Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Η Κλοπή Οργάνων - Ο Διευθυντής Νεκροτομείου - Οι Παλαιστίνιοι Θύματα.

Ουάσιγκτον: Ειδική Έκθεση, σχετικά με Υποθέσεις της Μέσης Ανατολής, Νοέμβριος 2009

Της Alison Weir

Σύνδεση με τις προηγούμενες αναρτήσεις:

Ισραηλινοί κλέβουν και εμπορεύονται ανθρώπινα όργανα: Από τη Μολδαβία και την Παλαιστίνη (1)

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ - ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΜΕΡΟΣ 2

3ο - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ
Η Κλοπή Οργάνων

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο συχνά η διακίνηση οργάνων από το Ισραήλ, συνεπάγεται απόλυτα, κλοπή των ζωτικών οργάνων από ζωντανούς ανθρώπους.

Δεν είναι σπάνιο για τον "δωρητής" να λαμβάνει λίγα (χρήματα) ή και (να μη του δίνουν) την αποζημίωση που του υποσχέθηκαν. Για παράδειγμα, το 2007 η Haaretz, εφημερίδα του Ισραήλ, ανέφερε ότι δύο Ισραηλινοί ομολόγησαν, ότι είχαν πείσει τους Παλαιστίνιους "από τη Γαλιλαία και το κεντρικό Ισραήλ, οι οποίοι είχαν προσβληθεί, ή είχαν αναπτύξει ψυχικές ασθένιες, να συμφωνήσουν να τους αφαιρεθούν τα νεφρά τους, έναντι πληρωμής". Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, μετά την αφαίρεση των οργάνων, οι διακινητές αρνήθηκαν να τους πληρώσουν.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα όργανά τους. Για παράδειγμα, ο Levy Izhak Rosenbaum, προβαλλόμενος διακινητής ανθρώπινων οργάνων στο Μπρούκλιν, συνελήφθει πρόσφατα, μετά από μια "επιχείριση σκούπα" του FBI στο New Jersey, μετά από πληροφορίες για ένα πυροβόλο όπλο. Όταν ένας δυνητικός πωλητής (ανθρώπινου) όργανου θα προσπαθήσει να κάνει πίσω (θα μετάνιωνε), ο Rosenbaum (επενεβαινε) και χρησιμοποιόντας το δάχτυλό του, προσομοίωνε τον πυροβολισμό με πιστόλι στο κεφάλι του ατόμου.

Η υπόθεση Rosenbaum, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μέρος ενός δικτύου στο κέντρο του Ισραήλ και είναι η πρώτη περίπτωση της διακίνησης (οργάνων) που διώκεται στις ΗΠΑ. Η σύλληψή του και τα εις βάρος του ουσιαστικά στοιχεία, μπορεί να αποτελέσουν έκπληξη για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Countermisinformation Διευθυντής, Τοντ Leventhal, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το εμπόριο οργάνων ως «αστικό μύθο», αναφέρει: "Θα ήταν αδύνατο να κρύψουν με επιτυχία ένα όργανο, που διακινεί παράνομα διακίνησης το δίκτυο". Ο Leventhal χαρακτήρισε τέτοιες εκθέσεις "ανεύθυνες και εντελώς αβάσιμες".

Συχνότερα κλοπή οργάνων, συνεπάγεται πτώματα - ή ότι αυτά που επικαλείται, για να υπάρχει νεκρός.

Στη πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς στο Ισραήλ, στην πραγματικότητα, χρησιμοποιήθηκε μια κλεμμένη καρδιά.

Το 1968, ο Avraham Sadegat, απροσδόκητα πέθανε, δύο ημέρες μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο "Beilinson Petah Tikva" του Ισραήλ για εγκεφαλικό επεισόδιο. Όταν η οικογένειά του, κατάφερε επιτέλους, να ανακτήσει το σώμα του (το νοσοκομείο αρχικά αρνήθηκε να το παραδώσει), βρείκαν (το πτώμα), να καλύπτεται στο στήθος του με επιδέσμους!!! Περίεργο, σκέφτηκαν, για ένα θύμα εγκεφαλικού επεισοδίου!!!. Μετά την αφαίρεση αυτών (των επιδέσμων) ανακάλυψαν ότι η θωρακική κοιλότητα ήταν γεμάτη με επιδέσμους και η καρδιά έλειπε!!!21

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στον ισραηλινό Τύπο, κυριαρχούσε το γεγονός, για την ιστορική μεταμόσχευση καρδιάς, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα των χειρουργών, μεταξύ των οποίων ήσαν κάποιοι από τους πιο γνωστούς γιατρούς του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και ο Δρ Morris Levy, Δρ Bernardo Vidne, και ο Dr Jack Σολομών, που προσκόμισαν την καρδιά.22

Όταν η οικογένεια (του νεκρού) άρχισε να υποβάλει ερωτήσεις, το νοσοκομείο αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση. Μετά τη γυναίκα του (νεκρού "δότη") και ο αδελφός του (νεκρού) άνδρα είχε αναφέρει το θέμα με έντονο τρόπο, στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι, τους ζήτησαν τρεις υπουργοί-και συμφώνησαν να υπογράψουν ένα έγγραφο για να μη μηνύσουν το νοσοκομείο- τελικά παραδέχθηκαν (οι γιατροί), ότι ήταν η καρδιά του Sadegat αυτή που είχαν χρησιμοποιήσει (στη μεταμόσχευση).

Στην (εφημερίδα) Haaretz, δήλωσε δακρυσμένη η γυναίκα του (νεκρού δότη) Sadegat: "Τον αντιμετώπισαν σαν μια γάτα του δρόμου. Από τη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο, από τη πρώτη στιγμή, προφανώς τον είδαν μόνον ως δυνητική πηγή των οργάνων και όχι σαν έναν άνθρωπο που χρειάζεται θεραπεία. Το μόνο που σκέφτονται, είναι πώς να μπορέσουν να κάνουν πράξη (την αφαίρεση οργάνων), χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι".

Η Ιατρική κατάσταση του Sadegat, πριν του αφαιρέσουν την καρδιά, δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Είναι δυνατό -ίσως πιθανόν- ότι μέχρι να του αφαιρέσουν την καρδιά του, δεν είχε πεθάνει!!! Σύμφωνα με μια έκθεση των μέσων ενημέρωσης του Ισραήλ, "αν μια καρδιά, σταματήσει να χτυπά, δεν είναι πλέον κατάλληλη για μεταμόσχευση".23

Ακόμη και αν ήταν, αυτό που απικαλούνται σήμερα, «εγκεφαλικά νεκρός», η γενική άποψη είναι, ότι τα μέλη της οικογένειας (του δότη) θα πρέπει τουλάχιστον να είναι διάδικοι (να ερωτηθούν και να συγκατανεύσουν) σε αποφάσεις σχετικά με τον ασθενή συγγενή τους: πρώτον, αν πρέπει να "τραβήξουν την πρίζα", και, δεύτερον, αν πρέπει να δωρίσουν ένα όργανο. Την εποχή εκείνη, ωστόσο, η Ισραηλινή νομοθεσία, δεν απαγόρευε (κενό) τη λήψη οργάνων, χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειας.

Σαράντα χρόνια αργότερα, το νοσοκομείο που (έκανε τη μεταμόσχευση), πραγματοποίησε τον εορτασμό της επετείου της μεταμόσχευσης, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Haaretz, η μεταμόσχευση καρδιάς είχε επιτευχθεί, "μέσω της εξαπάτησης και της πονηριάς". Τις εορταστικές εκδηλώσεις, που τίμησε επιζώντα μέλη της (ιατρικής) ομάδας μεταμόσχευσης, χαρακτήρισαν τα μπαλόνια και ένα κόκκινο, σε σχήμα καρδιάς κέικ.

Για αυτό το περιστατικό της κλοπής οργάνων (και από ένα ενδεχομένως ζωντανό σώμα), η οικογένεια του (νεκρού), ήταν από το Ισραήλ. Αν η σύζυγος και ο αδελφός ήταν Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, που δεν θα διέθεταν την εξουσία να επιβάλουν μια ομολογία από τ

ο νοσοκομείο, είναι πολύ πιθανό, ότι τα άτομα που σήμερα μιλούν για σουηδικό κατασκεύασμα μιας «συκοφαντικής δυσφήμισης του αίματος" ή για "ανεύθυνη δημοσιογραφία", θα εφαρμόσουν τα ίδια επίθετα (θα πουν τα ίδια λόγια), αν εκτεθούν στην υποβολή ερωτήσεων από δημοσιογράφους, σχετικά με την ιστορική μεταμόσχευση καρδιάς στο Ισραήλ - κι αν υπάρχουν ακόμη δημοσιογράφοι, που θα μπουν στον κόπο ή θα τολμήσουν να ρωτήσουν.

Yehuda Hiss, ο Διευθυντής (κάτοχος) του νεκροτομείου.

Ίσως μια από τις πιο μακροχρόνιες, και υψηλού επιπέδου υποθέσεις διαφθοράς για τη κλοπή (ανθρώπινων) οργάνων -και μια που αφορά παλαιστινιακά καθώς και Ισραηλινά όργανα- αφορά έναν εξαιρετικά υψηλά ιστάμενο υπάλληλο: Τον Δρ Yehuda Hiss, προϊστάμενο παθολόγο του Ισραήλ και, από το 1988 μέχρι και το 2004, ο διευθυντής νεκροτομείου, του κράτους του Ισραήλ, Λ. Greenberg Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στο Abu Kabir.

Έγκαιρη υπόδειξη της αδικοπραξίας, ήρθε στο φως το 1998 και αφορούσε ένα άτομο από τη Σκωτία, που ονομαζόταν Alisdair Sinclair, ο οποίος απεβίωσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ είχε συλλήφθεί στο αεροδρόμιο Ben-Gurion του Ισραήλ.

Και εδώ το άρθρο, περιγράφει με λεπτομέριες το σκάνδαλο της υπόθεσης Sinclair, η οποία συντάραξε τις Βρετανοϊσραηλινές σχέσεις. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Διευθυντής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Ισραήλ, Δρ Yehuda Hiss, ο οποίος αρνιόταν οποιαδήπ

οτε έρευνα. Το σκάνδαλο της κλοπής της καρδιάς της Alisdair Sinclair, κορυφώθηκε, όταν οι Ισραηλινοί έπλασαν ιστορία διακίνησης ναρκωτικών από τη νεκρή, χωρίς ποτέ να βρεθεί, έστω ένα γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας. Επίσης οι Ισραηλινές αρχές, αρνιούνταν πεισματικά, να στείλουν το πτώμα στη Μεγάλη Βρετανία. Παρά τη παρέμβαση του Πανεπιστημίου της Γρασκώβης, που έκανε δική του αυτοψία, ο Yehuda Hiss, δεν επέτρεπε έλεγχο DNA, για διασταύρωση των στοιχείων με τον αδελφό του θύματος, επικαλούμενος το πολύ .....απαγορευτικό κόστος!!!!!

Αποκαλύφθηκαν και άλλες υποθέσεις και από Δικαστή της περιοχής, έγιναν αυτοψίες και βρέθηκε ότι από τα περισσότερα πτώματα είχαν αφαιρεθεί όργανα χωρίς ποτέ να ζητηθεί η άδεια των συγγενών. Εναντίον του Yehuda Hiss, έχουν επαγγελθεί κατηγορίες, για κλοπές ανθρώπινων οργάνων!!!!! ( Η Έκθεση περιγράφει πολλά παραδείγματα)

Παλαιστίνιοι Μεταξύ Των Θυμάτων

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι είναι στόχοι σε πολλά επίπεδα, μέσα από έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο πληθυσμό.

Στην κατάθεσή της, στην υποεπιτροπή του Αμερικάνικου Κογκρέσου, η Scheper-Hughes ανέφερε ότι πριν αναχωρήσει στο εξωτερικό, ο επικεφαλής του ισραηλινού νοσοκομείου μεταμοσχεύσεων, Zaki Shapira, είχε βρει πωλητές (δότες) νεφρού "που τους βρήκε και τους δέσμευσε, μεταξύ των

Παλαιστινίων που εργάζονται στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη". Είπε ότι "το χέρι του ήταν slapped από μια ηθική άποψη", και έφερε αυτή τη πρακτική του από το εξωτερικό.

Για πολλές δεκαετίες, Παλαιστίνιοι και άλλοι, υποχρεώνονται από το Ισραήλ, να λαμβάνονται τα μέρη του σώματος από Παλαιστίνιους που είχαν τραυματιστεί ή σκοτωθεί.

Στην κατάθεσή της, στην υποεπιτροπή, η Scheper-Hughes κατέθεσε ότι προς το τέλος της περιόδου του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, "ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Δυτική Όχθη μου παραπονέθηκαν, για τη κλοπή ιστών και οργάνων των σκοτωμένων Παλαιστινίων από τους ισραηλινούς παθολόγους, σε εθνικό ισραηλινό ιατρικό ίδρυμα στο Τελ Αβίβ".

Μια έκθεση της Ουάσινγκτον, για Θέματα της Μέσης Ανατολής, σε άρθρο: της Mary Barrett (βλ. "αυτοψίες κα

ι εκτελέσεις," Απρ 1990 Ουάσιγκτον έκθεση, σ. 21) ανέφερε "εκτεταμένη ανησυχία για κλοπές οργάνων έχει καταλάβει τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, από τον Δεκέμβριο 1987, που ξεκίνησε η ιντιφάντα".

Στη "Barrett" αναφέρει μία ιατροδικαστής γιατρός: "Υπάρχουν ενδείξεις ότι για τον ένα ή τον άλλο λόγο, τα όργανα, ιδίως τα μάτια και τα νεφρά, είχαν αφαιρεθεί από τους οργανισμούς (από τα σώματα) κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ή και ενάμιση χρόνο. Υπήρχαν μόνο πάρα πολλές αξιόπιστες

αναφορές από τους ανθρώπους, που δεν μπορείς να πεις ότι τίποτα δεν συμβαίνει. Αν κάποιος πυροβολήθηκε στο κεφάλι, και τον φέρνουν σπίτι μέσα σε μια πλαστική σακούλα χωρίς εσωτερικά όργανα, τι θα καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι;;;".

Το 2002, νέα ιστορία από πρακτορείο IRNA, που μετέδωσε ότι τρία αγόρια Παλαιστίνιοι, ηλικίας 14-15 χρονών, που είχαν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στις 30 Δεκεμβρίου, το σώμα τους, τελικά, επιστράφηκαν για ταφή στις 6 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την έκθεση: «λίγο πριν από την ταφή, οι Παλαιστινιακή ιατρικές αρχές, εξέτασαν τα όργανα και διαπίστωσαν ότι τα κύρια ζωτικά όργανα έλειπαν από τα σώματα". Σε μια συνέντευξη στο Αλ Τζαζίρα, ο Πρόεδρος των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, κρατούσε τις φωτογραφίες των αγοριών, λέγοντας, «Είναι δολοφονία των παιδιών μας και χρησημοποιούν τα όργανά τους ως ανταλλακτικά".

Ο Δημοσιογράφος Khalid Amayreh, πρόσφατα διερεύνησε περαιτέρω το θέμα, και διαπίστωσε ότι "πολλοί άλλοι Παλαιστίνιοι έδωσαν μια παρόμοια αφήγηση, και εξιστόρησαν τον τρόπο, με τον οποίο έλαβαν τα όργανα των δολοφονημένων συγγενών τους, ως επί το πλείστον ανδρών, γύρω στα είκοσι, με τα ζωτικά όργανά τους βγαλμένα, από τις ισραηλινές αρχές".

Το Ισραήλ έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα τέτοιες κατηγορίες ως "αντισημιτισμό", και πολλά άλλα (που λένε) οι δημοσιογράφοι, τα απορρίπτουν ως υπερβολές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τοπεριοδικό "Προώθηση" του Ισραήλ, η αλήθεια τελικά των γεγονότων αυτών, έχει πράγματι επιβεβαιωθεί, και από μια ισραηλινή κυβερνητική έρευνα, αρκετά χρόνια πριν.

Σε μια πρόσφατη ιστορία-κριτική του σουηδικού άρθρου, η "Προώθηση" επιβεβαίωσε πράγματι το κύριο σημείο, ότι το Ισραήλ είχε λάβει τα μέρη του σώματος των σκοτωμένων Παλαιστινίων. Το άρθρο "Εμπρός" ανέφερε ότι μια από τις κυβερνητικές έρευνες "Hiss", είχε αποκαλύψει ότι "μπορείτε να δείτε κάθε φορέα που κατέληγε (πτώμα) στο νεκροτομείο του, είτε Ισραηλινών είτε Παλαιστινίων, ότι το παιχνίδι μοιράζεται δίκαια για την αφαίρεση των οργάνων τους"!!!. 32

Με τα χρόνια, πάρα πολλά παλαιστινιακά όργανα έχουν "καταλήξει" στο ισραηλινό νεκροτομείο. Σε πολλές περιπτώσεις, ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν την επιμέλεια των τραυματιών και των νεκρών Παλαιστινίων. Μερικές φορές το σώμα τους ποτέ δεν επέστρεψε, για να το κλάψουν οι οικογένειές τους- Παλαιστινιακές ΜΚΟ λένε, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 250 τέτοιες περιπτώσεις.

Σε άλλες περιπτώσεις, τα πτώματα έχουν επιστραφεί στις οικογένειες, πολλές ημέρες αργότερα, με ωμά ραμμένες τις τομές μέχρι το πηγούνι. Σε πολλές περιπτώσεις, ισραηλινοί στρατιώτες έχουν παραδώσει τα όργανα αργά τη νύχτα και απαιτούν από τις οικογένειες των θυμάτων, να θάψουν αμέσως τα παιδιά, τους συζύγους τους, τους αδελφούς, υπό ισραηλινή στρατιωτική φρουρά, μερικές φορές με κομμένη την ηλεκτρική ενέργεια.

Το 2005, ένας Ισραηλινός στρατιώτης 33 περιγράφει για έναν στρατιωτικό γιατρό, που έδωσε "μαθήματα σε γιατρούς για την ανατομία», με τη χρήση των οργάνων, των Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις. Εκθέσεις της Haaretz: "Ο στρατιώτης, είπε η παλαιστινιακή αρχή, ότι τα πτώματα είχαν γίνει διάτρητα από τις σφαίρες και ότι ορισμένα από τα εσωτερικά του όργανα είχε χυθεί έξω. Ο γιατρός αναφέρεται στο νεκρό άνθρωπο και στη συνέχεια "έβγαλε ένα μαχαίρι και άρχισε να περικόπτει τα μέρη του σώματος", είπε ο στρατιώτης.

"Μας εξήγησε τα διάφορα μέρη - να η μεμβράνη που καλύπτει τους πνεύμονες, τα στρώματα του δέρματος, του ήπατος, συνέχισε ο στρατιώτης. «Δεν είπα τίποτα γιατί ήμουν ακόμα νέος στο στρατό. Δύο από τα μέλη του ιατρικού προσωπικού απομακρύνθηκαν, και ένας από αυτούς εκδιώχθηκε. Όλα όσα έκανε ήταν πολύ βάναυσα. Ήταν απλώς περιφρόνηση για το (νεκρό) σώμα".34

Ενώ οι περισσότερες έρευνες για την ισραηλινή κλοπή οργάνων, αγνοεί σε μεγάλο βαθμό την Παλαιστινιακή συνιστώσα, μια σειρά από σημαντικά γεγονότα είναι γνωστά:

  • Παλαιστινιακά όργ ανα είχαν συλλεγεί κατά τη διάρκεια του χρόνου, μέσα σε ένα εκπληκτικά χαλαρό σύστημα, στο οποίο εξάγονται τα μέρη του σώματος, ακόμη και των Εβραίων Ισραηλινών, παράνομα σε εθνικό νεκροτομείο από τον κύριο παθολόγο (Διευθυντή) και ανταλλάσσονται με χρήματα.
  • Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένος πληθυσμός. Πολυάριθμες εκθέσεις, από τις πολύ σοβαρές στο Ισραήλ και οι διεθνείς Οργανισμοί, έχουν καταγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία οι Παλαιστίνιοι έχουν ελάχιστα, όπου υπάρχουν εμπράγματα δικαιώματα!!! Οι Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν αμάχους με ατιμωρησία, φυλακίζουν μαζικά μεγάλο αριθμό ατόμων, που υποφέρουν από τις δοκιμασίες αυτές, και συνήθως γίνονται καταχρήσεις σε βάρος των κρατουμένων.
  • Οι Ισραηλινές αρχές έχουν πραγματοποιήσει πολλές νεκροψίες των Παλαιστινίων, χωρίς την άδεια των οικογενειών τους, χωρίς καν τη παραμικρή επίφαση, της στοιχειώδους διαφάνειας του δημοσίου, και τίποτα δεν φαίνεται στις εκθέσεις που συνοδεύουν (τους νεκρούς). Για παράδειγμα, στις οικ ογένειες όσων έχουν παραλάβει (πτώματα) και υπάρχουν ακόμη εν ζωή, δεν τους χορηγούν με ιατρική έκθεση, βεβαίωση που να αναφέρει τον χρόνο και την αιτία του θανάτου.
  • Μια πολύ μικρή αλλά σημαντική μειονότητα των Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών του στρατού και των κυβερνητικών υπουργών, διατηρούν ρατσιστικές και εξτρεμιστικές απόψεις σχετικά με την εξόρυξη οργάνων. Το 1996, η εβραϊκή "Εβδομάδα" ανέφερε ότι ο ραβίνος Γιτζάκ Ginsburgh, ηγέτης της αίρεσης Lubavitch του Ιουδαϊσμού, και η πρύτανης του θρησκευτικού εβραϊκού σχολείου σε ένα οικισμό της Δυτικής Όχθης, δήλωσαν: "Αν ένας εβραίος χρειάζεται ένα συκώτι, μπορεί να του προσφέρει το ήπαρ ένας μη εβραίος, που τυχένει να περνά για να τον σώσει, και αυτό δεν είναι αμαρτία για να κατηγορηθεί. Η Τορά πιθανώς θα το επιτρέψει αυτό". Ο Ginzburgh έγραψε τον ισχυρισμό: "Η Εβραϊκή ζωή έχει άπειρη αξία. Υπάρχει κάτι απείρως πιο ιερό και μοναδικό για τη ζωή Εβραίων, από όσους δεν έχουν εβραϊκή καταγωγή".>>>[

    Το εβραϊκό εβδομάδα, 26 Απριλίου 1996, pp. 12, 31]

Ενώ οι περισσότεροι Ισραηλινοί αντικρούουν έντονα τέτοιες πεποιθήσεις, ο Rabbi (Ραββίνος) Moshe Greenberg, ένας ισραηλινός λόγιος για την εβραϊκή συλλογιστική άποψη, σχετικά με τον ρατσισμό και τον εθνικό σωβινισμό, είπε, "Το λυπηρό είναι, ότι αυτές οι δηλώσεις είναι στα βιβλία μας". Ο Greenberg, ο οποίος ήταν καθηγητής στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, τόνισε ότι τέτοια Ταλμουδικά κείμενα, ήταν "καθαρά θεωρητικά» κατά τη στιγμή της σύνταξής τους, γιατί (τότε) οι Εβραίοι δεν είχαν την εξουσία να τα εκτελούν. Τώρα, τόνισε, "όπου και αν μεταφερθούν (αυτές οι απόψεις), αντιστοιχούν σε περιπτώσεις όπου οι Εβραίοι έχουν μια συγκεκριμένη κατάσταση και έχουν την εξουσία".

Ενώ είναι αδύνατο να γνωρίζουμε, αν οι Ισραηλινοί έχουν ενεργήσει ποτέ με τέτοια θρησκευτική άδεια, για να σκοτώνουν έναν μη-εβραίο, προκειμένου να λαμβάνουν τα μέρη του σώματός του για τους Εβραίους, ορισμένοι παρατηρητές θεωρούν υπαρκτή αυτή τη δυνατότητα.

Ο Δρ Α. Clare Brandabur, ένας διακεκριμένος επιστήμονας της Αμερικής, ο οποίος έζησε και ταξίδεψε εκτενώς στην Παλαιστίνη, γράφει ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στο σουηδικό άρθρο "αντηχεί με τις εκθέσεις των Παλαιστίνιων της Λωρίδας της Γάζας, που άκουσα κατά τη διάρκεια της πρώτης ιντιφάντα".

Σχολιάζει, σε συνέντευξή του, ο Δρ Haidar Abdul Shafi, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στη Γάζα, για το αναφερόμενο στην έκθεση για τα παιδιά των παλαιστινίων που τριγύριζαν, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν «συγκρούσεις», και πρόκειται για έναν μοναχικό 6χρονο, στην είσοδο του σχολείου το πρωί, με τη τσάντα του στην πλάτη. Οι ισραηλινοί στρατιώτες, απήγαγαν το τραυματισμένο παιδί υπό την απειλή όπλου, και έκτοτε δεν επέστρεψε, ενώ το σώμα του θα έπρεπε να επιστραφεί σε λίγες ημέρες αργότερα, και ενώ είχε υποστεί μία αυτοψία στο Νοσοκομείο "Abu Kabir".

Λέει: "Ρώτησα τον Δρ Shafi αν μπορεί να θεωρηθεί, ότι πιθανόν αυτές οι δολοφονίες είχαν γίνει για τη μεταμόσχευση οργάνων, δεδομένου ότι (όπως το Ισραήλ σημειώνει Shahak στην εβραϊκή ιστορία, εβραϊκή θρησκεία), δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται εβραϊκά όργανα για να αποθηκεύονται σε ένα (άλλο) Εβραϊκό σώμα, αλλά επιτρέπεται να λαμβάνονται τα όργανα των μη-Εβραίων, για να σωθούν ζωές Εβραίων. Ο Δρ Shafi είπε, ότι είχε υποψίες για τέτοια πράγματα, αλλά δεδομένου ότι δεν είχαν πρόσβαση στα αρχεία του Νοσοκομείου "Abu Kabir", δεν υπήρχε τρόπος να επαληθεύσει αυτές τις υποψίες".

Η Scheper-Hughes, στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο, περιγράφει τον κίνδυνο: "λαμβάνουν όργανα με κάθε δυνατό μέσο, συμπεριλαμβανομένων (μου είπαν από μία ένοχη-οδηγημένη επαγγελματική οργάνωση) των χημικώς χαρακτηριζόμενων ως σημάδια του εγκεφαλικού θανάτου, που δεν σημαίνουν ότι οι ασθενείς πεθαίνουν, και με εύκολη πρόσβαση, εκεί που υπάρχει ελάχιστη κοινωνική υποστήριξη ή οικογενειακή επιτήρηση".

Είτε υπάρχουν είτε όχι, δολοφονίες για αφαίρεση οργάνων, εμπνευσμένες από το Ισραήλ, καθώς φαίνεται να υπάρχουν και αλλού, πολλές ομάδες σε όλο τον κόσμο, προτρέπουν για διεθνείς έρευνες, σχετικά με το χειρισμό από το Ισραήλ των παλαιστινιακών φορέων, που έχει ακόμα υπό τον έλεγχό του.

Ωστόσο, η ισραηλινή κυβέρνηση, με τους ισχυρούς υποστηρικτές της στο εξωτερικό, οι οποίοι αντιτάσονται στις κατηγορίες και στις τακτικές έρευνες για τις δράσεις του Ισραήλ, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να αποφευχθούν αυτές (οι διεθνείς έρευνες).35,36 Πολλές αγωγές έχει καταθέσει κατά της σουηδικής εφημερίδας, ο μεγαλύτερος από τους ισραηλινούς δικηγόρους και αξιοματούχος της IDF, Guy Ophir, ο οποίος ζήτησε 7,5 εκατομμύρια δολάρια δίκη στη Νέα Υόρκη, στρεφόμενος κατά της εφημερίδας και του Bostrom.

Οι Διεθνείς έρευνες, βέβαια, αποσκοπούν σε δύο αποτελέσματα: οι αθώοι να αποδοθούν αθώοι, και οι ένοχοι να αποκαλυφθούν.

Είναι σαφές σε ποια κατηγορία το Ισραήλ, θεωρεί ότι εμπίπτει.


Η Alison Weir είναι εκτελεστική διευθυντής των Αμερικανών Knew Αν και είναι στο διοικητικό συμβούλιο του Συμβουλίου για το Εθνικό Συμφέρον.

Αναφορά-έκκληση για τη διεξαγωγή έρευνας στο:

http://www.ipetitions.com/petition/investigateorgantheft/

Υποσημειώσεις:
--- Σε κάθε αρίθμηση, αντιστοιχεί και παραπομπή σε πηγή, όπως παρουσίασα στις προηγούμενες αναρτήσεις της έκθεσης. Λόγω χώρου, δεν τις βάζω.
--- Περιστασιακές δημοσιεύσεις, μικρού μέρους των πληροφοριών που συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη έκθεση, έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Η συγκεκριμένη Ειδική Έκθεση, δημοσιοποιήθηκε πριν από 4 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου