Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΜΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΞΙΚΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ - ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ!!!

Ιδιαίτερα επικίνδυνα τοξικά υλικά έκρυβε η πρώην στρατιωτική αποθήκη στην Λεωφόρο Γράμμου.

Από το 1996 είχε ξεκινήσει η αλληλογραφία των δημοσίων υπηρεσιών για την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών, αλλά το ζήτημα χάθηκε στο Δαίδαλο της γραφειοκρατίας.

Τι παραπάνω μπορεί να φέρει στο προσκήνιο μία πυρκαγιά, εκτός από την επιτυχημένη παρέμβαση της Πυροσβεστικής; Ελάχιστοι μπορούν να σκεφτούν ότι μέσα από ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να έρθει στο προσκήνιο το… μεγαλείο του ελληνικού κράτους, του ελληνικού δημοσίου, των υπαλλήλων ή ακόμη και των εκλεγμένων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε μία παλιά αποθήκη τύπου ΤΟΛ, μεταξύ της λεωφόρου Γράμμου και του νεκροταφείου του Αγίου Νικολάου Κοπάνων αποκαλύπτει το μέγεθος της ανευθυνότητας δεκαετιών από συναρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους.
Τα έγγραφα που παρουσιάζει σήμερα η «Ε» επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που έχει παγιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην ελληνική κοινωνία, ότι το ελληνικό κράτος δεν είναι παρά ένας απαρχαιωμένος μηχανισμός, τα γρανάζια του οποίου λειτουργούν με σημαντική χρονοκαθυστέρηση.
Όπως αποκαλύπτεται, η αγωνιώδης προσπάθεια του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας να ανακαλύψουν τον ιδιοκτήτη της αποθήκης, δεν ήταν μόνο για τις ανάγκες της προανάκρισης, αλλά και για να έρθει στο φως η άγνωστη ιστορία της αποθήκευσης εκατοντάδων κιλών άχρηστων χημικών, μεταξύ των οποίων και το άκρως επικίνδυνο DDT, που χρησιμοποιούνταν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο λεκανοπέδιο και αλλού!
Η αλληλογραφία μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών και οι πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε επιβεβαιώνουν την ανησυχία των περιοίκων, καθώς αποδεικνύεται ότι ακόμη και................................ >>>> Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ Epirus Ellas
Αναρτήθηκε από:
Epirus Ellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου