Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ, ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ.!!!

ΟΤΑΝ Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΝΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ:
Ο Νετανιάχου ορκίζεται, ότι δεν θα αφήσει να δικαστούν Ισραηλινοί, για εγκλήματα πολέμου Σύμφωνα με την Haaretz και τα Ειδησεογραφικά Πρακτορεία Ετικέτες: Ισραήλ Ειδήσεις Ο Πρωθυπουργός (του Ισραήλ) Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα ότι ποτέ δεν θα επιτρέψει, για οποιονδήποτε από τους ηγέτες ή τους στρατιώτες του Ισραήλ να προσαχθούν σε δίκη για εγκλήματα πολέμου.
Ο Νετανιάχου άνοιξε την εμπρηστική ομιλία του στα εγκαίνια της χειμερινής συνόδου της Knesset (ισραηλινής Βουλής), μετά την εκρηκτική έκθεση της Επιτροπής Goldstone, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, που κατηγόρησε το Ισραήλ για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ εναντίον (Παλαιστίνιων) μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας το περασμένο έτος (2008).
Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί, δήλωσε ο Νετανιάχου, και δεν θα συναινούν σε μια κατάσταση όπου οι ηγέτες που συμμετείχαν εν καιρώ πολέμου ή στρατεύματα, να παραπεμφθούν σε περιστασιακή δίκη.



"Αυτή η στρέβλωση της έκθεσης, που συντάχθηκε από την παρούσα στρέβλωση της επιτροπής, υπονομεύει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί. Αυτή η έκθεση ενθαρρύνει την τρομοκρατία και απειλεί την ειρήνη", δήλωσε ο Νετανιάχου. "Το Ισραήλ δεν θα διακινδυνέψει χάριν της ειρήνης, αν δεν μπορεί να αμυνθεί", πρόσθεσε.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε όλα τα επίπεδα έχουν καταδικάσει την έκθεση, λέγοντας ότι αυτή η ενέργεια ήρθε ύστερα, αφού έχουν προηγηθεί επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες. Ισχυρίζονται επίσης, ότι πρέπει να κατηγορηθεί η Χαμάς για τα θύματα μεταξύ των αμάχων, λέγοντας ότι η ισλαμική μαχητική ομάδα, κρύβεται σε κατοικημένες περιοχές κατά τη διάρκεια των μαχών.
Ο Νετανιάχου έδωσε στους Ισραηλινούς ηγέτες, ότι είναι εξοργισμένος με την έκθεση, μιλώντας για πόλεμο κατά εγκληματιών κατά τη διάρκεια
της ομιλία του τη Δευτέρα. "Η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο", είπε. "Οι ηγέτες του Ισραήλ και ο στρατός του είναι εκείνοι που υπερασπίζεται τους πολίτες του Ισραήλ από εγκληματίες πολέμου".
"Δεν θα επιτρέψουμε κ.κ. Εχούντ Ολμέρτ, Τζίπι Λίβνι και Εχούντ Μπαράκ, να φτάσουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αυτοί που έστειλαν τους γιους μας στον πόλεμο", πρόσθεσε.
Όταν (γνωστοποιήθηκαν) τα στοιχεία των συμπερασμάτων της έρευνας που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο, Ο Νετανιάχου επιτέθηκε στην Επιτροπή (του ΟΗΕ), λέγοντας ότι δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια "στημένη δίκη." "Η έκθεση Goldstone είναι ένα πρόχειρο δικαστήριο κατά του Ισραήλ, του οποίου οι συνέπειες θα βλάψουν τον αγώνα των δημοκρατικών χωρών κατά της τρομοκρατίας
", δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια κλειστών συνεδριάσεων. Αυτά είπε, παραπέμποντας στον συντάκτη της έκθεσης, ο Richard Goldstone, Εισαγγελέα εγκλημάτων πολέμου της Νότιας Αφρικής.
Η 575 σελίδων έκθεση, κατηγόρησε επίσης τη Χαμάς για τις δράσεις της που ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου, για τις εκτοξεύσεις πυραύλων κατά αμάχων στο νότιο Ισραήλ. Η Παλαιστινιακή Αρχή, αντίπαλος της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, ανακάλεσε αρχικά την πρότασή της για την άμεση ψηφοφορία για τη καθαίρεση (της Χαμάς).
Μετά από εβδομάδες επικρίσεων, ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς την Κυριακή ανακάλεσε την αναβολή και διέταξε να του υποβληθεί εκ νέου η έκθεση, από τον απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών.
Με έκκλησή του προς την παλαιστινιακή ηγεσία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τη Δευτέρα, ο Νετανιάχου τη κάλεσε να συμφωνήσει και να αναγνωρίσει τ
ο Ισραήλ ως εβραϊκού κράτος, λέγοντας της, ότι αυτό ήταν, και παραμένει, το κλειδί για την ειρήνη.
"Για 62 χρόνια, οι Παλαιστίνιοι επιμένουν λέγοντας «Δεν» για το εβραϊκό κράτος. Απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση στους Παλαιστίνιους γείτονές μας! Πείτε «ναι»για το εβραϊκό κράτος" είπε. "Αν δεν αναγνωριστεί το Ισραήλ ως το κράτος των Εβραίων δεν θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε την ειρήνη".
Η αναγνώριση αυτή "είναι ένα βήμα που απαιτεί θάρρος", είπε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι η παλαιστινιακή ηγεσία "φοβάται να πούμε στον κόσμο της την αλήθεια
- Ότι χωρίς αυτή την αναγνώριση, δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη". "Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, παρά οι Παλαιστίνιοι ηγέτες να δείξουν θάρρος, για την αναγνώριση του εβραϊκού κράτους", είπε. "Αυτό ήταν και παραμένει το πραγματικό κλειδί για την ειρήνη".
Ο Νετανιάχου ανέβασε τη ζήτηση, για προϋπόθεση Παλαιστινιακής αποδοχής του Ισραήλ ως εβραϊκού κράτους. Για αυτόν, είναι ένας τρόπος για να εξασφαλιστεί η αναγνώριση του δικαιώματος ύπαρξης του Ισραήλ - σε αντίθεση με την απλή αναγνώριση του Ισραήλ - την οποία και πολλοί άλλοι Ισραηλινοί θεωρούν ότι το πραγματικό πυρήνα της ισραηλινο - παλαιστινιακής σύγκρουσης.
Όσον αφορά το θέμα των πυρηνικών του Ιράν και τις φιλοδοξίες του, κάλεσε όλα τα αρμόδια κράτη του κόσμου, για να εξασφαλίσουν ότι η Τεχεράνη δεν θα παράγει πυρηνικά όπλα.
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Καντίμα, Τζίπι Λίβνι μίλησε μετά τον Νετανιάχου. Επιτέθηκε σκληρά κατά του υπουργικού του συμβουλίου και των δράσεών του.
"Επίτευγμα σας είναι η (πολιτική σας) επιβίωση, και το δεύτερο επίτευγμά σας είναι ότι δεν έχετε καταφέρει να κάνετε τίποτα», είπε, κατηγορώντας τον υπουργικό συνασπισμός, για εξαγορές ψήφων στην Κνεσέτ σε βάρος του κοινού. «Έχετε μετατρέψει το (Ισραηλινό) κράτος σε μια κατάσταση που χάνει τη διεθνή υποστήριξη», είπε.
Ο (Προεδρεύων της Κνεσέτ (Βουλής) Ομιλητής Reuven Rivlin, απέβαλε από τη σύνοδο δύο (βουλευτές του κόμματος) Λικούντ MKS, τους Μίρι Ρεγκέβ και Ofir Akunis, για να μη διαταραχθεί η ομιλία της Λίβνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου