Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΠΙΛΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Εξωτερική πολιτική ενόψει Δεκεμβρίου

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Στις 26 Αυγούστου φτάνει στη χώρα μας ο νέος Γραμματέας του ΝΑΤΟ, για να συζητήσει με το ΥΠΕΞ μας τα εθνικά μας θέματα (κυρίως, Αιγαίο, Κυπριακό, Θράκη) ενόψει της κρίσης της Τουρκίας τον Δεκέμβριο στην ΕΕ. Λέγεται ότι ίσως συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό.

Σκοπός του πιστεύω θα είναι να δείξει στην τουρκία πόσον καλός είναι μαζί της και επίσης για της εκφράσει έτσι και την ευγνωμοσύνη του που ήρε το βέτο της και δέχτηκε να γίνει ο κ. Ράμσουνσεν Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια αναμένεται να μας επισκεφθούν για να πιέσουν για τα ίδια θέματα, οι <<φίλοι>> μας Καρλ Μπιλντ, Μπράϊζα εκ μέρους του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, και Κύριος οίδε ποίοι άλλοι.

Κατωτέρω υπενθυμίζω τι επιβάλλει η κοινή λογική να είναι η πολιτική της χώρας μας (ανεξάρτητα με το ποία ήταν στην περίπτωση του σχεδίου ΑΝΑΝ) και δεν πιστεύω κανένας Έλληνας να θεωρεί ότι είναι δυνατόν...
το ΥΠΕΞ μας και η Ελληνική μας Κυβέρνηση να διαπραγματεύονται θέματα εθνικής κυριαρχίας, ανεξάρτητα αν υπογράψαμε τη Συμφωνία της Μαδρίτης, όπως μας το ζήτησε ο τέως Πρόεδρος Κλίντον, με την οποία αναγνωρίσαμε νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της τουρκίας στο Αιγαίο (που επικαλούνται οι τούρκοι), ανεξάρτητα από τα λίγα στρέμματα γης λιγώτερα για να κοιμώμαστε ήσυχοι, ανεξάρτητα από τις παραινέσεις της τέως Προέδρου της Ελληνικής Βουλής προς τον Πρόεδρο Παπούλια κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανεξάρτητα από παλαιές εισηγήσεις του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου για Αιγαίο κτλ., ανεξάρτητα από τις κουμπαριές και τα ζεϊμπέκικα, ανεξάρτητα από το παλαιότερο mea culpa, κτλ., κτλ.

Όλοι ελπίζουμε ότι οι πολιτικοί μας θα υποστηρίξουν φανατικά την εθνική κυριαρχία και δεν θα ανεχθούν να τους πιέσουν οι ανωτέρω για παζαρέματα της και υποχωρήσεις.

Συνεπώς αναμένουμε στο μέλλον ανυποχώρητα σε πιέσεις , Ραμσούσεν, Μπράϊζα, Καρλ Μπιλντ, και λοιπών:

1. Να απαιτήσουν με βέτο την διακοπή κάθε διαπράγμάτευσης με την τουρκία, είτε για πλήρη ένταξη είτε για ειδική σχέση, εάν η τουρκία δεν αποσύρει το casus belli εναντίον της χώρας μας.

2. Το ίδιο αν δεν αποσείρει τα κατοχικά στρατεύματα της από την Κύπρο και δεν ανοίξει τα λιμάνια της και τα αεροδρόμια της, στα πλοία και τα αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Άγκυρας που έχει υπογράψει και εάν δεν αποδεχθεί Ευρωπαϊκή λύση του Κυπριακού (ισχυρή κεντρική κυβέρνηση που να ελέγχει τα σύνορα της Κύπρου, ευρωπαϊκό κεκτημένο σε όλην την Κύπρο, κτλ.).

3. Δεδομένου ότι η αποδοχή του δικαίου της θάλασσας είναι υποχρέωση κάθε μέλους της Ε.Ε., να απαιτήσει την άμεση αποδοχή του από την τουρκία. Διαφορετικά με βέτο να διακόψει κάθε διαπράγμάτευση της τουρκίας με την Ε.Ε., είτε για πλήρη ένταξη, είτε για ειδική σχέση, μέχρις ότου η τουρκία αποδεχθεί το δίκαιο της θάλασσας.

4. Να απαιτήσει τη διακοπή κάθε διαπράγμάτευσης με την τουρκία για πλήρη ένταξη ή για ειδική σχέση, όσον η χώρα αυτή απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, όπως αυτά καθορίζονται από τις υπάρχουσες συνθήκες.

5. Εφόσον η τουρκία δεν αποδεχθεί τα ανωτέρω θα πρέπει σε κάθε περίπτωση που δύναται, η Ελλάδα να θέτει εμπόδια στην τουρκία (βέτο για ενίσχυση της από Ε.Ε., κτλ)

6. Για όλα τα ανωτέρω η Ελλάδα να δημιουργήσει <<συμμαχίες>> εντός της Ε.Ε. και σίγουρα θα τις βρεί εφόσον δε είναι δυνατόν για πολλά μέλη της Ε.Ε. μία υπό ένταξη χώρα να απειλεί ένα μέλος της Ε.Ε.

7. Να σταματήσουν να χρησιμοποιούν όλοι πολιτικοί μας ως άλλοθι την τουλάχιστον <<ηλίθια>> εισήγηση του απερίγραπτου ΕΛΙΑΜΕΠ για απρόσκοπτη πρόοδο της ένταξης της τουρκίας στην Ε.Ε. και δημοψήφισμα μετά πολλά πολλά χρόνια λίγο πριν την ένταξη τους. Δόξα τω Θεώ η χώρα μας διαθέτει πολλούς άριστους ειδικούς πατριώτες Καθηγητές διεθνών σχέσεων καθώς και άξιους πατριώτες διπλωμάτες. Είναι ώρα να χρησιμοποιηθούν αυτοί αντι του του ΕΛΙΑΜΕΠ που οδηγησε τη χώρα σε τρομερά αδιέξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου