνεις την συμμετοχή των εβραίων στην δημόσια ζωή σήμερα ; Αν δεν είναι ικανοποιητική που πιστεύεις οτι οφείλεται;................. .............. ................ ................
......... Σκέψου να ήταν και ....θρήσκος ο καθίκης!!!

Η Μπέτυ Χαλέγουα είναι μια νεαρή Αθηναία 22 χρονών, φοιτήτρια στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ζει στα Μελίσσια από τα 3 χρόνια και κατεβαίνει ως δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Μανώλη Γραφάκου για τον Δήμο Πεντέλης. Η υποψηφιότητα της είναι ουσιαστικά η πρώτη επαφή με τα κοινά, αν και μικρότερη δραστηριοποιήθηκε στην τοπική ζωή σαν μαθήτρια του Γυμνασίου/Λυκείου Ν.Πεντέλης, αθλήτρια στον τοπικό σύλλογο βόλεϊ αλλά και ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Εβραϊκής Νεολαίας Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί οτι παρά την μικρή της ηλικία έχει ήδη εργαστεί σε διάφορες θέσεις όπως στις πανελλήνιες εβραϊκές κατασκηνώσεις και σε τμήματα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης όπως αυτό του ΟΤΕ.
1. Ποια είναι η ενασχόληση σου με την εβραϊκή ζωή στην Ελλάδα;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τηρώ τα βασικά έθιμα και παραδόσεις του Εβραϊσμού, και όχι μόνο. Οι γονείς μου με μεγάλωσαν, δίνοντας μου όλες τις δυνατές γνώσεις όσον αφορά την θρησκεία μας, έμαθα να τηρώ τις γιορτές του Εβραϊσμού, να σέβομαι το Σαμπάτ, να ανάβω τα κεριά κάθε Παρασκευή βράδυ και να επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ την συναγωγή μας. Τελείωσα το Εβραϊκό Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας και από 7 χρονών μετέχω κάθε καλοκαίρι στην εβραϊκή κατασκήνωση. Μεγαλώνοντας άρχισα να συμμετέχω στις εκδηλώσεις της ΕΝΕ (Εβραϊκή Νεολαία Ελλάδος ) και τώρα πια αποτελώ μέλος της ΕΝΑ (Εβραϊκή Νεολαία Αθήνας).
2. Πώς κρίνεις την συμμετοχή των εβραίων στην δημόσια ζωή σήμερα  Αν δεν είναι ικανοποιητική που πιστεύεις οτι οφείλεται;............. ................ ..................
....... ένα κόντρα ξύρισμα, της χρειάζεται της δαλιδάς, νομίζω και ολίγον από κοινωνική επανένταξη, γιατί μια ζωή, μόνο Εβραίους συναναστρέφεται κι έχει στραβώσει τ' αριστερό κωλομάγουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου