Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΤΟ "ΚΡΥΦΟ" ΧΩΡΑΤΟ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"

ΟΧΙ κύριοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!!!

Αν δεν υπήρχαν οι πυρκαγιές, πιστεύω πως το κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας θα ήταν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Περικλή Κοροβέση, περί συμμετοχής των σημερινών κομμάτων της αριστεράς στο σκάνδαλο με τις μίζες της Siemens, την περίοδο της Οικουμενικής κυβέρνησης ως ενιαίος τότε Συνασπισμός.
Ανεξάρτητα με το αν υποστηρίζει ή όχι, κανείς τα κόμματα της αριστεράς, θα πρέπει ν' αναλογιστεί μερικά πράγματα.
1. Ο χρόνος των δηλώσεων
2. Τις πηγές των δηλώσεων
3. Τις αντιδράσεις όλων των πολιτικών κομμάτων και πολιτικών προσωπικοτήτων
4. Την ιστορία των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών
Αναλύοντας τα παραπάνω, μπορούμε να διαπιστώσουμε τα εξής:
1. Οι δηλώσεις του κ. Π. Κοροβέση γίνονται σε μια χρονική στιγμή, που τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.) είναι στριμωγμένα στο "καναβάτσο" της πολιτικής σκηνής, έρμαια και όμηροι του υπόδικου κ. Χριστοφοράκου.
Το γιατί διάλεξε αυτή την χρονική στιγμή για να κάνει τις επίμαχες δηλώσεις του ο κ. Περικλής Κοροβέσης, είναι ένα ερώτημα που χρήζει απαντήσεως.
2. Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Π. Κοροβέση, πηγές και αιτία των δηλώσεών του, ήταν το γεγονός ότι η Αριστερά δεν είχε δώσει απαντήσεις στα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα για το θέμα και κυρίως στην αρθρογραφία του κ. Γ. Βότση στην Ελευθεροτυπία.

Ο ίδιος ο κ. Γ. Βότσης, γράφει τα εξής:
"Για μένα, ο Περικλής είναι από τους εντιμότερους Ελληνες και τους αγνότερους αγωνιστές της Αριστεράς, που δεν υπήρξε και ευτυχώς δεν θα γίνει ούτε κομματικός γραφειοκράτης ούτε εξουσιομανής ούτε κατ' επάγγελμα πολιτικός και ούτε βέβαια πολιτικάντης.
Πορεύομαι, επί μισόν αιώνα, πλάι του και καμαρώνω -παρ'ότι κάπου κάπου διαφωνώ με πολιτικές θέσεις και επιλογές του."
Και συνεχίζοντας γράφει τα παρακάτω:
"Επειδή πολλοί το επικαλούνται κατά πως τους βολεύει και ελάχιστοι φαίνεται να το έχουν διαβάσει, παραθέτω κατά λέξη το επίμαχο απόσπασμα άρθρου μου (13-07-09) σ' αυτές τις στήλες:
«... Οι δραστηριότητες της "Ζίμενς" στη χώρα μας έχουν μια εξόχως ενδιαφέρουσα προϊστορία διάστικτη από σκανδαλωδώς χαριστικές πολιτικές ενέργειες. Η κορυφαία το 1990: Η τότε "οικουμενική" κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη "Ζίμενς" σε σύμπραξη με την Intracom του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο. Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης και Χ. Φλωράκης) ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε -ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για τη συναινετική διαπλοκή και όσα έκτοτε ακολούθησαν. Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη "μίζα" σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε "Συνασπισμό". Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα...»
Αποσπάσματα απ' το άρθρο του κ. Γ. Βότση με τίτλο Κάτω τα χέρια απο τον Περικλή Κοροβέση
Το πρώτο κομμάτι των όσων γράφει ο κ. Γ. Βότσης, καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την απάντηση στο ερώτημα 1.
Αφού είναι συνοδοιπόροι για πάνω από μισό αιώνα, γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία για να γίνουν οι επίμαχες δηλώσεις;
Γιατί δεν έγιναν πριν από έναν χρόνο ή πριν την εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα;
Οφείλω βέβαια να τονίσω πως το δεύτερο κομμάτι είναι αποκαλυπτικότατο!
Το να δημιουργείς ένα θέμα πάνω σε ανεπιβεβαίωτες φήμες, όπως ο ίδιος ομολογεί, μόνο δημοσιογραφία δεν είναι!
Το τι είναι ας το κρίνουν οι συνάδελφοί του δημοσιογράφοι....στην blogόσφαιρα πάντως, κάτι τέτοια χαρακτηρίζονται σαν "δημοσιοκαφρίλα"!
Όπως γράφει ο έγκριτος (;) δημοσιογράφος, τα όσα αναφέρει προσπάθησε να τα διασταυρώσει σε συνομιλίες του με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και τον κ. Π. Κοροβέση που έδωσε πολιτικό κύρος στην αρθρογραφία του, σήμερα βρίσκεται στην ζωή μόνον ο κ. Κων/νος Μητσοτάκης για να τους επιβεβαιώσει ή να τους διαψεύσει.
3. Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αριστεράς ήταν άμεσες και αποστομωτικές.
Θα μπορούσα ν' αναφέρω πολλά απ' τα άρθρα του Ριζοσπάστη και της Αυγής, αλλά θα επισημάνω μόνον τα όσα είπε ο άλλος εν ζωή τότε πολιτικός αρχηγός, ο κ. Λεωνίδας Κύρκος, που όχι μόνον τους διαψεύδει, αλλά μίλησε για «ιλιγγιώδεις ανοησίες» και «βδελυρά παραμύθια»...
Ο δημοσιογράφος (;) όμως για να του απαντήσει θυμήθηκε ότι"...η Αριστερά παλαιόθεν δεν υπήρξε εκλεκτική στους χρηματοδότες της: Η χούντα λ.χ. βρήκε στα αρχεία της ΕΔΑ να τη χρηματοδοτούν και μεγαλοκαπιταλιστές, όπως ο Στρ. Ανδρεάδης, ο Γερ. Πλυτάς κ.ά. Και ο Τσαουσέσκου δεν ήταν λιγότερο δυνάστης, επειδή ενίσχυε ώς το δραματικό τέλος του την «ανανεωτική» ελληνική Αριστερά." όπως κι ότι στην συνομιλία του με τον αείμνηστο Χαρίλαο Φλωράκη, αυτός σοβάρεψε απότομα και ξεστράτισε την κουβέντα όταν του είπε ότι ο Κόκκαλης ενισχύει το Κόμμα.
Το να επικαλείσαι την χούντα για να επιβεβαιωθείς και μαρτυρίες προσωπικές που μόνον εσύ και κανείς άλλος δεν γνωρίζει, θυμίζει το "ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει"!
4. Ανέκαθεν τ' αστικά κόμματα στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε χώρα που ασκούν εξουσία, είναι διαπλεκόμενα με την άρχουσα τάξη.
Στον αντίποδα, η Αριστερά, με γενιές αγωνιστών και μεγάλους αγώνες, δίδαξε ήθος, ανιδιοτέλεια, πατριωτισμό, διεθνισμό.
Ανέκαθεν η Αριστερά, παρά τα λάθη της, τις διασπάσεις της και τις εσωτερικές της διαμάχες, ήταν και είναι "σχολείο", που έμαθε στα παιδιά της να παλεύουν στη ζωή, για ν' αλλάξουν την ζωή, για να δημιουργήσουν ένα κόσμο καλύτερο!
Ανέκαθεν η αστική προπαγάνδα λοιδωρούσε την αριστερά και προσπαθούσε να την εξομοιώσει με τ' αστικά κόμματα.
Όσο κι αν προσπάθησαν όμως, όσο και να προσπαθούν, δεν θα μπορέσουν ποτέ ν' αλλάξουν το αυταπόδεικτο.

ΟΧΙ κύριοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!!!

Δεν θα μπορέσετε ποτέ να "βράσετε" στο ίδιο καζάνι τους αγώνες και τις θυσίες των ανθρώπων της Αριστεράς με τις μίζες τα λαδώματα και την διαπλοκή των πολιτικών εκφραστών της αστικής τάξης!
Δεν μπορεί να μπουν στο ίδιο ράφι οι εκτελέσεις, οι εξορίες, οι φυλακές, οι δολοφονίες, οι καθημερινοί αγώνες για τ' ανθρώπινα δικαιώματα, για τους εργαζόμενους, για τον λαό με τους εκτελεστές, τους δικαστές, τους δεσμοφύλακες, τους πραξικοπηματίες και τους υπηρέτες αυτών που θησαυρίζουν κλέβοντας την ζωή μας.
Τιμώ τους αγωνιστές της αριστεράς, ανεξάρτητα απ' τον κομματικό τους χώρο και θλίβομαι βαθύτατα γιατί ένας βουλευτής της Αριστεράς θελητά ή αθέλητα, ουσιαστικά την "τσουβάλιασε" μαζί με τα κόμματα της άρχουσας τάξης κι έδωσε την δυνατότητα να γράφονται τα εξής:
«Τι είπε ο κ. Περ. Κοροβέσης; Κάτι που όλη η Ελλάδα το έχει κρυφό καμάρι. Οτι η απλή αναλογική υπήρξε μόνον στις περίεργες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων (...) Αυτό που έχει σημασία, είναι τι πιστεύει ο πολίτης. Κι αν ρωτήσει κανείς τους πολίτες δε θα έχουν ούτε δευτερόλεπτο να σκεφθούν: Ναι, θα πουν, σε πολύ μεγάλο ποσοστό - τα κόμματα δεν είναι σχολεία ηθικής. Και αυτό είναι τελικά το σημαντικότερο. Η αίσθηση των πολιτών ότι "κάτι παίχτηκε" για μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στα κόμματα και τις επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας. Και που ίσως να "παίζεται" και σήμερα... Για να είμαστε ειλικρινείς, η αίσθηση αυτή είναι κυρίαρχη. Αλλά από την άλλη πλευρά - θα έλεγε κανείς - το γεγονός ότι όλοι, λίγο ή πολύ, έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι, δεν κάνει το παιχνίδι αδιάφορο;».
Από άρθρο του κ. Σ. Τζανάκη στα Νέα του Σαββάτου.
Ως επίλογο και απάντηση, κρατώ αυτό που ο κ. Γ. Βότσης γράφει ότι του είπε ο Χαρίλαος Φλωράκης, όταν τον ρώτησε αν ο «Συνασπισμός» το τσέπωσε το ένα δισ.
«Και σαν χωρατό είναι κακό, Γιώργη...».
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ magnitis

2 σχόλια:

  1. θα έλεγα ότι πρόκειται για το "κρυφό χωρατό" του κ. Βότση, που μας το φύλαγε μυστικό 30 σχεδόν χρόνια για να μας το ξεφουρνίσει!
    Την προβοκάτσια πολλοί αγάπησαν, τους προβοκάτορες κανείς!
    Λυπάμαι για τον κ. Π. Κοροβέση, που ίσως λόγω της φιλίας του με τον "δημοσιοκάφρο", εκτέθεικε ανεπανόρθωτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διόρθωση λαθών στο προηγούμενο σχόλιο, που έγιναν από κεκτημένη ταχύτητα....
    1. τα χρόνια είναι σχεδόν 20 κι όχι φυσικά 30.
    2. εκτέθηκε κι όχι "εκτέθεικε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή