Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΠΕΝΤΟΒΟΛΑ ΤΟΥ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΩΝ ΤΑ ΑΛΑΒΑΝΙΚΑ.

Και η "κουτσή Μαρία" Πανελληνίως ξέρει και γνωρίζει απταίστως, ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι και τα εθιμικά θέσφατα προαπαιτούν, την επίδοση όρκου για τη κατάληψη δημόσιας θέσης ή λειτουργήματος....
...Και οι προβλέψεις λέγουν, ότι για μεν τους Χριστιανούς να ορκίζονται στο Χριστιανικό Ευαγγέλιο, για τους Μουσουλμάνους να ορκίζονται στο Κοράνι, για τους Εβραίους στη πεντάλφα ή στα Ταλμούδ ή όπου θέλουν, ακόμα και για τους άθεους ή τους αδήλωτους, προβλέπεται πολιτικός όρκος.
....Προβλέπονται λοιπόν τα πάντα και στις περιπτώσεις πολυποικιλότητας μιας τελετής, σαν την έναρξη λειτουργίας του Κοινοβουλίου, ΑΠΑΝΤΕΣ, κατά τη σειρά τη προβλεπόμενη της αντιπροσωπευτικότητας, ορκίζονται τη πίστη στη Πατρίδα, στο σύνταγμα και τους νόμους.
Μέσα στον κάθε όρκο για πίστη στη Πατρίδα και στο Σύνταγμα, εμπεριέχεται και ο σεβασμός και η αποδοχή της ιδιαιτερότητας του "πιστεύω" του άλλου, που στο κάτω-κάτω δεν σούβγαλε τα μάτια. Ο άλλος, ο διαφορετικός από σένα, κάθεται με σεβασμό και παρακολουθεί τη τελετή σου ρε κόπανε και δεν σε προσβάλει.....
.....Πες μας πεντόβολε να καταλάβουμε, γιατί φτύνεις και προσπαθείς να ξεριζώσεις απ' τα στήθια το πιστεύω του διπλανού σου????? Ποιος και πότε εμπόδισε την ανεξιθρησκεία σου ρε τσιτσιφιόγκο, που πήγες στη Λατινική Αμερική, για να φωτογραφηθείς με κόκκινο πουκάμισο δίπλα στον μεγαλύτερο απατεώνα του 20 ου και 21 ου αιώνα???? Και μούγινες μ' αυτό αριστερός, επειδή μοστραρίστηκες με τον ληστή που δίνει τσάμπα πετρέλαιο στον Μπους και στον Ομπάμα???? ...Και γιατί δεν είναι καταπίεση το μπάσταρδο πουκαμισάκι σου, που στρέφεται κατά αυτών που δεν γουστάρουν φερετζέ πουκαμισάκι ρε πεντόβολε?????
Επί της ουσίας ρε φιόγκο!!!! Τι έχεις κάνει ρε επιδειξία για τη γενιά των 500 €, που απ' αυτά πληρώνει μόνη της τις ασφαλιστικές εισφορές????? Πότε μάτωσες και πότε πέθανες ρε ανύπαρκτε????
.....Και οι δημόσιες δηλώσεις για τον τσαμπουκά του κώλου, τι νόημα έχουν, εκτός από το να συντρίψεις όσους τολμούν να πιστεύουν σε κάτι, αφού κανένας δεν σε εμποδίζει να μη πιστεύεις πουθενά????
Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΛΤΙΟ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ:
«Προς

Τον προσωρινό Πρόεδρο

της Βουλής των Ελλήνων

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2009

Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής (άρθρο 3, παρ.2 ) οι εκλεγέντες βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, υποχρεούνται να δώσουν όρκο που ορίζεται από το άρθρο 59 του Συντάγματος.

Είναι γνωστή η θέση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την ανάγκη διαχωρισμού εκκλησίας- κράτους και την απόσυρση νόμων και πρακτικών, που εμποδίζουν την θεμελιώδη διάταξη του Συντάγματος περί ανεξιθρησκείας. Θεωρούμε ότι ο τύπος του όρκου που έχει καθιερωθεί παραβιάζει το συνταγματικό πρόσταγμα της ανεξιθρησκείας που κατοχυρώνεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, που κατοχυρώνει το δικαίωμα των ανθρώπων στην ελευθερία των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

Εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Κατόπιν τούτων σας γνωρίζουμε ότι οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προτιθέμεθα να δώσουμε στη Βουλή τον παρακάτω όρκο,

«Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Με εκτίμηση

Αλέξης Τσίπρας

Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΡΕ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ, ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΛΛΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ, ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΕΝΩ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΦΤΥΣΕΙ. ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ.

1 σχόλιο: