Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ - ΕΡΩΤΗΜΑ: Η ΒΙΟΣΩΛ ΠΗΡΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ???

Τελεσίγραφο της BIOΣΩΛ για απολύσεις

Τελεσίγραφο από την ΒΙΟΣΩΛ για απολύσεις. Η εταιρεία επικαλείται μείωση παραγωγής και απευθύνει τελεσίγραφο στους εργαζόμενους του Βόλου. Έκτακτη γενική συνέλευση χθες στο εργοστάσιο στη Βιομηχανική. Για εμπαιγμό κάνει λόγο το ΕΚΒ που απέστειλε αμέσως επιστολή προς την Υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά με την οποία ζητά να συγκληθεί άμεσα τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης.
Ολα ξεκίνησαν χθες το πρωί, όταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας που μετέβη από την Αθήνα στο Βόλο ανακοίνωσε στο Σωματείο ότι θα προβεί σε απολύσεις χωρίς να γνωστοποιήσει τον αριθμό, επικαλούμενος γενικά ότι δεν υπάρχει δουλειά.

«Το τελεσίγραφο» έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους εργαζόμενους, αφού θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τον προηγούμενο χειμώνα οι ίδιοι είναι προτείνει μία σειρά από μέτρα και ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση μεσούσης της οικονομικής κρίσης και να αποφευχθούν οι απολύσεις, όπως άδειες κανονικές και άνευ αποδοχών εκ περιτροπής, αλλά και προτείνοντας στη σύσκεψη που έγινε να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο με διαθεσιμότητες ή και με επιπλέον άδειες άνευ αποδοχών. Παρ’ όλα αυτά χθες έγινε ακριβώς το αντίθετο.
Στην επιστολή του προς την κ. Πετραλιά το ΕΚΒ καταρχήν υπενθυμίζει ότι τον προηγούμενο Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συμφιλίωσης στο Υπουργεία σας βάσει του άρθρου 13 του Νόμου 1876/90 υπό την Προεδρία του Αθανασίου Θωμόπουλου, Προϊσταμένου του αρμοδίου τμήματος, της Εταιρείας ΒΙΟΣΩΛ Α. Ε. και των: Εργατικού Κέντρου Βόλου και Συλλόγου Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΣΩΛ , με αντικείμενο συζήτησης «απολύσεις εργαζομένων - μεταβίβαση επιχείρησης» υπήρχε δέσμευση ότι δεν θα γίνει περαιτέρω μείωση προσωπικού.
«Σας γνωρίζουμε»- τονίζει το ΕΚΒ, ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης όχι μόνο δεν ανακάλεσε τις απολύσεις των εργαζομένων, αλλά σήμερα 26/8/2009 ανακοίνωσε στο Σωματείο ότι θα προβεί σε απολύσεις χωρίς να γνωστοποιήσει τον αριθμό, επικαλούμενος γενικά ότι δεν έχει δουλειά.
Ζητάμε και την δική σας παρέμβαση με τριμερή στο Υπουργείο σας το συντομότερο δυνατόν μήπως και αποφύγουμε- τις επικείμενες απολύσεις.

Σημειώνεται ότι τέλος της προηγούμενης χρονιάς η ΒΙΟΣΩΛ είχε απολύσει τρία άτομα, έχοντας διαμηνύσει ότι η απόφασή της για μη άρση των απολύσεων, είναι μονόδρομος και επικαλείται την «υπάρχουσα οικονομική κρίση».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλου και του Σωματείου είχαν εξαρχής καταστήσει σαφές ότι οι απολύσεις είναι παράνομες και καταχρηστικές, γιατί δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία.
Στην ίδια τριμερή στο Υπουργείο Απασχόλησης το σωματείο και το ΕΚΒ είχε θέσει και το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΒΙΟΣΩΛ, καθώς εδώ και ένα χρόνο η επωνυμία της εταιρίας Βιοσώλ άλλαξε σε "UNIBIOS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" και ο διακριτικός τίτλος της σε "UNIBIOS".

Ουσιαστικά πρόκειται για μία νέα ΒΙΟΣΩΛ όπως λένε οι εργαζόμενοι που πρόσφτατα ενημερώθηκαν ότι οι συμβάσεις απασχόλησής τους από την ΒΙΟΣΩΛ Α.Β.Ε έχουν μεταφερθεί στη νέα εταιρεία Holding "UNIBIOS".

Η ΒΙΟΣΩΛ εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα έχει προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών για την οικονομική εξυγίανση της εταιρίας. Αναλυτικότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα και η ίδια η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μείωση του κόστους και δαπανών στον εμπλουτισμό του φάσματος των προϊόντων με ανταγωνιστικότερα, καθώς και στην επικέντρωση της παραγωγικής διαδικασίας σε προϊόντα με στοιχεία ιδιαιτερότητας που ευνοούν την παραγωγή στην Ελλάδα.
Παράλληλα μέσω της συγγενούς εταιρίας NEOVENT ΑΕ, υπεβλήθη αίτηση για έκδοση άδειας παραγωγής ενέργειας, με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων, για ένα σταθμό ονομαστικής ισχύος 1,5 MW, που θα εγκατασταθεί στο ακίνητο της ΒΙΟΣΩΛ και θα λειτουργεί με τη συνεργασία των δύο εταιριών.

Αποφασίστηκε επίσης η επέκταση της δραστηριότητας της Εταιρίας στον Κλάδο Κατασκευής και Εμπορίας Μηχανημάτων Επεξεργασίας Ύδατος. Για τον σκοπό αυτό αποφασίσθηκε και υλοποιήθηκε επιτυχώς αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά ποσό 8.343.794,40 ευρώ και εξαγοράστηκε η Εταιρία ΚΑΛΛΙΓΚΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, η οποία αποτελεί πλέον την πρώτη θυγατρική Εταιρία του ομίλου.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Σχετικό: ΒΙΟΣΩΛ Πλάνο απολύσεων ανακοίνωσε η εταιρία
Αναρτήθηκε από magnitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου