Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΘΥΜΩΣΑΝ ΟΙ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ" ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ !!!

Ο θυμός και η Γερμανία περικοπές χρηματοδότησης για Ορθόδοξοι Εβραίοι

Σήμερα υπάρχουν περίπου 120.000 Εβραίοι που ζουν στη Γερμανία, και οι περισσότεροι είναι "Ορθόδοξοι" -- Photo: Reuters
Η Γερμανική κυβέρνηση, πυροδότησε μια σειρά αντιδράσεων των "Ορθόδοξων" Εβραίων της χώρας, αφού σταμάτησε τη χρηματοδότηση κατάρτισης των "Ορθόδοξων Ραβίνων".
Δημοσιεύθηκε: 7:00 πμ GMT - 1ης Νοεμβρίου 2010
Οι Γερμανικές αρχές έχουν επιδοτούσαν την εκπαίδευση των ραβίνων για αρκετά χρόνια, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα χρηματοδοτεί μόνο τους ...Φιλελεύθερος ραβίνοι από τώρα και στο εξής.
Ο Thomas de Maziere, ο υπουργός Εσωτερικών, επικαλέσθηκε "την επιβάρυνση του προϋπολογισμού" για την απόφαση, αναφέρουν οι εκθέσεις των Times.
Ωστόσο, η κίνηση έχει αναστατώσει την εβραϊκή κοινότητα.
Εβραίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έλαβε αυτή την απόφαση, διότι δεν θέλε να ασχολείται με τους Ορθόδοξους Εβραίους.
"Τους αρέσουν οι Φιλελευθέρων Εβραίοι, επειδή θεωρούνται βολικοί, αφού δεν τους υπενθυμίζουν όλη την ώρα τον αντισημιτισμό και το ...Ολοκαύτωμα", δήλωσε ο Stephan Kramer, ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία, στην εφημερίδα.
Από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία προσπαθεί να αποκαταστήσει μια εβραϊκή παρουσία στη χώρα. Σήμερα υπάρχουν περίπου 120.000 Εβραίοι που ζουν στη Γερμανία, και πολλοί από αυτούς είναι "ορθόδοξοι".

Ένας υπάλληλος στο υπουργείο Εσωτερικών (της Γερμανίας) είπε ότι η κυβέρνηση δίνει £ 4,3 εκατ. (λίρες Αγγλίας) ετησίως, για την επανένταξη των Εβραίων στη Γερμανία και είπε ότι η κυβέρνηση δεν διέπραξε εις βάρος τους καμία διάκριση, σχετικά με την ονομασία (των επί μέρους εβραϊκών αιρέσεων).
Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΠΗΓΗ:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/8101367/Anger-as-Germany-cuts-funding-to-Orthodox-Jews.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου