Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

ΥΠΕΡ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Συμβουλείου Επικρατείας για το γήπεδο του ΠΑΟ, το Mall του κ.Βωβού και τις άλλες χρήσεις του Δήμου Αθηναίων
"Κόκκινο στο Mall - πράσινο στον Ελαιώνα"
ερμηνεύουμε την απόφαση του ΣτΕ που δημοσιεύτηκε στις 15/10/09. Κλικάρετε ΕΔΩ.
Η απόφαση με απλά λόγια δέχεται την ανέγερση του γηπέδου του ΠΑΟ αλλά απορρίπτει οποιαδήποτε άλλη ανεγερση, δηλαδή του MALL και των κτηρίων του δήμου Αθηναίων. Το συγκεκριμένο απόσπασμα της απόφασης του ΣτΕ είναι:

"Οι χρήσεις όμως αυτές που δεν είναι συμπληρωματικές των αθλητικών εγκαταστάσεων (αλλά θεσπίσθηκαν είτε επ’ ευκαιρία της μεταφοράς στην εν λόγω περιοχή των αθλητικών δραστηριοτήτων είτε προς ελαχιστοποίηση της οικονομικής επιβαρύνσεως του Δήμου από την μεταφορά αυτή), συνεπάγονται μείωση των κοινοχρήστων χώρων σε βαθμό μεγαλύτερο του αναγκαίου και επομένως οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3481/2006 είναι αντίθετες στο άρθρο 24 του Συντάγματος".

Η απόφαση του ΣτΕ είναι καθαρή και δεν επιτρέπει παραθυράκια, πολιτικά και χρηματηστηριακά παιχνίδια.
Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτές τις αντιπεριβαλλοντικές διαδικασίες θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να ζητήσουν τουλάχιστον συγνώμη.

Όσοι αντιστάθηκαν πραγματικά στην τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς, πρέπει να αιθάνονται υπερήφανοι για την μεγάλη αυτή νίκη.

Ιδιαίτερα συγχαρτήρια αξίζουν στο νομικό γραφείο και σε όσους βοίηθησαν τεχνικά, ηθικά στον μεγάλο αγώνα που δικαιώνεταιμερικώς αλλά συνεχίζεται για να γίνει πράσινος ο Ελαιώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου