Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Εσπασαν την μαρμάρινη πλάκα στο ύψωμα 731, στην Αλβανία, όπου τα παλικάρια μας σταμάτησαν την μεγαλύτερη επίθεση των Ιταλών το 1941.

Η πλάκα πριν την σπάσουν....

Στις γνωστές αρνήσεις της Αλβανίας να δεχθεί την ανέγερση μνημείων για τους έλληνες στρατιώτες και αξιωματικούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών του πολέμου 1940 – 41, προστίθεται και ο βανδαλισμός της μικρής αναμνηστικής πλάκας που τοποθέτησαν Θεσσαλοί, συντοπίτες, των νεκρών του περίφημου υψώματος 731, στην περιοχή της Κλεισούρας.

Εκεί αποκρούστηκε η αιχμή της μεγάλης ιταλικής «Εαρινής Επίθεσης» την οποία επόπτευε ο ίδιος ο Μπενίτο Μουσολίνι. Το 731 δέχθηκε καταιγιστικό βομβαρδισμό από αέρα και στεριά. Θεωρείται ότι στο 731 έπεσαν οι περισσότερες οβίδες του πολέμου. Το τοπίο άλλαξε, τα δένδρα ξεριζώθηκαν και το ανάγλυφο μεταβλήθηκε καθώς μειώθηκε το ύψος της κορυφής κατά πέντε μέτρα.

Σύμφωνα με τα λόγια του πατρός Νικοδήμου, ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, “το 731 αποτελεί τις Θερμοπύλες του Νέου Ελληνισμού. Μόνο που απο το 731 οι Βάρβαροι δεν διάβηκαν στο τέλος”.

Αν και το ελληνικό κράτος δεν έπραξε το καθήκον του απέναντι στους νέους που θυσίασαν ότι πολυτιμότερο είχαν για την Πατρίδα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ελάχιστοι μνημειακοί χώροι θα βανδαλίζονται και τα ιερά οστά των στρατιωτών μας θα σαπίζουν στις βροχές ή θα γίνονται αντικείμενο εμπορίας. Αυτοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ήταν «εχθροί» του Άξονα και «σύμμαχοι» των Συμμάχων, ας αφήσουν τουλάχιστον τους νικητές νεκρούς μας, ήσυχους.

από το Greek National Pride
πηγή ΝΕΝΑ

ΣΧΟΛΙΟ
μετά από αυτά κάποιοι θα αρχίσουν να τσιρίζουν....
"Δώστε την Ελληνική Σημαία στους αλβανούς μαθητές". Η παρέλαση πλησιάζει και όπως πάντα θα βγούν οι γνωστοί κύκλοι να μας τα πρίξουν....
Καταλάβετέ το η επίσημη Αλβανία στον πόλεμο ήταν με την Ιταλία. Δηλαδή τι θέλετε; ένα ελληνόπουλο να σηκώνει την τουρκική σημαία στις παρελάσεις για την επέτειο της εισβολής που γίνονται στην κατεχόμενη Κύπρο;
Η σημαία δεν μπορεί να είναι θέμα επιβράβευσης μαθητών. Υπάρχουν οι έπαινοι και τα αριστεία. Η Ελληνική σημαία πρέπει να σηκώνεται από τον καλύτερο Ελληνα μαθητή ή ακόμα καλύτερα, ίσως, ύστερα από κλήρωση ανάμεσα στους Ελληνες μαθητές. Ωστε να μπορεί ο καθένας να την σηκώσει περήφανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου