Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ισραηλινοί κλέβουν και εμπορεύονται ανθρώπινα όργανα: Από τη Μολδαβία και την Παλαιστίνη (1)

Σε αυτή τη φωτογραφία, εικονίζεται την 22 Μαρτίου 2007, ο Vasile Dimineti, να κρατά μια εικόνα των 24χρονου γιου του, ο οποίος πέθανε ένα χρόνο μετά την πώληση του νεφρού του. Η οικογένειά του, ζει φτωχικά στο χωριό Mingir της Μολδαβίας, όπου περίπου 40 από τους 7.000 κατοίκους που έχει, πιστεύεται ότι έχουν πωλήσει το ένα νεφρό τους. Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) φωτογραφία / Daniel Mihailescu / Αρχεία
========================

2009 Νοέμβριος >>>>Ουάσιγκτον: Έκθεση σχετικά με τη Μέση Ανατολή Υποθέσεων, Νοέμβριος 2009, σελίδες 15-17

Ειδική έκθεση

Της Alison Weir

Η μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα της Σουηδίας, τον Αύγουστο (2009), δημοσίευσε ένα άρθρο που περιέχει τρομερά στοιχεία, που δείχνουν ότι το Ισραήλ αφαιρούσε (παράνομα) από Παλαιστίνιους εσωτερικά όργανα. Το άρθρο, του βετεράνου φωτορεπόρτερ Donald Bostrom, απηύθυνε έκκληση για μια διεθνή έρευνα, για να ανακαλυφθούν τα πραγματικά περιστατικά.(1)

Το Ισραήλ κατηγόρησε αμέσως τον Bostrom και την εφημερίδα του, για «αντισημιτισμό», οι οποίοι έχουν αναλάβει να διαδίδουν, ότι οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην παράνομη αφαίρεση οργάνων του σώματος και ότι (αυτά) αποτελούν μια σύγχρονη «συκοφαντική δυσφήμιση του αίματος» (μεσαιωνικές ιστορίες ότι οι Εβραίοι σκότωναν ανθρώπους για το αίμα τους).(2)

Πολυάριθμες αντιδράσεις στο Ισραήλ επανέλαβαν αυτές τις κατηγορίες (για δήθεν συκοφάντηση), συμπεριλαμβανομένων των σχολιασμός του Jonathan Tobin, ο οποίος υποστήριξε ότι η ιστορία ήταν "απλώς η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, για να προωθηθεί το αντιισραηλινό μίσος".(3) Άλλοι (Ισραηλινοί) χαρακτήρισαν την εφημερίδα ως "ανεύθυνη" για τις επιδιώξεις του εν λόγω άρθρου.(4)

Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι η ισραηλινή αφαίρεση οργάνων -μερικές φορές με ισραηλινή κυβερνητική χρηματοδότηση και με τη συμμετοχή των υψηλών ισραηλινών αξιωματούχων, και διακεκριμένων ιατρών του Ισραήλ, και των υπουργείων- έχει τεκμηριωθεί στο Ισραήλ εδώ και πολλά χρόνια. Μεταξύ των θυμάτων ήταν Παλαιστίνιοι

Η Nancy Scheper-Hughes είναι Καθηγήτρια-Καγκελάριος της Ιατρικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, είναι θεμελιωτής της θεωρίας του Οργανικού ρολογιού, και είναι συντάκτρια των επιστημονικών βιβλίων και άρθρων, σχετικών με το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων. Τη καλούν κατ' αποκλειστικότητα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν χρειάζονται εμπειρογνωμόνωνα, για να σχολιάσει το θέμα.(5)

Ενώ η Scheper-Hughes υπογραμμίζει ότι οι διακινητές και οι προμηθευτές προέρχονται από πολλά έθνη και εθνότητες, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών και των Αράβων, είναι ειλικρινής και επίμονη όταν μιλά για την ισραηλινή σύνδεση )με το εμπόριο οργάνων):

"Το Ισραήλ είναι στην κορυφή», δηλώνει. "Έχει τα πλοκάμια του παντού σε όλον τον έξω κόσμο".(6)

Σε μια διάλεξη πέρυσι την αιγίδα του "PBS 13 Φόρουμ" της Νέας Υόρκης, η Scheper-Hughes εξήγησε, ότι οι ισραηλινοί διακινητές οργάνων, "είχαν και εξακολουθούν να έχουν ένα σύστημα πυραμίδας στο έργο αυτό, και είναι τρομερό ...έχουν παντού χρηματιστές, τραπεζικούς λογαριασμούς παντού!!! Παντού έχει παραλήπτες, παντού έχει μεταφραστές, έχει και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που αναλαμβάνουν τις θεωρήσεις (για διακίνηση από χώρα σε χώρα)".

Αν αυτό ακούγεται απλά σαν μια επιτυχημένη διεθνής ανησυχία, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη φύση της εν λόγω επιχείρησης.

Όπως η Scheper-Hughes περιγράφει, το εμπόριο οργάνων, είναι μια μέθοδος, για "να υποχρεωθούν οι φτωχοί και οι πεινασμένοι, να διαλύσουν αργά το σώμα τους."

Οι διακινητές ανθρώπινων οργάνων, βρίσκουν τη λεία τους, ανάμεσα στους φτωχότερους, στους περισσότερο απελπισμένους πολίτες του κόσμου, στους κατοίκους των παραγκουπόλεων, στους κάτοικους των χωριών που πεθαίνουν, ατόμων που δεν έχουν τα μέσα να ζήσουν ή ζουν χωρίς ελπίδα. Οι διακινητές οργάνων τους υπόσχονται, αυτό που τους φαίνεται σαν αστρονομικό ποσό (από $ 1.000 έως $ 10.000), τα οποία συχνά, ακόμη δεν τους τα έχουν παραδώσει- ως αντάλλαγμα για τα ζωτικής σημασίας εσωτερικά όργανα που αυτοί έδωσαν................................. (Συνεχίζεται).

Υποσημειώσεις:

1 Bostrom, Donald, «οι γιοι μας λεηλατήθηκε για τα όργανά τους," Aftonbladet, 17 Αυγούστου 2009, σε μετάφραση Tlaxcala.

http://www.tlaxcala.es/pp.asp?reference=8390&lg=en

(Πρωτότυπη σουηδική εκδοχή σε http://www.aftonbladet.se/kultur/article5652583.ab

2 Israel Insider , “Netanyahu to press Sweden to condemn blood libel,” Aug. 23, 2009

http://israelinsider.ning.com/profiles/blogs/netanyahu-to-press-sweden-to

3 Tobin, Jonathan, “Swedish Anti-Semites Dig Up a Blood Libel,” CommentaryMagazine.com, Aug. 20, 2009

http://www.commentarymagazine.com/blogs/index.php/tobin/76522

4 Cassel, Matthew, “Baseless organ theft accusations will not bring Israel to justice,” The Electronic Intifada, Aug. 24, 2009

http://electronicintifada.net/v2/article10730.shtml

5 Scheper-Hughes, Nancy, “The Organ of Last Resort,” UNESCO, www.unesco.org , July, 2001

http://www.unesco.org/courier/2001_07/uk/doss34.htm

University of California Berkeley Anthropology Faculty CV: Nancy Scheper-Hughes, Chancellor's Professor in Medical Anthropology, Head, Doctoral Program in Medical Anthropology, Critical Studies in Medicine, Science and the Body, Director, Organs Watch

http://anthropology.berkeley.edu/nsh.html

6 Griffin, Drew and David Fitzpatrick, “Donor says he got thousands for his kidney,” CNN Special Investigations Unit, CNN, Sept. 2, 2009

http://www.cnn.com/2009/WORLD/meast/09/01/blackmarket.organs/index.html

Δημοσιεύθηκε εδώ >>>>>http://www.wrmea.org/

Διαδυκτιακή αναφορά για έρευνα εδώ >>>>>

http://www.ipetitions.com/petition/investigateorgantheft/

1 σχόλιο: