Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΓΙΑ ΟΠΙΟ ΚΑΙ ΚΟΚΑ

Coca Cola, κοκαΐνη και Ναρκοδολλάρια
Η καλλιέργεια της Κόκας, η δουλεία των γηγενών καλλιεργητών, οι δίαυλοι διακίνησης, τα συμφέροντα και οι πολυεθνικές της πρέζας. Ο ρόλος της περιβόητης DEA, της οικογένειας Bush και του Αμερικανικού οργανισμού Φαρμάκων. Για πρώτη φορά, με στοιχεία και ονόματα.

«Όταν τα ψέματα των εξουσιαστών γίνονται χονδροειδή, ο κλοιός της τυραννίας σφίγγει περισσότερο»

Ο κινητήριος μοχλός κάθε εξουσίας είναι η απραξία και η ανοχή των καταπιεζομένων. Ο έλεγχος της πληροφορίας και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας γεννά αγνωσία και φοβία στις υπόδουλες μάζες καθιστώντας τες στωικά αντικείμενα του μαρτυρίου τους. Ιστορικά αυτό επιτυγχάνετο από αυτοκρατορικές δομές και ιερατεία. Σήμερα από πολυεθνικές της ενημέρωσης, της ιδεολογίας και της κατανάλωσης. Εξέχουσα θέση σε αυτή τη διεθνή δολοφόνων κατέχει η περιβόητη Coca-Cola Company, που ενσαρκώνεται στο γνωστό Ιερό ποτό του καπιταλισμού. Πέρα από οποιαδήποτε παραφιλολογία, χρησιμοποιώντας απτά στοιχεία θα αποκαθηλώσουμε τη «βασίλισσα του marketing», το «παγκόσμιο ποτό», όχι βέβαια από την κορυφή των πωλήσεων αλλά από τις συνειδήσεις των σκεπτόμενων ανθρώπων. Ας παραμείνει βασίλισσα των λωτοφάγων.

Θα υπερκεράσουμε την ιστορική πραγματικότητα που συνοδεύει κάθε πολυεθνική και ξεκινά από το μύθο του καλού εμποράκου που ανακάλυψε μια μυστική φόρμουλα 100 χρόνια πριν, που με σωστή διαφήμιση και στρατηγική πωλήσεων πέτυχε ένα «εμπορικό θαύμα» που διδάσκεται στους απαθής σπουδαστές πανεπιστημίων.

Θα αντιπαρέλθουμε τις βλαβερές συνέπειες για την υγεία που προκαλούνται από την υπερβολική δόση καφεΐνης, ζάχαρης και ανθρακικού, καταστροφικές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχουν γραφτεί άρθρα επί άρθρων που λησμονούνται στην απατηλή διέγερση της πρώτης γουλιάς.

Θα κάνουμε μια μικρή στάση στο Βενζόλιο (Benzene) γιατί είναι άξιον απορίας πως ένα ποτό της χαράς μπορεί να δημιουργεί αυτή την άκρως επικίνδυνη χημική αντίδραση. Το βενζόλιο που λαμβάνεται μέσω της τροφής (και ιδιαίτερα της πόσης) προκαλεί τα εξής φιλάνθρωπα: Καταστρέφει το μυελό των οστών και μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αναιμίας. Επίσης μπορεί να προκαλέσει υπερβολική αιμορραγία και να μειώσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος αυξάνοντας τις πιθανότητες μόλυνσης. Τέλος το βενζόλιο θεωρείται καρκινογόνο, μακροχρόνια έκθεση σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση λευχαιμίας και άλλες μορφές καρκίνου. Αυτά τα λέει η φοβερή και τρομερή EPA (Environmental Protection Agency) της Αμερικής.
Άτυχοι γονείς έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση εναντίον της εταιρείας με αιχμή του δόρατος το γνωστό δικηγόρο της Βοστώνης, ακτιβιστή Andrew Rainer. Η διοίκηση της εταιρείας βεβαίως απαντά «αυτοκρατορικά» λέγοντας ότι όλα γίνονται για να γεμίσουν ορισμένοι δικηγόροι τις τσέπες τους.
Εμείς ας ανταπαντήσουμε προλεταριακά γνωρίζοντας τα συναισθήματα ευφορίας που προκαλεί η εισπνοή Βενζολίου (οι λεγόμενες «βενζίνες» που είναι το drug των πιτσιρικάδων στις φτωχογειτονιές) και το λόγο δημιουργίας του στο παγκόσμιο ποτό.

Ως συμβαίνει σε κάθε εξουσιαστική δομή, οι άνομες πράξεις κοινοποιούνται μόνο όταν υπάρξει εσωτερική ρήξη (κοινώς τα χαλάσουν στη μοιρασιά). Έτσι και στην περίπτωση της Coca – Cola, το 1989, έτος λήξης της περιβόητης μυστικής συνταγής, ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του οργανισμού τροφίμων και ποτών φέρεται να ζήτησαν μερίδιο από την εταιρεία. Οι εξελίξεις ήταν τουλάχιστον κωμικές. Η Coca – Cola έχασε μυστηριωδώς τη «μυστική» συνταγή από τα χέρια της. Αυτό βεβαίως δεν επηρέασε την πορεία των πωλήσεων της εταιρείας, ιδιαίτερα στο εξωτερικό όπου κατάφερε να κατακτήσει κολοσσιαία μερίδια αγοράς έναντι παραδοσιακών τοπικών προϊόντων. Η εταιρεία απέδιδε την επιτυχία αυτή στο συντονισμένο μάρκετινγκ και δη το τηλεοπτικό. Όλοι βεβαίως γνωρίζουμε τη δύναμη της τηλεόρασης. Αυτό το επιχείρημα όμως είναι γελοίο όταν μιλάμε για κοινωνίες που η πρόσβαση στην τηλεόραση δεν υπερβαίνει το 10%!
Τα κομμάτια του πάζλ ενώθηκαν το 2004 όταν η Constance L. Hays αρθρογράφος των NY times δημοσίευσε το βιβλίο “The Real Thing–Truth and Power at the Coca-Cola Company” εκδόσεις “Random House”, στο οποίο επαναλάμβανε τα γνωστά παραμύθια περί επιτυχημένης διαφήμισης. Σε κάποια σημεία όμως επαναλαμβάνει ότι «το 1989, σταμάτησαν πλέον να ανιχνεύονται ίχνη κοκαΐνης στο προϊόν!!» θέλοντας να στηλιτεύσει τους γραφικούς κατήγορους της εταιρείας που ορκίζονταν ότι η μόνη μυστική συνταγή της cc ήταν η χρήση κοκαΐνης! Δηλαδή η απολογήτρια της εταιρείας, παραδέχεται ότι πριν το 1989 η εταιρεία χρησιμοποιούσε κοκαΐνη στο προϊόν. Ενώνοντας τα κομμάτια, έχουμε μπροστά μας όλη την εικόνα:
1. Μέχρι και το 1989, το προϊόν περιείχε κοκαΐνη. Άρα η περιβόητη μυστική συνταγή ήταν μια ασήμαντη φούσκα χωρίς αξία για την εταιρεία.
2. Οι υψηλόβαθμοι εκβιαστές του ΟΤΠ γνώριζαν μερικώς την αλήθεια και ευελπιστούσαν σε οικονομικά ανταλλάγματα για την απρόσκοπτη συνέχιση της συνταγής.
3. Η εταιρεία προτίμησε απλά να χάσει την «πατέντα» γιατί ήταν άνευ σημασίας. Ως φαίνεται όμως, κατήργησε και τη χρήση κοκαΐνης φοβούμενη αντίποινα.

Εδώ γεννώνται λοιπόν δύο μεγάλα ερωτήματα: α. Πως προμηθεύονταν κοκαΐνη η εταιρεία και β. τι γίνεται σήμερα, ιδιαίτερα στα διεθνή κέντρα παραγωγής – διανομής.

Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση έρχεται με μια απλή ματιά στην ιστορία των συρράξεων της Νοτίου Αμερικής, κέντρο καλλιέργειας της Κόκας. Παναμάς, Κολομβία, λειτουργία υπεράκτιων εταιρειών πετρελαίου πλησίον χωρών – παραγωγών με δικαίωμα transit διακίνησης και εντός Αμερικής! Εξαφάνιση Κολομβιανών μεγαλεμπόρων κοκαΐνης από τις Αμερικανικές φυλακές, λειτουργία φυτειών στην Κολομβία υπό την προστασία του Αμερικανικού στρατού! Μαζικές δολοφονίες αγροτών στις φυτείες και προκάλυμμα το εμφιαλωτήριο της εταιρείας στην Κολομβία. Σε δεύτερο χρόνο θα παρουσιάσουμε συγκλονιστικά στοιχεία για τους πολέμους της Πρέζας που φτάνουν μέχρι το Αφγανιστάν και το Δέλτα του Μεκόνγκ και περιλαμβάνουν ανίερες συμμαχίες της Οικογένειας Μπούς, του Μπιν Λάντεν του Νοριέγκα κλπ.

Το δεύτερο ερώτημα είναι και το κρίσιμο. Και η απάντηση σαφέστατη. Η Coca Cola συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως βασικό συστατικό την Κόκα. Το κυριότερο; Την αποκτά με νόμιμες διαδικασίες σε μια πραξικοπηματική βάση, αδικαιολόγητη ηθικά, εμπορικά, ακόμη και … καπιταλιστικά. Όταν το παραμύθι της μυστικής φόρμουλας έπαψε να υπάρχει, το Αμερικανικό κράτος προκειμένου να διαφυλάξει την «αιχμή του πολιτισμού του» έδωσε το δικαίωμα στην εταιρεία να προμηθεύεται, νόμιμα πλέον, την κόκα με μια πρωτοφανή μεθόδευση:
Την Εταιρεία Stepan (Stepan Company). Η εταιρεία που εδρεύει στο Northfield του Illinois και ασχολείται με την Παρασκευή χημικών προϊόντων, το 1959 αγοράζει την εταιρεία Maywood Chemical Works που εδρεύει στο Maywood του New Jersey. Η εταιρεία αυτή είναι η μοναδική στη δύση που έχει το δικαίωμα εισαγωγής και επεξεργασίας Κόκας. Η άδεια αυτή έχει δοθεί από την περιβόητη DEA (Drug Enforcement Administration) την αμερικάνικη δίωξη ναρκωτικών που την ακούμε σε κάθε περίπτωση εντοπισμού μεγάλων φορτίων κοκαΐνης σε παγκόσμια κλίμακα.
Η Stepan λοιπόν μέσω της θυγατρικής της Maywood προμηθεύει επίσημα πλέον την Coca Cola Company με Κόκα βάσει ειδικής συμφωνίας. Η Maywood εισάγει 100 κυβικούς τόνους κόκας ετησίως (!!) κυρίως από το Περού. Η ποσότητα διατίθεται αφού παρθεί η κοκαΐνη σαν “Cocaine free” στην CCC και τα «ενεργά συστατικά» σε μια φαρμακευτική, την Mallinckrodt για Παρασκευή φαρμάκων.
Όλη αυτή η διαδικασία πάντα με τις ευλογίες και την προστασία της DEA, τη μοναδική υπηρεσία της Αμερικής που δικαιούται να χρησιμοποιεί τον Αμερικανικό στρατό κατά βούληση υπό τη διοίκηση της (όλα τα σώματα).
Με στοιχεία λοιπόν, αυτή η ευγενής εταιρεία, η παγκόσμια κυρίαρχος της αγοράς, η χρυσή χορηγός των «Ολυμπιακών» αγώνων της ντόπας, χρησιμοποιεί ένα απαγορευμένο –σε όλο το δυτικό κόσμο- συστατικό και μάλιστα μονοπωλιακά.

Γνωρίζουμε ότι η παρούσα έρευνα θα λειτουργήσει μάλλον ευφημιστικά στην κοινωνία του σήμερα, όπου σαν σύγχρονοι λωτοφάγοι προσπαθούμε να λησμονήσουμε το ψυχικό μας κενό με εφήμερες – επώδυνες απολαύσεις. Να απαλύνουμε τον πόνο της συναυτουργίας μας στην αδικία με διεγερτικά της κτηνωδίας. Να ναρκωθούμε λυτρώνοντας εαυτούς από την οσμή της παγκόσμια σήψης.
Δεν είμαστε Δονκιχώτες ούτε βρυχώμενοι μύες. Θέλουμε απλά να υποβάλλουμε μερικές ερωτήσεις στον Υπουργό υγείας, στον πολιτικό προϊστάμενο του ΕΦΕΤ και σε όποιον άλλο αρμόδιο της πολιτείας:
1. Αγαπητοί κύριοι, πως νομιμοποιείται η εμπορία ενός σκευάσματος που έχει ως πρώτη ύλη φυτό του οποίου η καλλιέργεια, διακίνηση, χρήση καθ’ οιονδήποτε τρόπο απαγορεύεται από την Ελληνική νομοθεσία;
2. Αν δεχτούμε καλόπιστα ότι η βλαβερή κοκαΐνη δεν εμπεριέχεται στα συγκεκριμένα φύλλα γι’ αυτό και επιτρέπεται η διακίνηση του προϊόντος, μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να εισάγουμε ως ιδιώτες μη κοκαϊνούχα φύλλα κοκαΐνης;
3. Με το ίδιο σκεπτικό, γιατί απαγορεύεται η καλλιέργεια και εμπορία οποιουδήποτε τύπου Ινδικής Κάνναβης ακόμα και αυτής που δεν περιέχει καμία βλαβερή ουσία; Καλλιέργεια που θα μπορούσε να δώσει οφέλη στην αγροτική παραγωγή λόγω κλίματος και χαμηλών απαιτήσεων ενώ θα μπορούσε να σπάσει και ορισμένα μονοπώλια π.χ. του χαρτιού; (βλ. http://olympia.gr/2008/05/19/legalize/)

Στα ανωτέρω κύριοι οφείλετε μια απάντηση πρωτίστως στους εαυτούς σας. Εμείς τις απαντήσεις τις έχουμε ήδη. Όπως και άλλα όμορφα πεπραγμένα κολοσσών που θα απαριθμήσουμε σε επόμενα άρθρα και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΣΣ συγγραφικής ομάδας: Παρατηρήστε τις ημερομηνίες. 1959 η εξαγορά της Maywood, το ίδιο έτος ο πατέρας Bush εισέρχεται στη CIA. 1989 η δουλειά της CIA στο Αφγανιστάν τελειώνει με την «απελευθέρωση» των Αφγανών (οπιοκαλλιεργητών) από τους Σοβιετικούς. Το ίδιο έτος, νομιμοποιείται η εισαγωγή και χρήση κόκας από τη Maywood προς την CCC. 2004 επανέναρξη της καλλιέργειας οπίου στο Αφγανιστάν μετά την «απελευθέρωση» από τους Ταλιμπάν, το ίδιο έτος η στρατευμένη δημοσιογράφος των NYT αποκαλύπτει τη χρήση κόκας από τη CCC. Ο Μπιν Λάντεν… αναζητείται!

Από την Σ.Ο. του http://olympia.gr για το Ρεσάλτο.

Αναρτήθηκε από olympiada
Αναρτήθηκε από Α. Καλεμκερίδη

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ.
    ΟΛΑ ΚΑΛΑ;
    ΡΙΞΕ ΜΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ....
    http://krisaion.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν μπορείς τεκμηρίωσέ μας σε παρακαλώ τον ισχυρισμό περί περιεκτικότητας σήμερα σε κοκαϊνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΝΖΟΛΙΟ, ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΨΕΥΤΟΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟΥ?????
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ, ΣΕ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ή ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΙΑΤΡΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ, ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΤΙ!!!
    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 26 ΧΡΟΝΩΝ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΠΑΘΩ ΔΙΑΤΡΙΣΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ΕΠΊ 33 ΧΡΌΝΙΑ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΗΠΙΑ ΤΟ ΡΙΜΑΔΙ (ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ 59).
    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή