Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΡΑΚΙΝΤΖΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΣΟΚ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΑΝΔΡΟ ΡΑΚΙΝΤΖΗ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ
-------------------------------------- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22 -- 10680 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
TΗΛ. (210)3665414-5 -- FAX: (210)3665420 -- e-mail : pressoffice@pasok.gr

Αθήνα, 20 Αυγούστου 2009

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. Στην αρχή της συνάντησης, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θέλω να σας καλωσορίσω.
Λ. ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ που με καλέσατε.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αποδίδω ύψιστη σημασία, θα έλεγα είναι η πρώτη προτεραιότητα πια στη χώρα μας, το θέμα της διαφάνειας, της ευνομούμενης λειτουργίας της πολιτείας για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Και γι' αυτό θεωρώ και πολύ σημαντική τη συνάντησή μας, διότι ξέρω την πολύ κρίσιμη και χρήσιμη δουλειά την οποία έχετε κάνει για την Έκθεσή σας γύρω από τη Δημόσια Διοίκηση. Γι’ αυτό ζήτησα να συναντηθούμε, για να ανταλλάξουμε απόψεις για το καλό του τόπου. Να είστε καλά.
Λ. ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκλησή σας. Να σας ενημερώσω ότι εγώ είμαι πέντε χρόνια Επιθεωρητής, έχω μια σχετική πείρα και θα σας ενημερώσω πλήρως για το εύρος και τις λειτουργίες της Δημόσιας Διοίκησης.
====================================================
Αυτά και κάτι ψιλά, είναι οι ατάκες του θεάτρου σκιών, με τις οποίες για άλλη μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα, το παιχνίδι των σάπιων καθεστωτικών δυνάμεων που μας καταδυναστεύουν.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το πρωϊνό ιντερνετικό μελάνι μου (βλέπε ΛΗΓΕΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΛΕΑΝΔΡΟΥ ΡΑΚΙΝΤΖΗ. ) και το μεσημέρι ο Γιωργάκης, έκανε κίνηση που βγάζει μάτι.
Μετά τη πατάτα που τιτλοφορείται "Ετήσια Έκθεση Ρακιντζή", στην οποία ο κύριος αυτός, λέει μεν πολύ λίγα από τα όργια που συμβαίνουν στη Δημόσια Διοίκηση, πλην όμως δεν λέει το παραμικρό για την απουσία του από τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, λόγω επικείμενης λήξης της θητείας του, βγαίνει και αοριστολογεί, μόνο και μόνο για να δηλώσει τη παρουσία του και να συνεχίσει τη σκανδαλώδη απουσία του.
>>>>> Να βγει και να μιλήσει για τις τεράστιες μάσες σε όλα τα υπουργεία και να μας πει τι έκανε για να τις σταματήσει.
>>>>> Να βγει και να μιλήσει για το άγριο κυνήγημα τίμιων Επιθεωρητών, που εκδιώχθηκαν επειδή τόλμησαν να αγγίξουν την ουσία των προβλημάτων και να προτείνουν πειθαρχικούς και ποινικούς ελέγχους υπόλογων διοικήσεων.
>>>>> Να βγει και να μιλήσει, για τις αποστολές περίεργων επιθεωρητών, εκτός του χώρου ευθύνης τους, για επανελέγχους, που είχαν σαν αποτέλεσμα την απαλλαγή διοικήσεων που είχαν αρχικά παραπεμφθεί.
>>>>> Να βγει και να μιλήσει, για το πως στοιχειοθετημένες εκθέσεις επιθεωρητών, καταλήγουν στο αρχείο, χωρίς συνέπειες για τους υπόλογους.
>>>>> Να βγει και να μιλήσει, για το ποιος τον εμποδίζει να επιλέξει επιθεωρητές ή για να ορίσει άλλα έμπειρα και ικανά στελέχη, για διενέργεια πραγματικών ερευνών.
>>>>> Να βγει και να μιλήσει, για τις υπερβολικά μεγάλες αποστολές επιθεωρητών στα τουριστικά νησιά, για γελοίες έρευνες (π.χ. φαρμακείων, αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας) και να βγάλει προς τα έξω έστω μία από τις φαιδρές εκθέσεις τέτοιων "ερευνών".
>>>>> Να βγει και να εξηγήσει με σαφήνεια, τους λόγους και να ονοματίσει τους υπόλογους, για τις ευθύνες της εκτεταμένης διαφθοράς και τη διεθνή χρεωκοπία της χώρας.
Αυτά ποτέ δεν θα τολμήσεις να τα πεις Λέανδρε Ρακιντζή, γιατί είσαι ένας από τους κρίκους του συστήματος και το σύστημα αυτό της εναλλακτικής εξουσίας Καραμανλή - Παπανδρέου, θέλει Ρακιντζήδες για να συνεχίσει τη διαιώνισή του.
Είσαι δυσκίνητος Λέανδρε Ρακιντζή και δεν φταίνε τα περιττά κιλά σου. Η διαφάνεια θέλει παλικαριά και ντομπροσύνη. Και στα δυο είσαι ανεπαρκής.
Γιωργάκη Παπανδρέου, απέδειξες για άλλη μια φορά, το πόσο μικρούλης είσαι για Πρωθυπουργός.

1 σχόλιο: