Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Κατάσκοπος εναντίον κατασκόπου, Ισραήλ εναντίον Αμερικής

Η σκοτεινή πλευρά της "ειδικής συμμαχίας"

Απο τον Justin Raimondo του AntiWar.com

Μια σιωπηλή μάχη μαίνεται κάτω από τη μύτη μας, μια άγρια υπόγεια πάλη, που διαβρώνει τις σχέσεις των ΗΠΑ με έναν από τους στενότερους συμμάχους των. Παρ' όλο το αξιοσημείωτο (αυτής της σιωπηλής μάχης), τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύουν αυτές τις αποκαλύψεις, κι αυτές - εν συντομία, όπως κάποιος βλέπει ένα τεράστιο πτερύγιο (καρχαρία) να προεξέχει λίγα λεπτά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ο επιτιθέμενος σε αυτόν τον πόλεμο είναι το κράτος του Ισραήλ, με τις ΗΠΑ, τον υποστηρικτή και (προστάτη) του, να παίζουν αμυντικό ρόλο. Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά της "ειδικής σχέσης" - μια μάχη των κατασκόπων, εναντίον των... κατασκόπων.
Ο καταδικασθείς κατάσκοπος Jonathan Pollard - τώρα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης - έκλεψε απόρρητα μυστικά τέτοιας ζωτικής σημασίας που μια προσπάθεια από τους Ισραηλινούς για να του δώσουν χάρη αντιμετωπίστηκε με ομαδική διαμαρτυρία από τις υπηρεσίες των Πληροφοριών και της Εθνικής Άμυνας (των ΗΠΑ).
Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ήθελε να ανταλλάξει τον Pollard, για Ισραηλινές παραχώρησης με τους Παλαιστίνιους στην τότε, εν εξελίξει "ειρηνευτική διαδικασία», και παρεμποδίστηκε να το πράξη, κάτω από την απειλή μαζικών παραιτήσεων από την κορυφαία ηγεσία της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο λόγος για την αδιαλλαξία τους: μεταξύ των εγγράφων που είχε κλέψει ο Pollard κάτω από εντολές των Ισραηλινών κατάσκοπων, ήταν το σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.
Σύμφωνα με Seymour Hersh, ο τότε διευθυντής της CIA, ο Bill Casey ισχυρίστηκε ότι το Τελ Αβίβ παρέδωσε τις πληροφορίες (που τους έδωσε ο Πολλαρντ) στη Μόσχα, με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των περιορισμών εξόδου από την Σοβιετική Ένωση των Εβραίων, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα στη συνέχεια να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ.
Η υπόθεση Pollard είναι εμβληματική - αλλά ήταν μόνο η αρχή μιας πολύχρονης προσπάθειας από την αντικατασκοπία των ΗΠΑ να απαλλαγούν μια και καλή από την ισραηλινό εφιάλτη.
Οι διωκτικές αρχές πίστευαν τότε, και ακόμα πιστεύουν ότι ο καταδικασθείς Pollard απέχει πολύ από το να ενεργούσε μόνος του, και πιστεύουν ότι ένας πολύ υψηλά τοποθετημένος κοριός ("mole"), του παρείχε βασικώτατες πληροφορίες.
Στην προσπάθειά τους (οι Ισραηλινοί) να κλέψουν τις πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες, γνωστοποιούσαν στον Pollard επακριβώς, ποια έγγραφα να αναζητήσει - γνώσεις που δεν μπορεί να είχε από μόνος του καθώς δεν είχε και πρόσβαση, χωρίς την βοήθεια κάποιου πολύ υψηλά ισταμένου προσώπου σε κυβερνητικούς κύκλους.
Επιπλέον, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) παρακολούθησε μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ ενός ισραηλινού αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών και του αφεντικού του στο Τελ Αβίβ, κατά την οποία συζήτησαν πώς να πάρουν στα χέρια τους μια επιστολή, από τον τότε υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Γουόρεν Κρίστοφερ, που απευθυνόταν στον Γιασέρ Αραφάτ.
Ο κατάσκοπος της Ουάσιγκτον πρότεινε να χρησιμοποιούσουν τον "Μέγα", αλλά το αφεντικό του διαφώνησε: "Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Μέγα", απήντησε.
Η αναζήτηση για το Mega και τους υπό αυτόν συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς η αντικατασκοπία των ΗΠΑ επιχειρεί να ξεριζώση κάτι, που φαίνεται να είναι μια μεγάλη ισραηλινή επιχείρηση κατασκοπείας (εναντίον της Αμερικής) με πολύ βαθιές ρίζες .
Γι 'αυτό συνέλαβαν τον Ben Ami Kadish, ο οποίος παρέδωσε τα μυστικά των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ και είχε τον ίδιο ισραηλινό κατάσκοπο συμβουλάτορα (χερούλι) με εκείνον του Pollard, και γι αυτό κατηγορήθηκαν ο Steve Rosen και Keith Weissman, δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της AIPAC, της ισχυρής προ-Ισραηλινής ομάδας πολιτικής πίεσης. (σ. Μεταφραστού: Στην προκειμένη περίπτωση ομάδας πολιτικών εκβιασμών)

Αυτός ήταν και ο λόγος που (οι του FBI) είχαν παγιδεύσει τα τηλεφωνα και άκουγαν (να ακούτε την άλλη άκρη), καθώς η βουλευτίνα Jane Harman (υποσχέθηκε) υποσχότανε σ' έναν πράκτορα του Ισραήλ να παρέμβει στην υπόθεση κατασκοπείας, του AIPAC, Rosen-Weissman.

Και τώρα ένα νέο μέτωπο έχει ανοίξει σε αυτόν τον υπόγειο πόλεμο με τη σύλληψη του David Stewart Nozette, έναν κορυφαίο επιστήμονα των ΗΠΑ που εργαζόταν για το Πεντάγωνο, και είχε πρόσβαση στα πιο αυστηρά φυλασσόμενα πυρηνικά μυστικά, και ήταν από τους επικεφαλής, στην επιστημονική ομάδα της αναζήτησης νερού στο φεγγάρι.
Του Nozette η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα, λόγω της πρότερης επαγγελματικής του καριέρας (Βιογραφικό- εντυπωσιακά επαναλάβει): κατείχε ανώτερες θέσεις στο Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Άμυνας, και τη NASA, και υπήρξε σύμβουλος στο Εθνικό Συμβούλιο Διαστήματος, όταν στον Λευκό Οίκο ήταν πρόεδρος ο Τζωρτζ Μπους, ο πρεσβύτερος. Από το 1989 έως το Μάρτιο του 2006, του είχε παραχωρηθεί ο υψηλός βαθμός ασφαλείας "Q", που σημαίνει ότι είχε πρόσβαση σε «κρίσιμες πληροφορίες σχεδιασμού πυρηνικών όπλων» και ζωτικής σημασίας πληροφορίες σχετικά με 20 "ειδικά προγράμματα πρόσβασης" - μυστικά γνωστά μόνο σε πολύ λίγους ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησης.
Με άλλα λόγια, ο Ναζετ δεν ήταν ενός μέσου επιπέδου «εξυπνάκιας» που ήθελε να ξεπουλήσει τη χώρα του για μετρητά: ήταν ένα από τα μεγάλα αγόρια - ο κύριος συντάκτης του πειράματος για τα Clementine βιοστατικά ραντάρ, τα οποία επέτρεψαν στους Αμερικανούς επιστήμονες να ανακαλύψουν νερό στο Φεγγάρι - Κάτι σαν τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, του οποίου η συνεισφορά για το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ και τις στρατιωτικές εφαρμογές της, του έδωσαν υψηλότατο βαθμό ασφαλείας, κάτι που δίδεται σε παρά πολύ λίγους επιστήμονες.
Η ένορκη κατάθεση για τη στήριξη της ποινικής καταγγελίας [. Pdf] περί κατασκοπείας είναι λακωνική, ασαφής σε ορισμένες περιοχές, και βρίθει με παρεπιπτώσεις. Λαμβάνοντας δείγματα από το δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι περισσότερες ειδήσεις λενε ότι, «στην καταγγελία δεν ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ ή κάποιο άλλο πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό του, διέπραξε κανένα αδίκημα βάσει των νόμων των ΗΠΑ, "αφήνοντας έξω τις τρεις τελευταίες λέξεις στην πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης: "στην περίπτωση αυτή".
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αλήθεια, οι εισαγγελείς κατηγορούν μόνον τον Nozette για τις παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν ενώ τον «ψάρεψαν», με έναν ομοσπονδιακό πράκτορα που προσποιήθηκε ότι είναι αξιωματικός της Μοσάντ, προσφέροντας του χρήματα (όχι παρά πολλά επί τη ευκαιρία) σε αντάλλαγμα για μυστικά .
Το πραγματικό ερώτημα, ωστόσο παραμένει, τι ήταν αυτό που τους προκάλεσε, να βάλουν στο στόχαστρο τους τον Nozette;
Ενα δημοσιευα της εφημςεριδας Washington Times (κομμάτι) που παραθέτει ο Kenneth Piernick, πρώην ανώτερος πράκτορας του FBI, ο οποίος αποφάνθηκε: "Πρέπει να έιχε κανει κάποια προσπάθεια, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον του FBI για αυτόν.
" Μπήκαν μεταξύ αυτού και όποιου άλλου συνωμότη υπήρχε (στο παρασκήνιο) και με την κάλυψη, σαν αξιωματικού μυστικών υπηρεσιών, ή πράκτορα, ή ταχυδρόμου που χειριζόταν το θέμα, (του Ισραήλ) και στη συνέχεια, όταν παρέδωσε αυτό που ήθελε να παραδώσει στο πρόσωπο αυτό, στην πραγματικότητα η επαφή του ήταν πιθανόν ένας μυστικός πράκτορας του FBI ή κάποιος από άλλη υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ".
Πιθανώς ο Nozette μπορεί να είχε κάνει κάτι περισσότερο από μια απλή "προσπάθεια"
Στην ένορκη κατάθεση ισχυρίζεται ότι, από το 1998 έως το 2008, υπηρέτησε ως σύμβουλος σε "αεροδιαστημική εταιρεία που ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση του Ισραήλ", στη διάρκεια του οποίου "περίπου μία φορά το μήνα οι εκπρόσωποι της αεροδιαστημικής εταιρίας υπέβαλαν ερωτήσεις, ή καθήκοντα, στον Nozette». Ο Νοζετ απαντούσε στα ερωτήματα αυτά, και, σε αντάλλαγμα, ελάμβανε τακτικές πληρωμές συνολικού ύψους $ 250.000.
Αυτό δείχνει οτι οι ομοσπονδιακοί παρακολουθούσαν τον
Nozette εδώ και αρκετό καιρό, και για σοβαρο λογο.
Η ένορκη κατάθεση επισημαίνει επίσης ότι, στις αρχές του τρέχοντος έτους, ταξίδεψε στην "άλλη ξένη χώρα" και είχε μαζί του δύο υπολογιστές με ("thumb") δίσκους, που έχασε μυστηριωδώς μετά την επιστροφή του, περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα. Τι περιείχαν οι δίσκοι - και οι οποίοι ήταν οι αποδέκτες;
Το 2007, οι ομοσπονδιακές αρχές εισέβαλαν στα γραφεία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας του Nozette, "Η Συμμαχία για την Ανταγωνιστική Τεχνολογία" (ACT), για τον λόγο ότι η ACT, είχε κάνει αρκετά επικερδή συμβόλαια με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά στην συνέχεια εξαπάτησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αμερικής με υπερχρεωμένα τιμολόγια.
Η ένορκη κατάθεση παραθέτει την μαρτυρία ενός ανώνυμου συνάδελφου του Nozette, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο επιστήμονας είπε ότι αν η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθήσει ποτέ να τον βάλει στη φυλακή, αυτός θα το 'σκαγε για το Ισραήλ ή άλλη χώρα του εξωτερικού και "θα τους έλεγε τα πάντα" που ξέρει. Ίσως όμως ο πραγματικός λόγος για την επιδρομή, είχε να κάνει με την αυξανόμενη καχυποψία του FBI -αν όχι βεβαιότητα- ότι διοχετεύει μυστικά των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ.
Η εταιρία ACT είναι ένα περίεργο δημιούργημα, «μη κερδοσκοπική" ομάδα, που ποτέ, σύμφωνα με την περυσινή φορολογική δήλωση, δεν υπερέβη το μισό εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν με την IRS, και με πάνω από 150.000 δολάρια σε μισθούς και παροχές που κατεβλήθησαν στον Nozette. Αλλά δεν ήταν μόνο για τα χρήματα.
Η ανακοίνωση της αποστολής της ACT διαβάζεται σαν ένα όνειρο κατασκόπου να γίνεται πραγματικότητα:
"Η συμμαχία για την ανταγωνιστική τεχνολογία ...έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετήσει το εθνικό και δημόσιο συμφέρον από τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην επέκταση της χρησιμοποίησης των εθνικών κυβερνήσεων. Τα εθνικά εργαστήρια διαθέτουν σημαντική τεχνολογία, τεχνολόγους, και πόρους, της μεγάλης δυνητικής αξίας για την καλλιέργεια στις ΗΠΑ βιομηχανικών οργανώσεων, μικρών και μεγάλων. Οι πρόσφατες αλλαγές στην εθνική πολιτική (Stevenson-Wydler νόμος του 1986 και του Προγράμματος της NASA Αξιοποίηση τεχνολογίας) τιμωρούν την άσκηση της μεταφοράς τεχνολογίας από αυτές τις οργανώσεις. Ωστόσο, είναι συχνά δύσκολη η πρόσβαση των μικρών και μεσαίου μεγέθους οργανώσεων με περιορισμένους πόρους, στις δυνατότητες των εθνικών εταιριών. Η ACT θα ερευνήσει τους καλύτερους μηχανισμούς για να διευκολύνουν αυτή τη μεταφορά, μέσω εστιασμένης έρευνας σχετικά με τους μηχανισμούς μεταφοράς τεχνολογίας, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα και διδακτικό για τη μεταφορά τεχνολογίας από τα εθνικά εργαστήρια. Επιπλέον, η ACT θα επιτρέψει αμερικανικούς οργανισμούς να αξιοποιήσουν τους πόρους των εθνικών εργαστηρίων μέσω υφιστάμενων καθιερωμένων μηχανισμών (π.χ., η NASA Jet Propulsion Laboratory Τεχνολογίας Affiliates Program). Η μεταβίβαση εμπορικής αξίας της τεχνολογίας θα ενισχυθεί σημαντικά από την άμεση στήριξη των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα. "
Εν ολίγοις: Η εταιρία ACT επιδιώκει την μεταφορά τεχνολογίας - από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ. "Αυτό, όπως είναι γνωστό, είναι μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες (ευνόησε τις δραστηριότητες) των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες προωθούν τακτικά, την τελευταία αμερικανική τεχνολογία (κυρίως στρατιωτικές εφαρμογές) σε τέτοιο βαθμό ώστε μια έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (έρευνα), χαρακτήρισε τις ενέργειες αυτές ως "τις πιο επιθετικές ενέργειες κατασκοπείας εναντίον των ΗΠΑ από κάθε άλλο σύμμαχο τους".
Η εταιρία ACT είχε συμβάσεις με το Naval Research Laboratory στην Washington, DC, το Defense Advanced Research Projects Agency στο Arlington, Va, και της NASA Goddard Space Flight Center στο Greenbelt, Md. Είναι ευκολονόητο να βγάλει κανείς το συμπέρασμα, ότι ζωτικής σημασίας στοιχεία που απορρέουν από τα έργα αυτά διοχετεύονται άμεσα στην εν αναμονή αγκαλιά της Μοσάντ.
Ο Nozette ήταν ένα βασικό στέλεχος για την ανάπτυξη και την προώθηση του αμυντικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων "Star Wars".
Ο συνάδελφός του, στο κίνημα "High Frontier" -και ο επίσημος σκηνοθέτης της ACT- είναι κάποιος Klaus Heiss, που όπως και ο Nozette είναι ένας θιασώτης (ενθουσιώδης [. Pdf]) του εποικισμού του Διαστήματος, (ο οποίος έχει επίσης μερικές ισχυρές απόψεις σχετικά με άλλα θέματα).
Όταν επικοινώνησε με έναν πράκτορα του FBI που παρίστανε έναν Ισραηλινό πράκτορα, ο Nozette ούτε που το σκέφθηκε καθόλου όταν άκουσε τον συνομιλητή του να του λεει ότι ήταν από τη Μοσάντ: "Ωραία", είπε. " Χαίρομαι που θα μπορέσω να σας βοηθήσω". Αυτό ήταν πολύ πριν από το θέμα των χρημάτων.
Αργότερα, κατά τη συνομιλία, ο Nozette υπερηφανευόταν για τα υψηλού βαθμού πιστοποιητικά ασφάλειας που είχε, καθώς και το εύρος και βάθος των γνώσεων των απορρήτων μυστικών των ΗΠΑ, προσθέτοντας, "δεν προσλαμβάνομαι από την Μοσάντ κάθε μέρα. Με την ευκαιρία, ήξερα ότι αυτή η ημέρα θα έρθει".
Ερωτηθείς περαιτέρω από τον μυστικό πράκτορα, ο Nozette είπε, "Πίστεψα ότι εργάζομαι ήδη για σας. Θέλω να πω, αυτό είναι που εγώ πάντα πίστευα [η αλλοδαπή εταιρεία] ήταν- μόνο βιτρίνα". Για την οποία δεν είχα αμφιβολία.
Ο Nozette συμφώνησε να είναι ένα τακτικό «περιουσιακό στοιχείο», αλλά αισθανόταν σαφώς ότι η θέση του ήταν όλο και πιο επισφαλής.
Ρώτησε (τον πράκτορα του FBI) σχετικά με το δικαίωμα της επιστροφής (των Εβραίων στο Ισραήλ) και έθεσε την πιθανότητα ότι μπορεί να πάει στο Ισραήλ.
Ήθελε Ισραηλινό διαβατήριο, ως μέρος της πληρωμής του, εκτός από μερικές χιλιάδες δολάρια που το FBI έθετε σε ταχυδρομικό θυρίδα "drop dead" γι αυτόν μετά την παραλαβή των κλεμμένων μυστικών.
Και λοιπόν; Θα πει κανείς όλα τα έθνη, ακόμη και οι σύμμαχοι, δεν κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλο; Ποια είναι η σημασία της συγκεκριμένης υπόθεσης;
Στην επιφάνεια, η σχέση μας με το Ισραήλ καλύπτεται από τους όρους της "ειδικής σχέσης", που μέχρι στιγμής αποτελείται από τις ΗΠΑ να δίδουν (άνευ όρων υποστήριξη) προς το Τελ Αβίβ για κάθε δράση, δεν έχει σημασία πόσο βάναυση [. Pdf] ή (αντίθετο προς το συμφέρον μας -των ΗΠΑ-)- και την ανοχή, σε μεγάλο βαθμό, (εκτεταμένων μυστικών επιχειρήσεων) του Ισραήλ στο αμερικανικό έδαφος (ή, τουλάχιστον σιωπούν για αυτά).
Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, ωστόσο, οι εντάσεις σε αυτή τη μονόδρομη ερωτική σχέση, έχει ξεφτίσει τον ρομαντισμό της σχέσης σχεδόν σε οριακό σημείο.
Αυτό δεν είναι μόνο λόγω της εκλογής του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θεωρείται ευρέως στο Ισραήλ, πως είναι προκατειλημμένος εναντίον του εβραϊκού κράτους.
Αυτές οι εντάσεις ανέκυψαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Τζωρτζ Μπους, (του νεώτερου) όταν η πολιτική των ΗΠΑ άρχισε να παίρνει αισθητή κλίση μακριά από το Τελ Αβίβ.
Ένα ιδιαίτερα εύγλωττο πλήγμα για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ ήταν η απόφαση των ΗΠΑ (πατάξει) για την υποχρεωτική θεώρηση διαβατηρίου για τους Ισραηλινούς που εισέρχονται στις ΗΠΑ: πιθανοί επισκέπτες από το Ισραήλ καλούνται τώρα να υποβληθούν σε μια συνέντευξη, καθώς έχουν επεκταθεί οι περιορισμοί σχετικά με τη διάρκεια της παραμονής τους, και η είσοδος στις ΗΠΑ δεν είναι πλέον εξασφαλισμένη.
Στον μυστικό κόσμο των κατάσκοπων, που κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλο, η σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ είναι όλο και περισσότερο σχέση αντιδικίας, ενώ στο διπλωματικό-πολιτικό χώρο, έχει φτάσει σχεδόν στο σημείο ανοιχτών εχθροπραξιών. Αυτό οφείλεται στις αντικειμενικές συνθήκες που καθορίζουν τις σχέσεις μεταξύ των εθνών: στον κόσμο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, το Ισραήλ αναγκαστικά έγινε πολύ λιγότερο ένα από τα περιουσιακά στοιχεία (οικονομικό βάρος) των ΗΠΑ και ιδίως μετά την11η Σεπτ, 2001, όπως τόνισαν οι καθηγητές John Mearsheimer και Stephen Walt (τόνισε,) λέγοντας ότι (το Ισραηλ ) είναι ένα απόλυτο καθαρό βάρος στην πολιτική των ΗΠΑ.
Η δική μας 9των ΗΠΑ) πολιτική θυσία, της άνευ όρων υποστήριξης προς το Ισραήλ, μας έχει προσθέσει αδυσώπητους εχθρούς στον αραβικό κόσμο και προσφέρει στους αντιπάλους (των ΗΠΑ), ένα ανεκτίμητο δώρο προπαγάνδας -και η αυξανόμενη συνειδητοποίηση αυτής της αναπηρίας (της βλάβης) είναι κάτι που οι Ισραηλινοί χωρις αμφιβολία βρίσκουν ανησυχητικό.
Η στρέβλωση της εξωτερικής μας πολιτικής από τη δύναμη του λόμπι του Ισραήλ είναι επίσης( ευρέως σημείωσε, ) ευρέως γνωστή, και αυτό είναι η πραγματική αχίλλειος πτέρνα τους.
Στην περίπτωση αυτή, επίσης, για το εβραϊκό λόμπι (AIPAC), δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα σπεύσει να ασκήσει την επιρροή του, για να υποβαθμίσει το έγκλημα του Nozette και ακόμη να τον απεικονίσουν ως ένα αθώο θύμα παγίδευσης. Υπερασπιστές του δίδυμου του AIPAC, φέρνει στο μυαλό μια τεράστια "αντισημιτική" συνωμοσία εντός του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και του FBI για να εξηγήσουν την δίωξη των Rosen και Weissman, και είναι η ίδια τακτική που υποπτεύομαι θα ακολουθήσουν στην προκειμένη περίπτωση.
Αυτό είναι ανοησία. Το FBI δεν κατηγορεί τον Nozette αυθαίρετα και ούτε πλάθει τα εγκλήματά του εκ του μηδενός. Ο στόχος τους ήταν ήδη μπλεγμένος βαθιά με τους Ισραηλινούς, και αυτό είναι που τον έφερε στην προσοχή τους αμέσως.
Η φύση και η έκταση των ισραηλινών (αναμείξεων) για κατασκοπεία στις ΗΠΑ, δεν είναι ένα θέμα που θα δείτε συχνά στα μέσα ενημέρωσης και πολύ συχνά το αγγίζουν με "ένα κοντάρι μήκους δέκα μέτρων", αλλά όταν το κάνουν, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι απειλητικά ανησυχητικά.
Εγώ, τουλάχιστον, δεν έχω ξεχάσει τον δημοσιογράφο του αμερικανικού καναλιού FOX, Carl Cameron, τα τέσσερα μέρη στην τηλεόραση (τέσσερις σειρές) για Ισραηλινή κατασκοπεία (μέρος) στις ΗΠΑ, που μεταδόθηκε από το Fox News, τον Δεκέμβριο του 2001. Σύμφωνα με τον Cameron, οι πηγές του στις αμερικανικές διωκτικές αρχές του είπαν, ότι οι Ισραηλινοί παρακολουθούσαν τους αεροπειρατές και είχαν γνώση εκ των προτέρων των σχεδίων τους, αλλά δεν μας το είπαν. Και βέβαια έχουμε τους Ισραηλινούς χορευτές (οι Ισραηλινοί), που πήδαγαν από τη χαρά τους στη θέα του καψίματος των Δίδυμων Πύργων
... Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά της "ειδικής σχέσης", τόσο σκοτεινή που σχεδόν κανείς δεν θέλει να τη αναγνωρίσει, πόσο μάλλον να εξετάσει τις επιπτώσεις της.

ΠΗΓΗ: http://original.antiwar.com/justin/2009/10/20/

1 σχόλιο:

  1. Ααααα ρε Μπαρμπα Νικο!!!
    Τουλαχιστον διαβαζουμε στη σελιδα σου και κατι τις της προκοπης που δεν τολμανε να δημοσιευσουνε οι Λαμπρακο-Αλαφουζο-Τεγοπουλο-φασιστες με τις ημερησιες πατσαβουρες τους που ουθτε για κωλοχαρτο δε κανουνε!

    Γεια στα χερια σου! Και συγχαρητηρια για το θαρρος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή