Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Πολιτική ανάλυση της πτώσης, πριν από το kafedaki

απίστευτοι οι τύποι

Ερωτήθη ο γαμβρός υπουργός για το άν υπήρξε άνωθεν εντολή για το Βατοπέδι. Και απαντά ο μεγάλος, ότι αυτά θα τα πεί στις εσωτερικές διαδικασίες της ΝΔ.
Σοβαρά ρε μεγάλε; Και οι υπόλοιποι, από που θα ενημερωθούμε;
(Μήπως παρεπιπτόντως μπορεί να μας πείς και για τα δομημένα;)
Το κύριο πρόβλημα με τη ΝΔ, δεν είναι ότι έχασε. Ούτε ότι απέχει 10%. Το πρόβλημα είναι ότι εμφανίζεται πολιτικά ντεμοντέ. Και αυτό για έναν λαό απολιτίκ, θα το βρίσκει μπροστά της για τις επόμενες 2 τετραετίες. Με την υπάρχουσα κατάσταση, θα έχουν ελπίδες έπειτα από 8 χρόνια. Όπερ, αντιπολίτευση για 8-12 χρόνια.
Θα ασχοληθώ με δύο από τις όψεις του νεοδημοκρατικού συρφετού όπως έχει καταντήσει.
Πρόβλημα πρώτο: Η έλειψη κουλτούρας. Αυτή είναι που σε εκπαιδεύει, ώστε να διευρύνεις τις αναζητήσεις σου και τελικά να λύνεις τα προβλήματα. Ελείψει κουλτούρας, ωφείλεις τουλάχιστον να είσαι μοδάτος. Ότι έκανε η ΟΝΝΕΔ μετά το 1984. Αυτό ποτέ δεν πέρασε στο κόμμα, με συνέπεια παρά το διεθνές μπούστ (1990 πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, συντηρητικοποίηση των κοινωνιών), να βλέπει την πλάτη του ΠΑΣΟΚ. Και έαν έγινε κυβέρνηση, ωφείλεται περισσότερο στην ανάγκη του κόσμου για κάτι διαφορετικό, τι και άν αυτό δεν ήταν νέο. (Καταναλώνω φέτα ΔΩΔΩΝΗ, κάπου κάπου όμως παίρνω και Καλαβρύτων για αλλαγή). Έτσι όμως θα είσαι πάντα δεύτερη επιλογή.
Πρόβλημα δεύτερο: Μέχρι και ο Σαββόπουλος στο τραγούδι του "Αγγελος εξάγγελος", περιγράφει ότι για κάποιους καιρούς τους κορόιδεψε. Στο τέλος όμως τον ξαπόστειλαν. Έτσι και εδώ.
Πρόβλημα τρίτο : Οι συνεχείς αναφορές τους, για τις ανάγκες των οπαδών των. Δημιουργεί με το καλημέρα, πρόβλημα εμπιστοσύνης στους υπολοίπους. Και αυτοί είναι περισσότεροι, δεδομένης της αριστερόστροφης ελληνικής κοινωνίας.
Πρόβλημα τέταρτο : Όχι μόνο τα σκάτωσαν, αλλά και ότι συνεχώς ψεύδονταν. Αυτό είναι το πλέον κακό για την πολιτεία μας. Υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας τέτοιας κουλτούρας.
Πρόβλημα (τους) πέμπτο : Η αποχώρηση Καραμανλή. Ακόμη και μεσαία στελέχη δίνουν ικανό χρόνο για την αναπλήρωσή τους. Δεν την κοπανάνε. Εάν περάσει ότι ο Καραμανλής την κοπάνησε - πράγμα που έγινε - αντίο κυβέρνηση για τα επόμενα 12 χρόνια.
Πρόβλημά τους έκτο : Καλούνται φωστήρες όπως ο Τσιτουρίδης, κλπ, να παράξουν πολιτική. Αμ' η πολιτική αγάπη μου, δεν περιγράφει απλά, λύνει κιόλας. Παραθέτω την σελίδα του, για να πάρετε μία τζούρα. www.tsitouridis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου