Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ........

Τι ψάχνεις φίλε κι απορείς; Απαντήσεις όσο και να σκαλίζεις δεν θα βρεις.

- Φταις εσύ που έφτιαξες το κάστρο σου στην άμμο, και τι αφέλεια!!!! Το οχυρό σου ήταν μια καρδιά από πετραδάκια! Τόσο προστατευμένο! Τόσο απόρθητο!

- Φταις εσύ που βγήκες στο μονοπάτι μ' ένα κερί ελπίδας που τρεμόσβηνε. Αλήθεια, τον άνεμο δεν τον σκέφτηκες;

- Φταις εσύ που άφησες την πόρτα της καρδιάς σου ανοιχτή. Αλήθεια, τους ληστές δεν τους υπολόγισες;

- Φταις εσύ που δάγκωσες το κόκκινο μήλο, όταν σου το πρόσφερε με εκείνο το αξιολύπητο ύφος η γιαγιά! Δεν ήξερες ότι στα παραμύθια καιροφυλακτούν οι κακές μάγισσες;

- Φταις εσύ που δέχτηκες να γίνεις στόχος, για να δοκιμάσουν οι άλλοι τις ικανότητές τους στο σημάδι ( κ' η αλήθεια είναι ότι επέδειξαν μεγάλη επιδεξιότητα)

- Φταις εσύ που πίστεψες ότι το "δούναι και λαβείν" ισχύει μόνο στις εμπορικές συναλλαγές. Κι όμως έμποροι ψυχών υπάρχουν παντού, έτοιμοι να διαπραγματευτούν τη βόλεψή τους, ξεπουλώντας τις ιδέες τους, επαναπροσδιορίζοντας τις θέσεις και τις απόψεις τους, καταπίνοντας αλήθειες που για να ειπωθούν θέλουν ανάστημα ψυχής.

Τέτοιοι άνθρωποι δεν διστάζουν να θυσιάσουν, στο βωμό της προσωπικής τους ανέλιξης, αξίες, στάσεις ζωής, συμπεριφορές και υπολήψεις. Πολλές φορές παρασύρουν στο δρόμο τους κι άλλους καθώς τα κίνητρά τους, δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά. Έχουν βλέπετε εκαπαιδευτεί στο θέατρο καθώς σ' όλη τους τη ζωή υποδύονται ρόλους. Ανθρωπάκια στερούμενα προσωπικότητας φορούν τις μάσκες τους στις καθημερινές συναλλαγές τους. Η μεγάλη επιτυχία γι' αυτούς έρχεται με την "πτώση" κάποιου. Τότε είναι που μπορούν να ξεπουλήσουν οτιδήποτε για το προσωπικό τους κέρδος. Έχουν εντρυφήσει βλέπετε στο " Δρυός πεσούσης,πας ανήρ ξυλεύεται"

Αυτοί οι άνθρωποι ένα πράγμα μάθανε να κάνουν καλά στη ζωή τους:

ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ

ΥΓ Προσέξτε όμως όλοι εσείς που απολαμβάνετε τώρα το γλείψιμο αυτών που έχετε βοηθήσει γιατί:

"ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ"

"Ο φίλος απ' τα παλιά ή παλιόφιλος"

Αναρτήθηκε από: ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου