Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΙΣ ....ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΤΕΛΕΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...

45 εκατ. € η βεβαιωμένη εισφοροδιαφυγή στο Βόλο!
Ξεπερνούν τα 45 εκ. ευρώ οι βεβαιωμένες παραβάσεις εισφοροδιαφυγής στο Νομό Μαγνησίας.

Τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους απασχολούνται σε πολλούς τομείς ανασφάλιστοι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ στο Βόλο. «Χωρίς ελεγκτές αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε» δηλώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Η αδυναμία ωστόσο του ΙΚΑ Βόλου να προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους για την πάταξη της μαύρης εργασίας, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτή. Για να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες θα έπρεπε με τους ελέγχους να επιφορτιστούν τουλάχιστον 30 ελεγκτές, όταν στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή την ίδια δουλειά κάνουν μόνο 7 ελεγκτές, που ωστόσο δεν επαρκούν ώστε να ελεγχθούν όλες οι κοινές επιχειρήσεις στο Νομό Μαγνησίας και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο μέγεθος της εισφοροδιαφυγής στα βεβαιωθέντα χρέη, τα οποία δεν έχουν εισπραχτεί.
Ορισμένες βέβαια επιχειρήσεις προσέρχονται και κάνουν ρυθμίσεις, τις περισσότερες φορές όμως αδυνατούν να είναι συνεπείς μέχρι τέλους ώστε το ΙΚΑ να εισπράξει τις οφειλές.
Μαύρη εργασία κυρίως καταγράφεται σε βιοτεχνίες, συνεργεία αλλά και σε εποχικές επιχειρήσεις, τους θερινούς μήνες στον κλάδο του επισιτισμού και των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις Σποράδες και το Πήλιο, αλλά και στον κλάδο των οικοδομών.
Το θέμα έχει απασχολήσει επανειλημμένως τη Διοίκηση του ΙΚΑ, που...............................
................ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: ΜΑΓΝΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου