Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ο Τούρκος ήταν, είναι και θα είναι βάρβαρος!!

Θύματα ποινής που επιβλήθηκε από τον υπολοχαγό τους έπεσαν οι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν πριν λίγες μέρες από έκρηξη χειροβομβίδας στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, όπου αναφέρεται ότι ο αξιωματικός έχει συλληφθεί και θα δικαστεί.
Το περιστατικό συνέβη στις 17 Αυγούστου στο Ελαζίγκ, μία επαρχία στα ανατολικά της Τουρκίας. Αρχικά ο στρατός είχε αναφέρει ότι επρόκειτο για τυχαία έκρηξη. "Ο αξιωματικός συνελήφθη στις 18 Αυγούστου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως", αναφέρει η ανακοίνωση. Η εφημερίδα Taraf αποκάλυψε την Τετάρτη ότι ο θάνατος των τεσσάρων στρατιωτών προκλήθηκε από τον υπολοχαγό τους. Σύμφωνα με την υπόθεση, ο υπολοχαγός ανάγκασε έναν στρατιώτη να κρατήσει στην παλάμη του χειροβομβίδα, με βγαλμένη την προστατευτική περόνη, μέχρι να κουραστεί, ως καψόνι, επειδή τον βρήκε να κοιμάται κατά την διάρκεια της βάρδιας του. Ο στρατιώτης κατάφερε να κρατήσει την χειροβομβίδα στα χέρια του για τρία τέταρτα της ώρας, ώσπου άρχισαν να ιδρώνουν οι παλάμες του, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει από τα χέρια του. Η χειροβομβίδα εξερράγη σκοτώνοντας τον ίδιο και άλλους τρεις στρατιώτες.
Το γεγονός έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Τουρκία καθώς δημιούργησε προβληματισμούς για ανάλογα περιστατικά θανάτων στο στρατό, τα οποία καλύπτονται ώστε να μη δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.
Αναρτήθηκε από: ΑΡΧΑΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου