Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ

Σχεδόν δύο μήνες έχουν να πάνε στο σχολείο δέκα μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ν. Ιωνίας, μιας και περιμένουν τη μεταστέγαση του σχολείου τους στο κτήριο του πρώην Μουσικού, στην περιοχή του Φυτόκου.
Οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση και οι μαθητές επιζητούν τους συμμαθητές τους και το σχολείο.
Η απόφαση για μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Ν. Ιωνίας από το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο στο κτήριο του πρώην Μουσικού έφερε χαρά στους μαθητές και τους γονείς, καθώς τα παιδιά θα είχαν τον απαραίτητο χώρο για να κάνουν το μάθημά τους με σωστές εκπαιδευτικές συνθήκες.
Στο παλιό κτήριο οι μαθητές είχαν φτάσει σε σημείο να κάνουν μάθημα στο διάδρομο και τα παιδιά με κινητικά προβλήματα που μετακινούνταν με καρότσια να μην έχουν επαρκή χώρο ούτε για στρίψουν.
Οι εργασίες λοιπόν στο κτήριο του πρώην Μουσικού ξεκίνησαν το καλοκαίρι, ενώ από την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο νέο σχολείο λειτούργησε το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας.
Επειδή όμως πολλοί γονείς περίμεναν με αγωνία να γίνει η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ, προτίμησαν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, καθώς ο παλιός χώρος ήταν ακατάλληλος, μιας και 40 παιδιά έπρεπε να μοιράζονται μια τουαλέτα και οι χώροι ήταν πολύ μικροί και ανεπαρκείς.
«Το παιδί έμεινε στο σπίτι, γιατί δεν μπορούσε να κινηθεί στο παλιό σχολείο. Κι άλλοι γονείς αποφάσισαν να κρατήσουν για λίγες ημέρες τα παιδιά στο σπίτι μέχρι να γίνει το νέο σχολείο», επεσήμανε γονέας μαθητή του ΕΕΕΕΚ.
Όμως μέχρι σήμερα η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς γίνονται ακόμη παρεμβάσεις.
Το γεγονός όμως αυτό έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα παιδιά του ΕΕΕΕΚ, τα οποία αποζητούν τους συμμαθητές τους και το σχολικό τους περιβάλλον.
Ο αρμόδιος Αντινομάρχης κ. Ηλίας Ξηρακιάς επεσήμανε πως είναι θέμα ημερών η μεταστέγαση του σχολείου, αν και θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάστηκαν να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις, όπως δημιουργία ραμπών και ειδικών εργαστηρίων, για να μπορέσουν τα παιδιά να εξυπηρετούνται καλύτερα.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Αναρτήθηκε από ΜΑΓΝΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου