Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ, ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ..."ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ" ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!

Ερώτηση προς το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, τη γενική ασφάλεια και την υπηρεσία μυστικών πληροφοριών (ΜΙΤ) θα απευθύνει τουρκικό δικαστήριο για το αν η κουρδική οργάνωση ΡΚΚ έχει ιδρυθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) και το αν ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι μέρος της παρακρατικής οργάνωσης «Εργκενεκόν».
Την απόφαση έλαβε το Ειδικό Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση του παρακράτους, υπόθεσης γνωστής ως "Εργκενεκόν". Η δίκη ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Έκτοτε, αρκετές φορές έχει αναφερθεί το όνομα του Οτσαλάν, είτε στα κατηγορητήρια είτε από πλευράς κατηγορουμένων.
Ένας από τους κατηγορούμενος, ο Μεχμέτ Ζεκεριγιά Όζτουρκ, κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία, ζήτησε από το δικαστήριο να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Κιοκσάλ Σένγκιουν ανακοίνωσε στη συνέχεια την απόφαση του δικαστηρίου να απευθυνθούν τα ερωτήματα αυτά προς τις ένοπλες δυνάμεις, την ασφάλεια και τη ΜΙΤ. Τα περί παρακρατικής διάστασης του Οτζαλάν, καθώς επίσης και τα περί σχέσεών του με τη ΜΙΤ, έχουν ακουστεί και στο παρελθόν υπό μορφή ισχυρισμών. Έναν από αυτούς, τον είχε διατυπώσει ο αδελφός του δημοσιογράφου Ουγούρ Μουμτζού, Τζεϊχάν, μερικές μέρες μετά τη δολοφονία του αδελφού του, στις 24 Ιανουαρίου 1993.
Ο Τζεϊχάν Μουμτζού είχε πει ότι το μεσημέρι της ημέρας που δολοφονήθηκε ο αδελφός του είχε ένα σημαντικό ραντεβού με πρώην δικαστικό, προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό περί σχέσεων του Οτσαλάν με τη ΜΙΤ.
Το Σεπτέμβριο του 2008, ο πρώην διοικητής της διεύθυνσης πληροφοριών της γενικής ασφάλειας Μπουλέντ Οράκογλου, με συνεντεύξεις του σε περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, είχε υποστηρίξει ότι ο Οτσαλάν είναι μέρος της παρακρατικής οργάνωσης "Εργκενεκόν".
Αναρτήθηκε από: Foreign Praess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου