Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΝΤΟΡΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΜΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΣΟΥΛΙΩΤΟΠΟΥΛΕΣ ΤΗΣ.

Ο χορός του Ζαλόγγου για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ξεκίνησε από τη στιγμή που ο «περήφανος Μακεδόνας» δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την αυτοτέλεια του «ΟΧΙ» του και των επιλογών του, και επέτρεψε στην Ντόρα να υποθηκεύσει με προσωπικές πολιτικές εθνικής υπονόμευσης, αυτές τις επιλογές στα κελεύσματα των υπερατλαντικών της προστατών και πατρώνων.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/10/blog-post_7681.html

Η πορεία για το βάραθρο του πολιτικού Ζαλόγγου συνεχίστηκε, όταν ο «περήφανος» επέτρεψε στους λιμοκοντόρους της πολιτικής αρπαχτής, να σκυλεύσουν σαν όρνια αρπαχτικά την πολυδιαφημισμένη σεμνότητα και ταπεινότητα του, και να την μετατρέψουν σε όνειδος για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Αλλά και πίσω από αυτό. υπάρχει άρωμα Ντόρας.
Το σύνθημα για ν αρχίσουν τα όργανα του αυτοκτονικότερου χορού όλων των εποχών το έριξε ο «περήφανος» με την απόφασή του να μετατρέψει τη θεσμική διαδικασία των εθνικών εκλογών, σε πολιτική γκιλοτίνα για τον ίδιο και για την ίδια του την παράταξη. Αλλά και πίσω από αυτή την απόφαση. υπάρχει και πάλι άρωμα Ντόρας.
Από κει και μετά, την πρωτοβουλία την πήραν στα χέρια τους οι «Σουλιωτοπούλες» της Αθήνας. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι εκείνοι που χαράμισαν την ψήφο τους για να επιβραβεύσουν με εκλογική πρωτιά σ ένα κόμμα που αυτοκτονούσε την Ντόρα. Δηλαδή.
- το σύγχρονο σύμβολο του ενδοτισμού.
- την κατ εξοχή ένοχο για την παραλυσία της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
- την πολιτικό που όποια σελίδα της πολιτικής διαδρομής της και αν ανοίξει κανείς, από τον βίο και την πολιτεία της στο υπουργείο εξωτερικών, δε θα βρει πράγματα που να του τονώσουν την εθνική υπερηφάνεια.
Και όλα δείχνουν πως τον επίλογο για το «κύκνειο άσμα» της Νέας Δημοκρατίας, θα τον γράψει το «εκλεκτορικό σώμα» που θα αναδείξει το σύμβολο του ενδοτισμού σε πολιτικό «ηγέτη».
Αν αυτό το εκλεκτορικό σώμα.
Αν τα μέλη και οι οπαδοί αυτού του κόμματος.
Αν ακόμη και οι ίδιοι οι συνυποψήφιοι της.
Είχαν την ανοχή ν ακούσουν το «διάγγελμα» της Ντόρας, και δεν είχε το θάρρος ένας απ αυτούς να της πει:
«Έλα εδώ κυρά μου. Μιλάς εσύ για αξιοκρατία (ζντουπ), μιλάς για κατάργηση εσωκομματικών μηχανισμών (ξαναζντούπ), μιλάς για περηφάνια και άλλη πορεία της χώρας (ξαναματαζντούπ), μιλάς. μιλάς. μιλάς.
Τι σχέση έχεις εσύ κυρά μου με όλα αυτά για τα οποία μιλάς???
Τι έχεις να πεις για τις κορυφαίες σου ευθύνες στην υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ???
Τι έκανες εσύ γι αυτή τη χώρα όταν κρατούσες το τιμόνι της εξωτερικής της πολιτικής???
Τι έκανες εσύ όταν οι τούρκοι μπαινόβγαιναν στο Αιγαίο???
Τι έκανες όταν η Θράκη προεκλογικά είχε μετατραπεί σε εκλογική περιφέρεια της Άγκυρας???
Τι απ όλα όσα λες δικαιώνει ο βίος και η πολιτεία σου???
Δείξε μας μια από τις σελίδες αυτού του «βιβλίου» που να μπορεί να μας κάνει να νοιώσουμε υπερήφανοι»
Απ τη στιγμή που κανείς σ αυτό το κόμμα δεν έχει τα κότσια και το τσαγανό. όχι να θέσει εκτός πολιτικής την πολιτικό που ακούει στο όνομα Μπακογιάννη - γιατί αυτό το τσαγανό όντως δεν το είχε - αλλά ούτε καν να θέσει έστω αυτά τα απλά και αυτονόητα ερωτηματικά.
Τότε αυτό το κόμμα είναι άξιο της μοίρας του.
Τότε σ αυτό το κόμμα του αξίζει να διοικείται από μια πολιτικό σαν την Ντόρα Μπακογιάννη.
Και πολύ του πέφτει εδώ που τα λέμε.
Έχε γεια καημένε κόσμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου