Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Το Πραγματικό Σχέδιο της Άγκυρας στη Θράκη - Ετοιμάζουν το "Πομακικό Κίνημα"

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Θράκη και η αποτυχία του τούρκου πράκτορα-προξένου Μουσταφά Σαρνίτς να προωθήσει τέσσερις (4) μουσουλμάνους – «τούρκους» βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δημιούργησαν την ανάγκη μεταστροφής των σχεδίων της Άγκυρας προς τον παράγοντα εκείνο που είχε καλοσχεδιασθεί και είχε επιμελημένα προετοιμασθεί ως η «εναλλακτική λύση» προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της Κοσοβοποίησης της Θράκης.
Εδώ και καιρό, έχουμε επισημάνει έναν ακόμη πράκτορα* του Προξενείου της Κομοτηνής (γηγενή μουσουλμάνο Πομάκο) της Ελληνικής Θράκης, ο οποίος κατάφερε να διεισδύσει στους χώρους δραστηριοποίησης των Πομάκων και συγκεκριμένα σε χώρους όπου αναπτύσσονται δράσεις και αντιδράσεις κατά του εκτουρκισμού της Θράκης αλλά και κατά της τουρκοποίησης των μουσουλμάνων κατοίκων της ακριτικής αυτής περιοχής.
Η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου πράκτορα στους συγκεκριμένους χώρους έχει γίνει μεθοδικά και αφού κατάφερε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κύκλου στον οποίο εισήλθε έχει αρχίσει αργά αλλά σταθερά να διασπείρει μία δυναμική και μία τάση δυναμικής αλλά και ανεξάρτητης παρέμβασης του Πομακικού στοιχείου απέναντι στην «μητέρα πατρίδα» Τουρκία.
Η αραιές αναφορές περί ενωμένων Ελλήνων Πομάκων, μεταλλάσσονται αργά αλλά σταθερά σε αναφορές μίας Πομακικής δύναμης (ή Πομακικού Κινήματος) η οποία δρα ανεξάρτητα από το Ελληνικό κράτος προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα των μουσουλμάνων Πομάκων Θρακών. Τελευταία απόδειξη για την δυναμική αυτή τάση είναι η μετάβαση και η εκπροσώπηση των Πομάκων της Θράκης στην τελευταία συνδιάσκεψη του ΟΑΣΕ στην Βαρσοβία, όπου υπήρξε και μία «σύγκρουση» με την τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία…
Όμως, αν και οι Ελληνικές κυβερνήσεις φέρουν μεγάλες ευθύνες για την δημιουργηθείσα «τάση» και την ανεξαρτησία κινήσεων που αυτή έχει αναλάβει, χωρίς καμία συνεννόηση με Έλληνες διπλωμάτες, η Τουρκία επιταχύνει πλέον τις κινήσεις του συγκεκριμένου της πράκτορα, ο οποίος αναφέρεται πλέον σε «Πομακικό Κίνημα»!!!
Πραγματικά, η τακτική που εφαρμόζει πλέον η Άγκυρα θεωρείται αρκετά προηγμένη κι ενώ σαφέστατα ένα «Πομακικό Κίνημα» βραχυπρόθεσμα δρα κατά των συμφερόντων της Τουρκίας, μεσοπρόθεσμα μπορεί να μεταβάλει τη Θράκη σε ένα νέο Κόσοβο!!! Ένα «Κίνημα Πομάκων» αυτόματα δημιουργεί θέμα μειονότητας στην Ελληνική Θράκη και μάλιστα μίας μειονότητας για την οποία δεν γίνεται αναφορά σε καμία συνθήκη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας! Μία μειονότητα που πολύ εύκολα μπορεί να παρασυρθεί και να ξεχάσει τις μέχρι χθες δηλώσεις του τύπου «είμαστε Έλληνες πολίτες», «είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες» και «η Θράκη ανήκει στην Ελλάδα»... Ο «σπόρος» του «Πομακικού Κινήματος» και της ανεξαρτησίας κινήσεων και δράσεων, που έχει ρίξει ο εν ενεργεία τούρκος πράκτορας, μπορεί πάρα πολύ εύκολα να μεταβληθεί σε μία ανεξάρτητη κίνηση των «Πομάκων της Ελλάδας» και η οποία μπορεί κάλλιστα να βρει απήχηση και στη νότιο Βουλγαρία όπου διαμένουν επίσης Βούλγαροι Πομάκοι σε πολύ μεγάλους πληθυσμιακούς αριθμούς. Η δημιουργία ενός μικρού πυρήνα μπορεί να συντελέσει σε μία έκρηξη «εθνοτική» (αν και μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα), αφού καλλιεργηθεί καταλλήλως από «ειδικούς» της Άγκυρας οι οποίοι και θα φροντίσουν να πιέσουν στην πραγματοποίηση ενός τέτοιου «κινήματος», εξωθώντας στα άκρα και τοποθετώντας σε πορεία ρήξης τους Έλληνες Πομάκους με την Ελληνική Πολιτεία.
Τι θα μπορεί να κάνει η Ελλάδα εάν ένα τέτοιο «Πομακικό Κίνημα» πάρει σάρκα και οστά;
Κι ενώ το πρόβλημα θα βρίσκεται στην Ελλάδα, η Τουρκία την ίδια στιγμή σκοπεύει να στηρίξει επισήμως για λόγους ανθρωπιστικούς και σε όλα τα διεθνή φόρα τους καταπιεσμένους από την Ελλάδα Πομάκους, θα ζητήσει στήριξη αυτής της πληθυσμιακής μειονότητας και φυσικά θα φτάσει να ζητήσει την ανεξαρτητοποίηση «υπό ειδικό καθεστώς» της Ελληνικής και της Βουλγαρικής Θράκης, ως γεωγραφικό χώρο που ορίζει την περιοχή στην οποία κατοικούν μόνιμα και δραστηριοποιούνται οι Πομάκοι!!! Για παράδειγμα, μάλιστα, θα φέρει τους Κούρδους και την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και θα προσκαλέσει –αλλά κυρίως θα πιέσει- την Αθήνα για παραχώρηση ανεξαρτησίας της Θράκης…
Δυστυχώς, δεν πρόκειται για «σενάριο», αλλά για σχέδιο το οποίο αυτή τη στιγμή παίρνει σάρκα και οστά στη Θράκη, μέσω ενός πράκτορα ο οποίος καθοδηγείται από τον καλύτερο στην τέχνη δημιουργίας μειονοτήτων, από τον Μουσταφά Σαρνίτς. Εικάζεται μάλιστα πως η σχεδόν βέβαιη μετακίνηση του Σαρνίτς, γίνεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένας παράλληλος πυρήνας «Πομακικού Κινήματος» στην Βουλγαρία, έτσι ώστε να υπάρξει ένα ισχυρό δίπολο πίεσης το οποίο θα έχει σαν στόχο και κύριο αντικείμενο «εργασίας» την Ευρώπη και τον ΟΗΕ…!
Η συνέχεια, θεωρείται ήδη γνωστή. Με Πομακικές «ηγεσίες» οι οποίες θα καθοδηγούνται πλήρως από την Άγκυρα, πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί η ανάγκη δημιουργίας ενός τύπου «ένωσης» με την Τουρκία, η οποία θα διασφαλίζει οικονομικά αλλά κυρίως σε αμυντικό επίπεδο, την συνέχιση της ύπαρξης του κράτους των Πομάκων…
Η δράση του πράκτορα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα απρόσκοπτα και το «δηλητήριο» (με τη μορφή ιδεών) που ρίχνει σε μία ηγετική ομάδα αναμένεται να γίνει ισχυρότερο συν τω χρόνω. Φυσικά δεν πρόκειται να αναρωτηθούμε τι σκοπεύει να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει το ίδιο μοτίβο πλήρους αδιαφορίας για τα τεκταινόμενα στην ακριτική Θράκη. Ένα δυστυχές μοτίβο που ενισχύει την «εναλλακτική λύση» της Άγκυρας και που ρίχνει τους Πομάκους, χωρίς οι ίδιοι να το αντιλαμβάνονται, στην αγκαλιά της «μητέρας πατρίδας».
Μέσα από την εφαρμογή του σχεδίου αυτού, που συγκεκριμένα έχει τρεις πτυχές** επιβεβαιώνονται και τα σχετικά με τα όσα ομολόγησε ο τούρκος πράκτορας – φωτογράφος και τα οποία αναφέρονται σε σχέδια που βγαίνουν έξω από την Ελλάδα και που εμπλέκουν διάφορες πληθυσμιακές ομάδες (Αλβανούς, Βούλγαρους, Σκοπιανούς) και πυρήνες τούρκων πρακτόρων που δρουν ήδη μέσα σε αυτές.
Η γνωστοποίηση των στοιχείων του συγκεκριμένου τούρκου πράκτορα ανήκει στις ειδικές αρχές οι οποίες εδώ και καιρό παρακολουθούν τις επαφές του αλλά και την εξέλιξη των γεγονότων.
Στο σημείο όμως αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι: για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας ο χρόνος αποτελεί πολυτέλεια ή εχθρό;

* Η αδελφή του συγκεκριμένου πράκτορα, απόρησε όταν έμαθε πως ο αδελφός της μιλάει υπέρ των Πομάκων και της Ελλάδας και έκανε ένα πολύ συγκεκριμένο σχόλιο: «Αυτά τα λέει ο αδελφός μου ο Τούρκος;» Το σχόλιο αυτό το έκανε επειδή γνώριζε τις φιλοτουρκικές διαθέσεις και τις πεποιθήσεις του αδελφού της από όταν ήταν μικρό παιδί και δικαιολογημένα σήμερα (όπως λέει και η ίδια) «δεν τον αναγνωρίζει»!!!
** Η Άγκυρα έχει θέσει εδώ και αρκετά χρόνια ένα τρίπτυχο σχέδιο, το οποίο δίνει εναλλακτικές λύσεις στον σκοπό που έχει τεθεί για Κοσοβοποίηση της Θράκης. Στο πρώτο σχέδιο, το οποίο στηρίχθηκε έντονα και συνεχίζει φυσικά να υφίσταται, είναι η απόπειρα εκτουρκισμού των μουσουλμάνων της Θράκης, μέσα από ένα κύμα πιέσεων και ηθικών εκβιασμών που σαν κύριο άξονα χρησιμοποιούν το θρησκευτικό συναίσθημα, ενώ ταυτόχρονα δίνονται οικονομικές διευκολύνσεις σε όσους μουσουλμάνους της Θράκης έχουν οικονομικά προβλήματα και ανάγκες. Το δεύτερο σχέδιο, το οποίο μπήκε σε εφαρμογή σχετικά πρόσφατα (εδώ και ένα περίπου χρόνο), γίνεται απόπειρα δημιουργίας ενός πυρήνα ανεξαρτησίας των μουσουλμάνων της Θράκης, χωρίς να διαφαίνεται καμία εμπλοκή της Άγκυρας, η οποία με αυτού του τύπου της εξελίξεις καταφέρνει να απαλλαχθεί από το εμπόδιο που λέγεται Ελλάδα και εκμεταλλευόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα θα στηρίξει ένα «κίνημα ανεξαρτησίας» το οποίο και θα ελέγχει πλήρως. Το τρίτο σχέδιο, είναι και το ακραίο το οποίο και θα ενεργοποιηθεί για να ικανοποιήσει γενικότερα τουρκικά οφέλη και όχι μόνο για την περίπτωση της Θράκης. Σε αυτό το τρίτο, αλλά παράλληλο σε προετοιμασία σχέδιο, η Άγκυρα δημιουργεί πυρήνες εκπαιδευμένων στρατιωτικά μουσουλμάνων πολιτών, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση –ως στοιχείο αντιπερισπασμού- την στιγμή που η Άγκυρα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση απέναντι στην Ελλάδα.
Αναρτήθηκε από: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου