Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ" ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

Τυχαίνει να παίρνω (ή να παίρνουμε) 15-20 άρθρα την μέρα. Μερικές φορές δεν προλαβαίνουμε να τα διαβάσουμε ή δεν συμφωνούμε. Μερικές φορές, μπορεί και να διαλέξουμε λάθος άρθρο, λάθος θέμα. Αν δεν αναρτήσουμε κάτι, δεν προλαβαίνουμε ούτε να εξηγήσουμε.
Άλλες, ψάχνουμε μόνοι μας, κάνουμε μπλοκότσαρκα, κι από κει που περνάμε, όλο και κάτι θα μας αρέσει, το κλέβουμε και το καρφιτσώνουμε ...επί τιμή στοδικό μας, γιατί νιώθουμε υπόχρεοι, που κάποιες φορές, αυτοί οι φίλοι μας τίμησαν ομοίως.
Έχω φίλο στην Αμερική που μου στέλνει ολόκληρα κατεβατά στα αγγλικά ....και αγγλικά δεν ξέρω. Και πετώ απ' τη χαρά μου, γιατί μεταφράζω και βλέπω ότι μου στέλνει ...χρυσάφι. Νιώθω υπόχρεος, να ασχοληθώ, γιατί και για μένα κάποιοι νιάζονται και ασχολούνται.
Σήμερα το πρωί, κάποιος μου ζήτησε φιλία και βλέποντας το προφίλ του, διαπίστωσα ότι ιδεολογικά έχουμε φαινομενικές διαφορές. Δεν τον αρνήθηκα και δεν με αρνήθηκε. Του μίλησα και του εξήγησα. Μου μίλησε και μου εξήγησε και πάνω στη κουβέντα, εγώ τουλάχιστον κατάλαβα, ότι έχουμε κοινό παρονομαστή. Είδα πως ότι και να πιστεύαμε, στο τέλος θέλαμε κι δυο το ίδιο. Κι οι δυο καταλάβαμε, ότι άλλοι ξενοι με αυτή τη πατρίδα, τους βολεύει να είμαστε ο καθένας και μεταξύ μας, χίλια κομάτια.
Καμιά ώρα μετά, πληροφορούμε κάτι άλλο και μου γυρίζουν τα έντερα ανάποδα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.
Το να στέλνουμε από εδώ κι από εκεί άρθρα και αναρτήσεις, είναι η χαρακτηριστική συμπεριφορά του ερασιτέχνη blogger. Και δεν το κάνουμε αποκλειστικά σε φωτοτυπίες της σκέψης μας. Το κάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, διαφορετικά δεν έχει νόημα, δεν θα υπήρχε ανταλλαγή ιδεών, δεν θα υπήρχε επαφή της διαφορετικότητας, της ζύμωσης, της διαλεκτικής, της παραγωγής γόνιμης σκέψης.
Το να μη θέλω επαφή με κάποιον, ή να μη μου άρεσαν τα γραφόμενά του, είναι θεμιτό και κατανοητό. Το να πάρω ένα εισερχόμενο, ή να στείλω κάτι, δεν είναι και συμβόλαιο με τον αποστολέα. Ακόμα και να μου πετάξει κάποιος κάτι που θα στείλω στα σκουπίδια, είναι κι αυτό μέσα στη λογική, του ότι ο καθένας έχει τον κόσμο του κι από κει και πέρα κάνει ότι μπορεί και δεν θέλω εξηγήσεις. Δεν χάθηκε ο κόσμος και καθ όσον με αφορά, ποτέ δεν το ψάχνω.
Αυτά όμως, με τη περίπτωση να πάρεις το θέμα και να ασχοληθείς αρνητικά και υβριστικά, προφασιζόμενος αντιθέσεις, υπάρχει τεράστια απόσταση. Αναφέρομαι ειδικά στην τρισάθλια αντιμετώπιση του blogger Κυριάκου Κυριακόπουλου, από τον "Νταβέλη" του "Ρεσάλτο", που μεταξύ άλλων λένε πως τάχα ήθελαν ένα τηλεγράφημα 100 λέξεων και του το λένε με συνεχή υποτίμηση με ...230 λέξεις και ολόκληρη αρνητική σελίδα.
Πέρα από την άρνητική υποτίμηση (στη κυριολεξία ένα περίεργο συνεχές φτύσιμο) το ρεσάλτο έχει την εμμονή, να υποδεικνύει σε κάθε του πρόταση, το τι ....επιθυμεί να του γράψει ο περιστασιακός αρθρογράφος, που θα αποτολμήσει να του κοινοποιήσει κάποιο άρθρο.
Λοιπόν, τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να σημειώνονται μεταξύ μας, ότιδήποτε κι αν θέλει να πιστεύει ο καθένας.
Δέκα μήνες που ασχολούμε, υπήρξαν 5-6 περιπτώσεις, που μου ζήτησαν να μη τους ξαναστείλω γνωστοποίηση αναρτήσεών μου. Αυτό ήταν. Ούτε βρισιές, ούτε προσβλητικά σχόλια. Δεν γίνεται με το ζόρι - σταμάτησα να αλληλογραφώ.
Το θέμα δεν θα γίνει πέλαγος συζήτησης για το βασίλειο της ασυναρτησίας του εγωισμού. Εδώ ο χώρος δεν χωρά αυτοκράτορες.
Στον κυβερνοχώρο επικρατεί η ελευθερία και η αμοιβαιότητα.
Για μένα, η απερίγραπτη σελίδα του "ΡΕΣΑΛΤΟ", τα λέει όλα.
Ολόκληρο το θέμα, όπως και καταχωρήθηκε στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ, (στο οποίο και συμπαραστέκομαι για την άδικη επίθεση) είναι το παρακάτω:
=================================================

ΟΤΑΝ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΕΛΗΔΩΝ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΡΕΣΑΛΤΑΔΟΡΩΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ή ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ…

Το εθνοσωτήριο έτος 2009 και περί την 10ην πρωϊνήν το ηλεκτρονικό περιοδικό «προβληματισμού» που ο παπάς όταν το ζούλαγε στην κολυμπήθρα το βάφτισε «ΡΕΣΑΛΤΟ», δέχθηκε ένα άρθρο από το ταπεινό blog «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» με γενικό τίτλο:
«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΦΙΛΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΧΘΡΟΥΣ.»
Βλέπε σχετική ανάρτηση εδώ:
το οποίο και δημοσίευσε στην παρούσα σελίδα του το " ΡΕΣΑΛΤΟ ".
Στο επόμενο κιόλας πεντάλεπτο είς εκ των διαχειριστών με το καλλιτεχνικό «ΝΤΑΒΕΛΗΣ», έκρινε σκόπιμο παραβιάζοντας - και σε κάθε περίπτωση ΒΙΑΖΟΝΤΑΣ κυριολεκτικά - κάθε κανόνα δεοντολογίας, να απαντήσει με τα παρακάτω περισπούδαστα συμπλεγματικά αποφθέγματα με ένα ύφος που δε θα έπαιρνα και όρκο ότι διακρίνεται για την ευγένειά του, την απάντηση του οποίου και παραθέτω κατωτέρω:

«Φλύαρη ηθικολογία..... ...........Φίλε Κυριακόπουλε................


Και για το αληθές του clopy write το παραθέτω.

Φυσικά η εν λόγω περισπούδαστη «απάντηση» δε θα έμενε αναπάντητη. Και το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» στο επόμενο πεντάλεπτο γνωστοποίησε στο «ΡΕΣΑΛΤΟ» τα κάτωθι:

"Θα μου επιτρέψεις να σου πω φίλτατε ΝΤΑΒΕΛΗ, ότι τη φλύαρη ηθικολογία, την τροφοδοτεί η άκριτη εμπάθεια η οποία κατά κανόνα είναι και αδιέξοδη, εσωστρεφής, πολιτικά γραφική και με μηδενικό όραμα, αφού υποτάσσεται σε πραγματικά φλύαρους εγωκεντρισμούς του στυλ «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει», και δεν είναι φλύαρη ηθικολογία η πολιτική κριτική.
Το να μην εγκρίνετε τα κείμενα μου, η τα κείμενα οποιουδήποτε, είναι και δικαίωμά σας από τη στιγμή που είστε κάτοχοι του πεπονομάχαιρου, αλλά ταυτόχρονα συνιστά και δείγμα μιας αντίληψης που ξορκίζει το σταλινισμό από την πόρτα και τον βάζει θριαμβευτικά από το παράθυρο, αφού το μόνο που αντέχει (η μπορεί να κάνει) είναι να αντιμετωπίζει τον αντίλογο ενοχικά. Άλλωστε από πάντα η μοίρα των κρινόντων που δεν τολμούν να αυτοκρίνονται, ανέκαθεν ήταν να γίνονται βασιλικότεροι των βασιλέων.
Όταν αρκετό καιρό πριν από τις εκλογές προέτρεπα με άρθρα μου την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, ικανών και αποφασισμένων να παρέμβουν στις εξελίξεις και να δώσουν ένα στίγμα διαφορετικό στο πολιτικό γίγνεσθαι, κάποιοι προτίμησαν τη θαλπωρή του εκ του ασφαλούς μονολόγου, της αυτάρεσκης κατοχής του αλάθητου, και της ανέξοδης κριτικής των πάντων, πλην φυσικά της αυτονόητης αυτοκριτικής που θεωρείται και προαπαιτούμενο για να δικαιούται κανείς να αναγορεύεται σε τιμητής, αξιών, ιδεών, προβληματισμών, σκέψεων.
Αυτά για την ιστορία.
Και αφού τα κείμενα μου ενοχλούν τόσο τη γαλήνη του πολιτικού σου ναρκισσισμού, φυσικά και δε θα ξαναστείλω.
Οσο για την απάντησή σου φίλτατε ΝΤΑΒΕΛΗ, την εκλαμβάνω ως μια πρώτη απόπειρα αυτοκριτικής και σε κερνάω ένα χαμόγελο.
Κατά τα λοιπά ευχαριστώ για την ευγένεια και φυσικά για την φιλοξενία.»
Η στοιχειώδης δεοντολογία θα επέβαλε αν μη τι άλλο τη δημοσίευση της απάντησης."
Αλλά αυτή η δεοντολογία εντελώς συμπτωματικά δεν είναι η δεοντολογία του «ΡΕΣΑΛΤΟ».
Και έτσι η απάντηση του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» πετάχτηκε στο καλάθι με τα άχρηστα.
Το «ΡΕΣΑΛΤΟ» φυσικά έχει το δικαίωμα να αντιλαμβάνεται με το δικό του τρόπο τη δεοντολογία.

Και βεβαίως έχει το δικαίωμα να «χρησιμοποιεί» - ενδεχομένως και να καπηλεύεται - με τέτοιο τρόπο την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του (αφού υπήρξαν αναγνώστες που διάβασαν το "επαναστατικό" κήρυγμα του "ΝΤΑΒΕΛΗΣ" αλλά δεν απόλαυσαν μια εξ ίσου επαναστατική μεγαλοψυχία που θα τους γνωστοποιούσε την απάντηση του "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ".

Για το «ΡΕΣΑΛΤΟ» πιθανά να θεωρείται κέρδος το ότι οι αναγνώστες του δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την απάντηση του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ», αλλά είχαν την πολυτέλεια να χειροκροτήσουν το εμπαθές – αν και εκτός θέματος πλην όμως ενοχικό και άκρως αποκαλυπτικό της προκατάληψης «αποστομωτικό» - (έτσι θέλει να πιστεύει ) σχόλιο του «ΝΤΑΒΕΛΗ» του.

Χάρισμά του.
Και ο «ΝΤΑΒΕΛΗΣ»... και η εμπάθειά του... αλλά και το περισπούδαστο σχόλιο.
Ένα σχόλιο που αν άντεχε σε σοβαρό διάλογο, δε θα είχε κανένα λόγο να φοβηθεί την απάντηση σ αυτό .

Προφανώς κάποιοι ως διάλογο αντιλαμβάνονται το καταφύγιο του μονόλογου.
Αυτό μπορούν… αυτό κάνουν.
Η «μπλογκόσφαιρα» όμως με τη οποία επικοινωνούν διοχετεύοντας την με περισπούδαστες αναλύσεις, δικαιούται να ξέρει την άποψη κάποιων κυρίων για τη δημοκρατία που ευαγγελίζονται , και ας βγάλει μόνη της τα συμπεράσματά της.

ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΤΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΕΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

Προσωπικά λυπάμαι που ως τις 17:42 της σήμερον, αυτή η "αντιστοίχιση δεν επαληθεύτηκε.
Για το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» κάθε άποψη θα είναι χρήσιμη, ( ακόμη και η άποψη του «ΡΕΣΑΛΤΟ»).

Γιατί η λογική του «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» δεν είναι μόνο ο σεβασμός της δημοκρατίας στην πράξη, χωρίς μικρότητες, εμπάθειες και ευτελείς σκοπιμότητες, αλλά κυρίως η αναζήτηση δυναμικής και αποφασιστικότητας που θα είναι ικανή όχι απλά να κρίνει τους πάντες εκ του ασφαλούς, αλλά να συμβάλει κατά το δυνατόν και στη δρομολόγηση μιας άλλης κατάστασης για τον τόπο.
Με εκτίμηση
Το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»
Κι αυτή η εκτίμηση αφορά και στο «ΡΕΣΑΛΤΟ» και κυρίως στους μαχητικά σκεπτόμενους αναγνώστες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου