Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ (ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ) ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Σε δίνη χρεών το Νοσοκομείο Βόλου
Στη δίνη των χρεών έχει μπει και το Νοσοκομείο του Βόλου, μαζί με τα περισσότερα της χώρας, γι’ αυτό και οι προμηθευτές υλικού έχουν καταθέσει αγωγές ζητώντας τα χρήματα των υλικών που έχουν παράσχει στα Ιδρύματα.
Όπως σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας έτσι και στου Βόλου έχει αρχίσει η κατάθεση αγωγών από τους προμηθευτές που επιζητούν με κάθε τρόπο τα χρήματά τους.
«Η διαδικασία των αγωγών ισχύει για όλα τα Νοσοκομεία. Οι προμηθευτές προσπαθούν με «εκβιαστικές» χειρονομίες να πληρωθούν. Τα Νοσοκομεία από την πλευρά τους συνεχίζουν τη ρύθμιση των χρεών, όμως τώρα περιμένουμε να δούμε τις εντολές της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας», υπογράμμισε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μαρία Καρά.
Το Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με την ίδια έχει καταβάλει την πρώτη δόση για το 2009 στους προμηθευτές.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτές τις ημέρες το Νοσοκομείο υπολειτουργεί, όπως σχολίασε η κ. Καρά και εξυπηρετούνται μόνο τα τρέχοντα ζητήματα, μιας και αναμένονται νέες οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Λεωνίδας Αναστασίου σχολιάζοντας την κατάσταση αυτή με τις αγωγές και τα χρέη επεσήμανε πως το ζήτημα που δημιουργείται στα Νοσοκομεία είναι απαράδεκτη, καθώς τα Νοσοκομεία κινδυνεύουν από κατάσχεση περιουσιών ακόμη και από δέσμευση λογαριασμών, μιας και οι οφειλέτες ζητούν τα χρήματά τους.
«Υπάρχουν δύο όψεις στο πρόβλημα. Οι οφειλέτες θέλοντας να πάρουν τα χρήματά τους και δικαιολογημένα πολλές φορές καταφεύγουν στις αγωγές. Όμως υπάρχουν και μερικοί οι οποίοι υπερτιμολογούν τα υλικά και έχουμε φτάσει στο σημείο το ελληνικό δημόσιο να πληρώνει πανωπροίκια», σχολίασε ο κ. Αναστασίου.
Ο ίδιος επεσήμανε πως στο Νοσοκομείο Βόλου υπάρχουν οφειλές από Διοικήσεις του 2003 και 2004 που φτάνουν τις αρκετές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ.
«Οι προμηθευτές γνωρίζουν ότι όταν συναλλάζονται με το δημόσιο θα υπάρξουν και καθυστερήσεις με τις πληρωμές. Σ’ αυτό το θέμα υπάρχει κάποια ευθύνη των Διοικήσεων που άφησαν χρέη και γίνονται ετεροχρονισμένες οι πληρωμές. Θα πρέπει τα χρέη να μπουν σε διαδικασία ρύθμισης και να γίνει μια νέα αρχή», υπογράμμισε τέλος ο κ. Αναστασίου.
Δεν τίθεται
θέμα παραίτησης
Σχολιάζοντας την απόφαση της νέας Υπουργού Υγείας κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου περί παραιτήσεων των Διοικητών των Νοσοκομείων της χώρας η κ. Μαρία Καρά επεσήμανε πως «δεν έχει σταλεί κάποια απόφαση σ’ εμένα. Πρώτα πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις διαδικτυακά των υποψηφίων για τη Διοίκηση να αξιολογηθούν και μετά να γίνει η παράδοση. Δεν είναι δυνατόν να φύγω και να αφήσω ένα Νοσοκομείο ακέφαλο».
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Αναρτήθηκε από ΜΑΓΝΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου