Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ο "Χρυσός Τραντέλληνας"

Νέα Υόρκη, 19.10.2009

Στο θερμό φιλέλληνα, υπουργό Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Νότιας Αυστραλίας, Μάικλ Άτκινσον απονεμήθηκε το βραβείο του “Χρυσού Τραντέλληνα” από την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Η απονομή του βραβείου έγινε στον κ. Άτκινσον, γιατί προώθησε στην Πολιτειακή Βουλή της Νότιας Αυστραλίας ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που πέρασε ομόφωνα στις 30 Απριλίου.

Αποδεχόμενος το βραβείο ο κ. Άτκινσον, κατά την διάρκεια χοροεσπερίδας στην Αδελαίδα, είπε ότι η αναγνώριση “αποτελεί υψίστη τιμή προς το πρόσωπό του” ενώ πρόσθεσε ότι για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού συνέβαλε και ο πρώην αρχηγός της αντιπολίτευσης, Χάμιλτον-Σμιθ που στήριξε την κυβέρνηση.

Ο κ. Χάμιλτον-Σμιθ μαζί με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Σταυρούλα ήταν στην χοροεσπερίδα των Ποντίων καθώς και οι Εργατικοί βουλευτές Στιβ Γεωργανάς, Βίνι Τσικαρέλο, Ρόμπιν Γκέραγκτι.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Στον κ. Άτκινσον θα απονείμει, για τους ίδιους λόγους, στη Μελβούρνη και το βραβείο “Νίκη” το Ελληνικό Συμβούλιο Αυστραλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ΣΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου