Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Δύο διαρροές πληροφοριών και .....η εμβάθυνση της κρίσης του Ιράν !!!!!

Πρόλογος Μπαρμπανίκου:
Πριν ένα μήνα περίπου, μου υποδείχθηκε από φιλικό blog, διασταύρωση πληροφορίας στο www.stratfor.com . Αυτή είναι μια Αμερικάνικη σελίδα συλλογής, ανάλυσης και επεξεργασίας διεθνών πληροφοριών, τις οποίες πουλά σε Κυβερνήσεις, Υπουργούς και Βουλευτές διάφορων χωρών, που ενδιαφέρονται για να προσδιορίζουν τις στρατηγηκές τους σε διεθνές επίπεδο. Πάνω απ όλα όμως είναι, ένα συγκοινωνούν δοχείο πληροφοριών, με τις Αμερικάνικες και Ισραηλινές Μυστικές Υπηρεσίες και πολεμικές προπαγάνδες.
Για να μπεις πρώτη φορά και για μικρό χρονικό διάστημα και να πάρεις πληροφορία, δίνεις το e-mail σου. Αυτό και έκανα για να δω και να διασταυρώσω συγκεκριμένη πληροφορία και νόμιζα .....τέλος.
Έλα που οι Αμερικάνοι με θέλουν ...πελάτη και μου έστειλαν προχθές 6-10-2009, τις παρακάτω "διαρροές" πληροφοριών για το πυρηνικό Ιράν, δωρεάν και με ....προτροπή να τις προωθήσω!!!!!
Εγώ λέω ..."βρε δεν γαμιέστε... αμερικανάαααααακιαααα" και το άφησα.
Αμ, έλα που οι Εβραιοαμερικάνοι άμα θέλουν να προωθήσουν την όποια προπολεμική προπαγάνδα, γίνονται επίμονοι. Χθες μου έστειλαν δεύτερο "δωρεάν" ρεπόρτο, αυτή τη φορά για το Αφγανιστάν.
Τέλος σε συζητήσεις μου, πάντα έλεγα ότι ο Τσάβες (αυτός που δίνει δωρεάν πετρέλαιο στους πτωχούς και ταπεινούς αμερικάνους, με τις αμερικάνικες εταιρείες του), είναι ένας πολύ, μα πάρα πολύ επικίνδυνος αλήτης. Εδώ με τις εκλογές, λίγοι προσέξαμε τη τρισάθλια κίνησή του για να προϊδεάσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Αυτός ο μεγαλοκαραγκιόζης, βγήκε και δήλωσε δημόσια, ότι τον ενδιαφέρει συνεργασία με το ...Ιράν, στον τομέα των .....πυρηνικών ερευνών. Αυτό κι αν είναι προβοκάτσια (τέτοιες μαλακίες δεν λέγονται δημόσια), γιατί το ίδιο κύκλωμα προπαγάνδας μας λέει, ότι οι Ιρανοί έχουν ....Ρώσους επιστήμονες και τεχνικούς, επειδή τους λείπει η τεχνογνωσία. Ο αληταράς ο Τσάβες δεν το ήξερε?????? Το ήξερε, αλλά ο ρόλος του ήταν να δηλώσει δημόσια κάτι, για να δείξει ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικά όπλα. Αυτή η αθλιότητα περνά στη διεθνή κοινή γνώμη από τα ΜΜΕ.
Από βίντεο του Stratfor, εν τέλει καταλαβαίνουμε, ότι οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί, κάτι θέλουν να κάνουν, για τον πλήρη έλεγχο των "Στενών του Ορμούζ"
Διαβάστε και το άρθρο >>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Από τον George Friedman | 5 Οκτώβρη 2009 στο www.stratfor.com

(Περίληψη σε ελεύθερη μετάφραση Μπαρμπανίκου)

Δύο μεγάλες διαρροές έχουν συμβεί αυτό το Σαββατοκύριακο για το θέμα του Ιράν.

Στην πρώτη (διαρροή),

οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο, στο οποίο ανέφεραν ότι το προσωπικό του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), της Ομάδας Πυρηνικής Εποπτείας των Ηνωμένων Εθνών, είχε δημοσιεύσει μια ακυκλοφόρητη έκθεση, στην οποία έλεγαν, ότι το Ιράν έχει πολύ πιο προχωρημένο το πυρηνικό πρόγραμμα του, από ότι νόμιζαν στον ΔΟΑΕ. Σύμφωνα με την έκθεση, το Ιράν έχει πλέον όλα τα δεδομένα (τεχνογνωσίας) που απαιτούνται για το σχεδιασμό ενός πυρηνικού όπλου. Το άρθρο αυτό (Έκθεση) προστίθεται (διορθώνει), την έκθεση επανεξέτασης, των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών της National Intelligence Estimate (NIE) του 2007, η οποία είχε συμπεράνει (τότε) ότι το Ιράν δεν επιδιώκει ενεργά (τη κατασκευή) ενός πυρηνικού όπλου.

Η δεύτερη διαρροή (πληροφορίας)

σημειώθηκε στη βρετανική καθημερινή εφημερίδα The Times, η οποία ανέφερε ότι ο σκοπός της δημοσιότητας, της άκρως μυστικής επίσκεψης του ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στη Μόσχα στις 7 Σεπτέμβρη, ήταν η παροχή στους Ρώσους, του καταλόγου των Ρώσων επιστημόνων και μηχανικών που εργάζονται για το πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων του Ιράν.

Αυτή η δεύτερη αποκάλυψη, συνδέεται άμεσα με την πρώτη. Υπήρξαν πολλοί, συμπεριλαμβανομένου του Stratfor, οι οποίοι θεώρησαν ότι το Ιράν δεν έχει τις μη-πυρηνικές ειδικότητες που απαιτούνται για την ταχεία πρόοδο προς (κατασκευή) μιας πυρηνικής συσκευής. Συνδυάζοντας τις δύο πληροφορίες, συμπεραίνουν ότι η παρουσία του ρωσικού προσωπικού στο Ιράν θα σήμαινε ότι οι Ιρανοί είχαν αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία από τους Ρώσους. Αυτό θα σήμαινε επίσης ότι οι Ρώσοι δεν ήταν απλώς ένα στοιχείο για το αν θα υπάρξουν αποτελεσματικές κυρώσεις, αλλά το αν και πότε οι Ιρανοί θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα. Διαβάστε περισσότερα »

Video Dispatch: A Threat Assessment in the Strait of Hormuz (Στενά του Ορμούζ)

With tensions over Iran's nuclear program still unresolved, Colin Chapman and analyst Nate Hughes consider Iran's military options in the Strait of Hormuz.

To view all video analysis, visit www.STRATFOR.com.

6 σχόλια:

  1. Να Μπαρμπα Νικο στειλτους και συ κατι ναχουνε να πορευονται.


    http://whatreallyhappened.com/IMAGES/Doc%201.pdf
    http://whatreallyhappened.com/IMAGES/Doc%202.pdf
    http://whatreallyhappened.com/IMAGES/Doc%203.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ Τ' ΑΝΟΙΞΩ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πηγαινε στο http://whatreallyhappened.com/ και κατεβα κατω στον τιτλο
    "SOME IAEA DOCUMENTS, ISRAEL DOES NOT WANT YOU TO SEE"
    εχει τρια επισημα εγγραφα του ΙΑΕΑ που κατακεραυνωνει το Ισραηλ για την υποκρισια του στα ατομικα οπλα.


    Πιθανον το σαϊτ ναχει καποιο προβλημα.
    Αν δεν καταφερεις να το ανοιξης προσπαθησε παλι αργοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΒΡΗΚΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ MOZILLA. ΤΟ ΠΗΡΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΙΣΩΣ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗ ΚΑΝΩ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΘΟΛΑ.
    ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΑΝ ΕΓΓΡΑΦΑ??? ΑΝ "ΝΑΙ" ΚΑΝΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟ E-MAIL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα 'στειλα.
    Δεν ξερω αν ηρθαν ευαναγνωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ. ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΜΕ MOZILLA ΕΙΤΕ ΜΕ EXPLORER. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή