Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ CERN ΩΣ ΠΙΘΑΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ


Αλγερινός ερευνητής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN) συνελήφθη στη Γαλλία ως ύποπτος για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσαν την Παρασκευή δικαστικές πηγές.
Ο ερευνητής συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην πόλη Βιέν της νοτιοανατολικής Γαλλίας, αναφέρει το Reuters.
Και οι δύο κατηγορούνται για επαφές με την Αλ Κάιντα της Ισλαμικής Μαγκρέμπ, το παρακλάδι της τρομοκρατικές οργάνωσης στη βόρεια Αφρική.

Το παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στη βόρειο Αφρική έκανε την εμφάνισή του το 2007 όταν η ακραία αλγερινή οργάνωση «Ομάδα των Σαλαφιστών για την Κατήχηση και τη Μάχη», εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η οργάνωση φέρεται να έχει σχεδιάσει την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στη γαλλική πρεσβεία στη Μαυριτανία, όπου και τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Οι αξιωματούχοι το CERN δήλωσαν ότι ο ύποπτος, αλγερινής καταγωγής, εργαζόταν για εξωτερική εταιρία με την οποία συνεργάζεται το CERN και δεν είχε ποτέ πρόσβαση σε υλικά τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές ενέργειες.

Το CERN αποτελεί κορυφαίο συστατικό των ερευνητικών προσπαθειών της Ευρώπης στον τομέα της πυρηνικής φυσικής. Τα τελευταία χρόνια το ινστιτούτο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής διότι στους κόλπους του θα πραγματοποιηθεί πείραμα που θα προσομοιάζει τις συνθήκες που οδήγησαν στη δημιουργία του κόσμου. Ο επιταχυντής σωματιδίων που έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες του πειράματος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο.

Η ανακάλυψη ατόμου που ενδεχομένως συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία στον κορυφαίο οργανισμό επιστημονικής έρευνας της Ευρώπης προκαλεί εντύπωση, καθώς αποκαλύπτει την ύπαρξη ατόμων με υψηλά προσόντα στους κόλπους των τρομοκρατικών οργανώσεων αλλά και τη δυνατότητα επιτυχούς διείσδυσής τους σε οργανισμούς και εγκαταστάσεις καίριας σημασίας, παρά τα προστατευτικά μέτρα που λαμβάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου