Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Χρήστες του Διαδυκτίου, που πληρώνονται για να διαδίδουν την Ισραηλινή προπαγάνδα!!!!!

Το σημερινό άρθρο είναι ένα υπόμνημα/ ενημέρωση για ΟΛΟΥΣ τους διαχειριστές Ελληνόφωνων και Ελληνικών ιστοσελίδων. Για όσους το κρίνουν ενδιαφέρον και θέλουν να ενημερώσουν τους επισκέπτες των ιστοσελίδων να μη διστάσουν, για όσους δεν θα το αναρτήσουν, ας το έχουν τουλάχιστον σαν μπούσουλα, για να κατανοούν καλύτερα, το Πως λειτουργεί η Ισραηλινή /Εβραίικια προπαγάνδα στα ιστολόγια και στο ίντερνετ γενικότερα.>>>>>>>>>>
Από τον Jonathan Cook.
Η παθιασμένη υποστήριξη του Ισραήλ εκφραζόμενη στην αρχή «στείλε τους πίσω απάντηση» (Talkback) και τμήματα από σχόλια ιστοσελίδων, στο ίντερνετ σε blogs, σε συζητήσεις στο Facebook και αλλού μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα όπως θέλουν (οι Εβραίοι) να φαίνεται. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ φέρεται να στρατολογεί ειδικές μυστικές ομάδες των οποίων το έργο θα είναι να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο 24 ώρες την ημέρα και να διαδίδουν θετικά νέα για το Ισραήλ.

Νεαροί Εβραίοι με γνώσεις στα κομπιούτερ και στο ίντερνετ, κυρίως νέο-αποφοιτήσαντες από πανεπιστήμια, αλλά και νέο-αποστρατευθέντες από το στρατό του Ισραήλ και έχοντες γνώσεις ξένων γλωσσών, προσλαμβάνονται από την κυβέρνηση του Ισραήλ, να πλασάρουν εαυτούς σαν απλούς surfers ενώ στην ουσία υιοθετούν απόλυτα την γραμμή της κυβέρνησης του Ισραήλ, σχετικά με τη γενοκτονία που εξελίσσεται μπρος στα μάτια μας, στη Μέση Ανατολή.
«Το Ιντερνετ με όλα όσα προσφέρει είναι ένα 'θέατρο' στην ισραηλο-παλαιστινιακή σύγκρουση, και πρέπει να δραστηριοποιούμεθα σε αυτό το θέατρο, αλλιώς θα χάσουμε», δήλωσε ο
Ilan Shturman, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το έργο (στρατολόγησης).
Η ύπαρξη μιας «διαδυκτιακής ομάδας πολέμου στο internet
" ήρθε στο φως όταν εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του υπουργείου εξωτερικών του Ισραηλ του
τρέχοντος έτους.

Περίπου 150.000 δολάρια έχουν προβλεφθεί, για το πρώτο στάδιο της ανάπτυξης (της ιδέας αυτής), με αναμενόμενη αυξημένη χρηματοδότηση για το επόμενο έτος.
Η ομάδα θα εμπίπτει στην αρμοδιότητα ενός μεγάλου τμήματος (του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ), που ήδη ασχολείται με την διάδοση προπαγάνδας (εβραίικος όρος "hasbara"), και επίσημα θα μεταφράζεται ως "δημόσια εξήγηση", αλλά στην ουσία είναι Ισραηλινή προπαγάνδα. Αυτό (το πρόγραμμα) δεν περιλαμβάνει μόνο τις κυβερνητικές ενέργειες δημοσίων σχέσεων, αλλά και πιο μυστικές σχέσεις με το υπουργείο εξωτερικών, που θα χειρίζεται ένα σύνολο ιδιωτικών οργανισμών με πρωτοβουλίες που προωθούν την καλή εικόνα του Ισραήλ στον Διεθνή Τύπο, την Τηλεόραση και στο Ιντερνετ.
Σε μια συνέντευξη αυτό το μήνα με την Calcalist, μια ισραηλινή εφημερίδα των επιχειρήσεων, ο Shturman, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος προπαγάνδας, (hasbara στα εβραίικα), του υπουργείου, παραδέχθηκε η ομάδα του θα εργάζεται με απόλυτη μυστικότητα.
"Οι δικοί μας δεν θα λενε: "Γεια σας, είμαι από το τμήμα προπαγάνδας/
hasbara του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και θέλω να σας πω το εξής".... «Ούτε θα παρουσιάζουν εαυτούς σαν ισραηλινούς ή Εβραίους», είπε. -"Θα μιλάνε σαν γνήσιοι επισκέπτες ιστολογίων και ως απλοί πολίτες, και θα σχολιάζουν με σχόλια που θα φαίνονται προσωπικά, αλλά θα πρέπει (τα σχόλια τους) να βασίζονται σε μια έτοιμη λίστα με τα μηνύματα που θα έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εξωτερικών".
Η
Rona Kuperboim,
αρθρογράφος του Ynet, του ποιο δημοφιλούς δικτυακού τόπου ειδήσεων του Ισραήλ, κατήγγειλε την πρωτοβουλία, λέγοντας ότι ανέφερε ότι το Ισραήλ είχε γίνει ένα "αστυνομικό κράτος υποδούλωσης της σκέψης διεθνώς".
Πρόσθεσε ότ
ι «καλές δημόσιες σχέσεις, δεν μπορεί να αλλάξουν την πραγματικότητα στα κατεχόμενα εδάφη και να την κάνουν ομορφότερη. Παιδιά σκοτώνονται, τα σπίτια συνεχίζουν να βομβαρδίζονται, και οι Παλαιστινιακές οικογένειες και πεινούν.
Η στήλη της έγινε δεκτή από αρκετούς προπαγανδιστές που την ρωτούσαν με δόση ειρωνείας που μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για πρόσληψη, στο υπουργείο εξωτερικών του Ισραήλ.

Το έργο είναι μια προσπαθεί δημιουργίας ειδικών δημοσίων σχέσεων του υπουργείου, που υλοποιείται ειδικά
μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, το Δεκέμβριο 2008 και τον Ιανουάριο 2009.
"Κατά τη διάρκεια της επίθεσης «Πέτα τους Μολύβι», κάνουμε έκκλη
ση στις εβραϊκές κοινότητες στο εξωτερικό και ζητούμε την βοήθειά τους, για να προσλάβουμε χιλιάδες εθελοντές, οι οποίοι θα ενωθούν με τους εθελοντές του Ισραήλ", είπε Shturman.
"Θα τους δώσουμε βασικό υλικό και υλικό προπαγάνδας/
hasbara, και θα τους στείλουμε να αντιπροσωπεύσουν την Ισραηλινή γνώμη σε ιστοσελίδες ειδήσεων και στις δημοσκοπήσεις για το διαδίκτυο".
Ο ισραηλινός στρατός έχει επίσης ανεμπόδιστη πρόσβαση για κοινή χρήση στο δημοφιλές
You-Tube και τακτικά ανεβάζει φιλμάκια, αν και του ασκήθηκε κριτική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού με τα πλάνα που δείχνει στα βίντεο.
Ο
Shturman
είπε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, το υπουργείο είχε επικεντρώσει τις δραστηριότητές του σε Ευρωπαϊκές ιστοσελίδες, όπου το κοινό ήταν πιο εχθρικό προς την ισραηλινή πολιτική.

Υψηλά στον κατάλογο των Ευρωπαϊκών ΜΜΕ, για το σχέδιο της προπαγάνδας τους, ήταν το BBC Online και Αραβόφωνες ιστοσελίδες, πρόσθεσε.
Ο
Elon Gilad, ο οποίος ηγείται της ομάδας στο διαδίκτυο, είπε στην εφημεριδα Calcalist
ότι πολλοί εβραίοι είχαν επαφή με το υπουργείο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Γάζας. -"Οι άνθρωποι (εβραίοι) απλώς ζητούσαν πληροφορίες, και στη συνέχεια είδαμε ότι οι πληροφορίες αυτές διανεμήθηκαν αστραπιαία σε όλο το διαδίκτυο".

Υπέδειξε μάλιστα, ότι υπήρξε ευρεία συνεργασία της κυβέρνησης, με το υπουργείο της απορρόφησης που τους παρέδωσαν στοιχεία επικοινωνίας επαφής (με οργανισμούς Ευρωπαϊκών ΜΜΕ) για εκατοντάδες των πρόσφατων μεταναστών (από άλλα μέρη του Κόσμου) στο Ισραήλ, οι οποίοι προπαγάνδιζαν στο διαδυκτιο με υπέρ-Ισραηλινή προπαγάνδα στην μητρική τους γλώσσα.
Η νέα ομάδα αναμένεται να αυξήσει τη στενή συνεργασία του υπουργείου με την ιδιωτική ομάδα υποστήριξης, (giyus.org- δώστε στο Ισραήλ την ενωμένη βοήθεια σας = ενωθείτε υπέρ του Ισραήλ)).

Περίπου 50.000 ακτιβιστές αναφέρθηκε να έχουν κατεβάσει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται 'Μεγαφωνο' που στέλνει ένα σήμα στους μεταξύ των υπολογιστές, όταν ένα άρθρο δημοσιεύεται κάνοντας κριτική στο Ισραήλ. - (Όταν συμβεί κάτι τέτοιο) ΟΙ Εβραίοι πρέπει να βομβαρδίζουν το 'ύποπτο χώρο' του Ίντερνετ με παρατηρήσεις τους και σχόλια, που υποστηρίζουν το Ισραήλ.
Ο Nasser Rego από την Ilam, μια ομάδα που έχει βάση στην Ναζαρέτ και παρακολουθεί τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι αραβικές οργανώσεις μέσα στο Ισραήλ, είναι ο υπ αριθμόν ένα στόχος από προπαγανδιστικές/hasbara εβραϊκές ομάδες, που τους κατηγορούν με την προσφιλή τους μέθοδο, της «δολοφονίας χαρακτήρα»

Ανησυχεί (ο Rego), ότι η νέα ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει την εργασία αυτή της δυσφήμησης, να φαίνεται πιο επαγγελματική και ποιο πειστική.
"Εάν αυτοί οι άνθρωποι επί τούτου παραποιούν και διαστρεβλώνουν την ταυτότητα τους, μπορούμε να υποθέσουμε στα σίγουρα ότι θα ανησυχούν πολύ για την εσκεμμένη δυσφήμηση και διαστρέβλωση, γεγονότων, ομάδων και ατόμων που κα
τηγορούν. Στόχος τους, είναι σαφές, θα είναι η δυσφήμιση εκείνων οι οποίοι τάσσονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη για την Παλαιστίνιοι.
Όταν αυτός ο δημοσιογράφος τηλεφώνησε στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ να μάθη περισσότερα, ο
Yigal Palmor
, ένας εκπρόσωπος, αρνήθηκε την ύπαρξη της ομάδας αυτής στο διαδυκτιο, αν και παραδέχτηκε ότι υπάλληλοι του υπουργείου είχαν εντατικοποιήσει την προσπάθεια για προπαγανδιστική εκμετάλλευση των νέων μέσων ενημέρωσης.
Το Ισραήλ έχει αναπτύξει μια πολύπλοκη προσέγγιση με τα νέα ΜΜΕ, δεδομένου ότι ξεκίνησε μια εκστρατεία το 2005 με την φίρμα "Μάρκα Ισραήλ".
Η «ερεύνα της αγοράς» που έκαναν, έπεισε τους υπαλλήλους του υπουργείου εξωτερικών του Ισραήλ, ότι η χώρα τους θα πρέπει να διαφημίζει τα 'προϊόντα τους' (όπως οι επιτυχημένες επιχειρήσεις διεθνώς ), προάγοντας και διαφημίζοντας επιστημονικά και ιατρικά επιτεύγματα Ισραηλινών επιστημόνων.

Ο Shturman είπε οτι το προσωπικό του θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει τους ιστοτόπους για τη βελτίωση της «εικόνας του Ισραήλ, ως ένα ανεπτυγμένο κράτος, που συμβάλλει στην ποιότητα του περιβάλλοντος και στην προστασία της ανθρωπότητας", (Σημ. Μεταφραστού. Εδώ δεν μπορώ να κρατηθώ και θα γελάσω λίγο).

Ο David Saranga, επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων στο γενικό προξενείο του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη, το οποίον είναι και ο μπροστάρης της προώθησης για όλο και πιο θετικά μηνύματα υπέρ του Ισραήλ, υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι το Ισραήλ ήταν σε μειονεκτική θέση έναντι της φίλο-Παλαιστινιακής υποστήριξης ανά τον Κόσμο.
«Σε αντίθεση με τον μουσουλμανικό κόσμο, ο οποίος έχει εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδών που έχουν υιοθετήσει την Παλαιστινιακή ιστορία, ώστε να υποσκάψουν το Ισραήλ, (σ. Μεταφραστού. Εννοεί δηλ. ο κύριος αυτός ότι δεν υπάρχει Παλαιστινιακή γενοκτονία) ενώ οι εβραίοι ανά τον κόσμο είναι μόνο 13 εκατ.» έγραψε στην
Ynet.
Το Ισραήλ ανησυχεί ιδιαιτέρως που παρατηρεί ότι η υποστήριξη του υποχωρεί μεταξύ των νεότερων γεν
εών στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 2007 ανεκαλύφθει ότι το υπουργείο Εξωτερικών ήταν πίσω από μια φωτογραφία-Εξώφυλλο δημοσιευμένη στο περιοδικό Maxim
, δημοφιλές περιοδικό μεταξύ των ανδρών των ΗΠΑ, στο οποίο εκτιθεντο Ισραηλινές στρατιωτίνες με μαγιό.

Και για του λόγου το αληθές, όποιος θέλει να διασταυρώσει τα παρακάτω.

Jonathan Cook is a writer and journalist based in Nazareth, Israel. Jonathan Cook είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος που βασίζονται στη Ναζαρέτ, Ισραήλ. His latest books are Israel and the Clash of Civilisations: Iraq, Iran and the Plan to Remake the Middle East (Pluto Press) and Disappearing Palestine: Israel's Experiments in Human Despair (Zed Books). Τελευταία βιβλία του είναι το Ισραήλ και τη σύγκρουση των πολιτισμών: το Ιράκ, το Ιράν και το σχέδιο για την Remake της Μέσης Ανατολής (Pluto Press) και την εξαφάνιση της Παλαιστίνης: Ισραήλ Πειράματα σε απόγνωση του ανθρώπου (Zed Books). His website is www.jkcook.net . Ιστοσελίδα του είναι www.jkcook.net.

A version of this article originally appeared in The National , published in Abu Dhabi. Μια έκδοση αυτού του άρθρου που αρχικά εμφανίστηκε δημοσιεύονται Η Εθνική, στο Αμπού Ντάμπι.

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Τελευταία σχετικά άρθρα:

Palestine : Multimedia : Audio: Interviews with Olmert protesters in San Francisco (23 October 2009) Παλαιστίνη: Πολυμέσα: Ήχος: Συνεντεύξεις με Ολμέρτ διαδηλωτές στο Σαν Φρανσίσκο (23 Οκτωβρίου 2009)

Palestine : Opinion/Editorial : Why I disrupted Olmert (23 October 2009) Παλαιστίνη: Γνωμοδότηση / Σύνταξης: Γιατί διαταραχθεί Ολμέρτ (23 Οκτωβρίου 2009)

Palestine : Activism News : VIDEO: Citizens arrest, disruption of Olmert in San Francisco (23 October 2009) Παλαιστίνη: Ακτιβισμός Νέα: VIDEO: Οι πολίτες σύλληψη, η διατάραξη του Ολμέρτ στο Σαν Φρανσίσκο (23 Οκτωβρίου 2009)

Palestine : Activism News : Israeli Jews take on settlers (23 October 2009) Παλαιστίνη: Ακτιβισμός Νέα: Ισραηλινοί Εβραίοι έποικοι αναλάβει (23 Οκτωβρίου 2009)

Palestine : Art, Music & Culture : Book review: Shlomo Sand's "The Invention of the Jewish People" (22 October 2009) Παλαιστίνη: Τέχνη, Μουσική & Πολιτισμός: Βιβλιοπαρουσίαση: «Shlomo Sand για την εφεύρεση του εβραϊκού λαού" (22 Οκτωβρίου 2009)

Palestine : Israel Lobby Watch : StandWithUs money trail reveals neocon funders (22 October 2009) Παλαιστίνη: Το Ισραήλ Lobby Watch: StandWithUs διαδρομή χρήματα αποκαλύπτει neocon χρηματοδότες (22 Οκτωβρίου 2009)

Palestine : Opinion/Editorial : Time for a democratic discourse (22 October 2009) Παλαιστίνη: Γνωμοδότηση / Editorial: Ώρα για ένα δημοκρατικό διάλογο (22 Οκτωβρίου 2009)

Palestine : Human Rights : Israeli intelligence pose as Arabs to spy on citizens (21 October 2009) Παλαιστίνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα: ισραηλινή αντικατασκοπία θέτουν ως Άραβες για να κατασκοπεύει τους πολίτες (21 Οκτωβρίου 2009)

Palestine : Diaries: Live from Palestine : A generation traumatized (21 October 2009) Την Παλαιστίνη: Ημερολόγια: Live από την Παλαιστίνη: Μια γενιά ψυχολογικά τραύματα (21 Οκτωβρίου 2009)

Palestine : Opinion/Editorial : Another breach in Israel's wall of impunity (21 October 2009) Παλαιστίνη: Γνωμοδότηση / Editorial: Μια άλλη παράβαση στο τείχος του Ισραήλ της ατιμωρησίας (21 Οκτωβρίου 2009)

3 σχόλια:

  1. Χρήστες του Διαδυκτίου, που πληρώνονται για να διαδίδουν την Ισραηλινή προπαγάνδα!!!!!

    oxi adelfe..la8os o titlos sou.. i ali8ia einai...
    gia na paraplanoyn tous laous pros to simferon ton evraion..
    edo stin ellada..ligous ''filakes'' tis tilekatef8insis ton evraion..os ellines blogger exoume?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΒΡΑΙΕ, "ο βασιλιάς της πενίας" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ-ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
    ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό αυτό που κάνουν οι Ισραηλινοί! Πραγματικά καταπληκτικό!!

    Δεν θα είχα την παραμικρή αντίρρηση να το έκανε αυτό η Ελλάδα και τότε θα έβλεπες αν θα γινόταν σχόλια εις βάρος μας στον ξένο τύπο.

    Δείχνει πόσο δυναμικοί είναι και πόσο ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους. Πραγματικά τους αξίζει να ζήσουν και να έχουν την πατρίδα, για την οποία τόσο παλεύουν!

    Και παλι, μακάρι να το έκανε και η Ελλάδα, αλλά πού; Εδώ ενδιαφέρονται μονάχα για το τι θα φάνε, τι θα πιούνε και τι "άλλας ηδονάς θα απολαύσουν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή