Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΣΩ ...ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΑΠΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

Το Ιράν καταδικάζει το κάψιμο της Αρχαίας Εκκλησίας στην Κατεχόμενη Ιερουσαλήμ
ΤΕΧΕΡΑΝΗ (FNA) - Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, καταδίκασε τη Κυριακή, την εμπρηστική επίθεση από Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους, εναντίον μιας πολύ παλιάς χριστιανικής εκκλησίας στη κατεχόμενη δυτική Ιερουσαλήμ.
"Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν πιστεύει ότι και βέβηλη πράξη των Σιωνιστών" με τη προκλητική εμπρηστική επίθεση, εναντίον της ιστορικής εκκλησίας στα κατεχόμενα Quds, είναι ένα άλλο παράδειγμα της έλλειψης σεβασμού αυτού του σιωνιστικού καθεστώτος, για τα θεία προσκυνήματα άλλων θρησκειών και θρησκευτικών sanctities", ανέφερε σε δήλωσή του την Κυριακή, ο Ιρανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Mehman-Parast.
Η δήλωση υπενθυμίζει επίσης, τις προηγούμενες προσβολές, κατά των ιερών προσκυνημάτων και ιερών τόπων των μουσουλμάνων και χριστιανών από το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ, ειδικά δε, για τη λήψη "μέτρων κατά των μουσουλμάνων" από τους σιωνιστές, του Al-Aqsa Mosque, και επανέλαβε ότι όλα αυτά τα παραδείγματα αποδεικνύουν, ότι το Σιωνιστικό καθεστώς δεν αισθάνεται κανένα σεβασμό για τις άλλες θρησκείες και τους πιστούς τους.
Ο Mehman-Parast κάλεσε επί πλέον τη διεθνή κοινότητα, να καταδικάσει την πρόσφατη προσβολή κατά της αρχαίας εκκλησίας των Χριστιανών στα κατεχόμενα εδάφη και να υιοθετήσουν άμεσα μέτρα για να σταματήσουν τέτοιες βεβηλώσεις.
Μια ομάδα των ακραίων Εβραίων εποίκων, επιτέθηκε στη παλιά χριστιανική εκκλησία και προκάλεσε την πυρκαγιά, στην κατεχόμενη Quds (Ιερουσαλήμ) την Παρασκευή, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο πάτωμα του πρώτου ορόφου.
Ο Zakaria Αλ Mashriqi, προϊστάμενος κληρικός της εκκλησίας, κατήγγειλε σε δελτίο Τύπου τα "αμαρτωλά έγκλημα" που έχουν ως στόχο να αποσταθεροποιηθούν οι σχέσεις μεταξύ των μεγάλων θρησκειών και να εξώθηση σε συγκρούσεις, που θα προκαλέσουν την αποβολή των Παλαιστινίων από την ιερή πόλη, μέσω αυτών των επανειλημμένων επιθέσεων, εναντίον των πολιτών και των περιουσιών τους.
Πρόσθεσε, ότι η εκκλησία κτίστηκε στο al-Quds (Ιερουσαλήμ) το 1897, και στέγαζε το Παλαιστινιακό Κολλέγιο Βίβλων έως το 1948, όταν οι ενορίτες της είχαν απομακρυνθεί βίαια από τον ναό, από τις εβραϊκές ένοπλες συμμορίες κατά τη διάρκεια της βίας που συνόδευσει τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.
Είπε επίσης, ότι δεξιοί Ισραηλινοί έποικοι, έσπασαν διάφορα παράθυρα της διώροφης εκκλησίας και πέταξαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό της, με αποτέλεσμα να καεί πλήρως ο πρώτος όροφος.

Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΠΗΓΗ: Fars News Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου