Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ, ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟ, ΚΙ Ο ...ΓΕΡΟΥκΛΑΝΟΣ, ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ!!!!!

Τέσσερις ώρες πριν λήξει χθες η διαβούλευση για το Νομοσχέδιο για τον Κινηματογράφο (η διαβούλευση έληγε εχθές Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 23.59), ο μεγάλος έλληνας δημιουργός σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, που βρίσκεται σε περίοδο ανάρρωσης μετά την περιπέτειά του, θέλοντας και αυτός να συμβάλλει με την φωνή του στην δημόσια διαβούλευση του ΥΠΠΟ, έστειλε το παρακάτω κείμενο που το ΥΠΠΟ αρνιόταν να αναρτήσει σε αυτή την διαβούλευση.

Σας παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο-παρέμβαση του Νίκου Κούνδουρου πάνω στον νέο Νόμο:
"Με πρότυπο τον αμερικανικό κινηματογράφο του 1950, ο σκηνοθέτης και το όποιο πνευματικό έργο περιέχεται σε μια ταινία παραμένουν θύματα του γνωστού πολιτιστικού επιπέδου του Χόλιγουντ. Δηλαδή του παραγωγού και της τράπεζας. 
Με την πρόταση νόμου ο υπανάπτυκτος υπουργός και οι παντελώς άσχετοι συνεργάτες του  τολμούν να επιβάλλουν τη δοτή εξουσία τους και καταπατούν με ταπεινωτικό τρόπο τη δημοκρατία, το σύνταγμα και τις όποιες κατακτήσεις έχει με αίμα-είδος προφανώς άγνωστο στον κύριο υπουργό- κερδίσει ο ευνουχισμένος από τη μακρόχρονη ταλαιπωρία πνευματικός κόσμος. 
Νίκος Κούνδουρος".
Πηγή: Σωματεία Οπτικοακουστικού Χώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου