Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ.

Τη περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, είχα φτιάξει την αριστερή γελοιογραφία με τον Καραμανλή και τον Παπαθανασίου να σημαδεύει τη φοροδιαφυγή με ...σφεντόνα.
Εκεί που ετοιμαζόμουν να γράψω σε στυλ ..."ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ" για τη κατάντια της Ελληνικής Οικονομίας, έλαβα στοιχεία από τον φίλο ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, μεταξύ των οποίων και άρθρο του ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΥ με τη δεξιά φωτογραφία του παντελώς αγράμματου σε θέματα Εθνικής Οικονομίας, Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, αυτοδιαφημιζόμενου έμπορου, Γιάννη Παπαθανασίου.
Ως ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ταράχθηκα και δεν ήξερα τι να κάνω και πως να ....σοβαρευτώ. Γρήγορα κατάλαβα και έβαλα το άρθρο του ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΥ κι ελπίζω να είμαι κατανοητός, αφού λέω και ξαναλέω "ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ = ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ". Αλληλοσυμπληρωνόμαστε.
Τώρα, όσοι σπαταλάτε τον χρόνο σας διαβάζοντας ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ, θα θυμάστε ότι με απλά λόγια έχω γράψει σε ....μαθήματα Λαϊκής Οικονομίας και έχω ξαναγράψει, γιατί το πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας, είναι καθαρά εσωτερικό θέμα της απόλυτης διαφθοράς τουλάχιστον των κομμάτων εξουσίας, των κρατικών λειτουργών και όχι μόνο. Αυτοεξαιρείται πάντα ένας Γενικός Επιθεωρητής, όταν κουνά μαντήλι.
Με τη βοήθεια πάλι του φίλου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, χωρίς ζόρι, θέλω να διαβάσετε το πως βλέπουν (περιληλτικά) Ευρωπαίοι οικονομολόγοι, τα περί οικονομικής κρίσης, σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο τέλος θα καρφιτσώσω μια μικρή επισήμανση:

ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΚΟΠΙΜΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ; [ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ;]

" Όσο για τον ευρωπαϊκό Νότο, η ελληνική οικονομία, τουλάχιστον τεχνικά, δεν βρίσκεται σε ύφεση (δηλαδή δεν έχει «βιώσει» δύο διαδοχικά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης). Όμως το υψηλό χρέος και το μεγάλο έλλειμμα εξακολουθούν να την απειλούν. Τα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ γ’ τριμήνου θα είναι τα πιο σημαντικά γιατί σε αυτά θα καταγραφεί και η πορεία των εσόδων στον τουριστικό κλάδο. Τότε θα μάθουμε εάν οι «κτυπημένοι» από την ύφεση τουρίστες, βρήκαν τελικώς μία θέση στον ήλιο. " >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/534872/ArticleFTgr.aspx
By Ralph Atkins (Φρανκφούρτη) Δημοσιεύθηκε: 12:50 - 20/08/09
"Τα σύννεφα εγκατέλειψαν την Ευρώπη"
Όσοι αναζητούσαν την ζεστασιά του ήλιου, αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες για να βρουν έστω και μία ακτίνα του φέτος το καλοκαίρι. Και όχι μόνο λόγω των καιρικών συνθηκών. Ο οικονομικός «καιρός» της Ευρώπης ήταν αρκετά περίεργος, με κάποιες αχτίδες ήλιου να βγαίνουν δειλά πίσω από τα σύννεφα.
Όμως η τελευταία έρευνα «FT Economic Weather Map» -στην οποία συμβάλλουν όλοι οι ανταποκριτές των «F.T.» ανά την Ευρώπη και δημοσιεύεται για έκτη διαδοχική φορά- εμφανίζει περισσότερο φωτεινές ενδείξεις απ’ ότι η αντίστοιχη Μαΐου.
Η ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας ότι γερμανική και γαλλική οικονομία εμφάνισαν θετική πορεία στο β’ τρίμηνο, έκανε αρκετά σύννεφα να εξαφανιστούν. Η αναπάντεχη ανάπτυξη 0,3% και για τις δύο οικονομίες υπέδειξε ότι, αν και οι ΗΠΑ ακολουθούν κατά γράμμα τις προβλέψεις, η Ευρώπη μοιάζει να έχει την δυνατότητα να μας εκπλήξει θετικά.
Ο κ. Marco Annunziata, κορυφαίος οικονομολόγος της UniCredit υποστηρίζει ότι τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία «εξαλείφουν ακόμη και την τελευταία αμφιβολία ότι η ύφεση βρίσκεται πίσω μας». Προσθέτει, όμως, ότι «ο συνδυασμός κάποιων πρόσκαιρων παραγόντων δίνει μεγαλύτερο από το πραγματικό «μέγεθος» στην δύναμη της ανάκαμψης».
Μεταξύ αυτών των παραγόντων περιλαμβάνεται η τακτική ενίσχυσης των αποθεμάτων των επιχειρήσεων, τα έκτακτα μέτρα «στήριξης» των κυβερνήσεων και η ταχύτερη ανάκαμψη των εξαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως εξαιτίας της καλύτερης του αναμενόμενου πορεία της Ασίας.
«Η Πολωνία έχει ακολουθήσει την καλύτερη πορεία από όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες», τονίζει ο κ. Charles Robertson, οικονομολόγος ειδικευμένος στις αναδυόμενες αγορές για την ING.
Ισχυρή εγχώρια ζήτηση αποδεικνύει ότι η χώρα δεν εξαρτάται και τόσο από τις εξαγωγές, ενώ ταυτόχρονα τα προβλήματα της πιστωτικής της αγοράς είναι λιγότερο επιθετικά.
Η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το πώς η ενίσχυση της οικονομικής εμπιστοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να βοηθήσει.
Οι οικονομικές συνθήκες στη Βρετανία είναι δύσκολο να χαρακτηριστούν. Τα στοιχεία του β’ τριμήνου υπέδειξαν ότι η ύφεση ήταν βαθύτερη των προβλέψεων. Την ίδια στιγμή ο κλάδος μεταποίησης «έτρεξε» τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμός 11 μηνών, ενώ πορεία ενίσχυσης ακολούθησε και η βιομηχανική παραγωγή.
Αρκετά καλή είναι η εικόνα των χωρών της Σκανδιναβίας, αν και η Φινλανδία επηρεάζεται αρνητικά από την δυσμενή πορεία της ρωσικής οικονομίας.
Υπάρχουν, όμως και αρκετές απογοητεύσεις. Η Ολλανδία παραμένει βυθισμένη σε ύφεση, η βελγική οικονομία είναι στάσιμη και η Ισπανία είναι αντιμέτωπη με καταιγίδα.
Οι χώρες της Βαλτικής εξακολουθούν να είναι αντιμέτωπες με ακραίες…καιρικές (οικονομικά) συνθήκες. Όσο για την Ιρλανδία σαφώς διανύει μία περίοδο επώδυνης ανάπτυξης.
Όσο για τον ευρωπαϊκό Νότο, η ελληνική οικονομία, τουλάχιστον τεχνικά, δεν βρίσκεται σε ύφεση (δηλαδή δεν έχει «βιώσει» δύο διαδοχικά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης). Όμως το υψηλό χρέος και το μεγάλο έλλειμμα εξακολουθούν να την απειλούν.
Τα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ γ’ τριμήνου θα είναι τα πιο σημαντικά γιατί σε αυτά θα καταγραφεί και η πορεία των εσόδων στον τουριστικό κλάδο. Τότε θα μάθουμε εάν οι «κτυπημένοι» από την ύφεση τουρίστες, βρήκαν τελικώς μία θέση στον ήλιο.

ΠΗΓΗ: Ο φίλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
Έχω γράψει με πλήρη ευθύνη, ότι τρεις τουλάχιστον φορές οι Ευρωπαίοι, έφτυσαν κατάμουτρα τα ...αιτήματα Καραμανλή, Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου, για ένταξη του προβλήματος της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ της Ελληνικής Οικονομίας, στις ρυθμίσεις της "ΚΡΙΣΗΣ" που κατασκεύασε σε διεθνές επίπεδο ο ΜΠΟΥΣ και το αληταριό των Εβραίων χρηματοδοτών του, στους οποίους χρώσταγε και είχα πει, για ποιους λόγους αυτή η "κρίση" κατασκευάστηκε για καθαρά λόγους κερδοσκοπίας, από οικονομολόγους της κακιάς ώρας.
Τώρα, πρέπει να λάβουμε υπόψη, ότι μιλάμε για Ενιαίο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι επί μέρους οικονομίες των χωρών μελών, αλληλοσυνδέονται δια μέσου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Παπαθανασίου, έφαγες φτύσιμο κι απ' τον Παπαδήμα, αλλά τη μαυρίλα την έχεις ακόμα).
Σε ένα μικρό γενικό δημοσίευμα, είναι φύση αδύνατο να γραφτούν όλα τα δεδομένα, γι αυτό γράφονται οι τελικές διαπιστώσεις. Οι παραλήψεις βασικών οικονομικών μεγεθών, οδηγεί και σε λάθη είτε δημοσιογραφικά είτε οικονομολογικά. Αν ΟΜΩΣ προσέξουμε τη διαφορετικότητα των γενικών τελικών διαπιστώσεων από χώρα σε χώρα, οι οποίες όμως όλες επηρεάζονται ολοκληρωτικά από τις ενδοκοινοτικές οικονομικές ΕΙΣΡΟΕΣ και ΕΚΡΟΕΣ, θα καταλάβουμε (ακόμα και ο αγράμματος σε θέματα Εθνικής Οικονομίας, αυτοδιαφημιζόμενος έμπορος Παπαθανασίου), ότι μέσα στον ίδιο οικονομικό χώρο, η κρίση της μιας χώρας, δεν επηρεάζει τις υπόλοιπες στο ελάχιστο. Βλέπουμε, ότι η οικονομική κρίση χτυπά εσωτερικά μόνο χώρες με εκτεταμένη διαφθορά.
Ήδη (εδώ είναι το δημοσιογραφικό ή οικονομολογικό λάθος) απ' ότι θυμάμαι, η προηγούμενη μέχρι πριν λίγους μήνες κυβέρνηση της Φινλανδίας, έφυγε κλωτσηδόν για καθαρά λόγους εσωτερικής κρατικής διαφθοράς. Στην Ιρλανδία και στην ΕΛΛΑΔΑ, οι κυβερνήσεις σέρνονται προς παραίτηση, για ξεκάθαρους λόγους διαφθοράς.
Αυτά τα επιβεβαίωσαν στις εκθέσεις τους, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί
Τώρα τη μένει για να προσθέσω......
Η ικανοποίηση των Καραμανλή, Παπαθανασίου, Αβραμόπουλου κλπ, για τον Γενικό Εποθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, είναι αδιαμφισβήτητη (μέχρι και οργασμού του σκασμού) και μας προστέθηκε η ικανοποίηση και του George Papandreou. Ο μελλούμενος τον χρειάζεται...... ένεκα σοφίας?????.... τίνος?????.....
Βαράτε τους κατακέφαλα και μη κλείνεστε μέσα. Οι αγώνες θέλουν κότσια, για να βγούμε στους δρόμους με γιαούρτια και τομάτες.
Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πλέον. Τουλάχιστον να περισώσουμε την αξιοπρέπειά μας.

2 σχόλια:

  1. .
    αυτο ειναι ολα τα λεφτα >>>>
    .
    Βαράτε τους κατακέφαλα και μη κλείνεστε μέσα. Οι αγώνες θέλουν κότσια, για να βγούμε στους δρόμους με γιαούρτια και τομάτες.
    Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πλέον. Τουλάχιστον να περισώσουμε την αξιοπρέπειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .
    "Γέλωσιν οι πλουτούντες ήθη πενήτων, ράκη γαρ ορώσιν και ουχί τόλμην".

    -EIMASTE GIA XESIMO MAKAKES, ΓΙΑΤΙ AFOU TOYS EPITREPSAME TON DEKEMBRIO, NA FOBHSOUΝ THN ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, TΟRA POU OI DIAKOPES TOY KALOKAIRIOY TELEIOSAN, ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑFOBISOUN TA GOYROUNIA ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΗΣ KRISHS KAI THS ΓΡΙΠΗΣ, OPOTE DEN MAS MENEI PARA “TO ANTE KAI KALH ΨYXH.”
    -Βρισκόμαστε στην καρδιά της νέας χούντας της εποχής μας, του "οικονομικού νεοφασισμού" κ'εμείς αποχαυνωμένοι από το πολύ τηλεφαΐ-σαβούρωμα που μας σερβίρουν, έχουμε περιέλθει σε κατάσταση πλήρους αποχαύνωσης και "Γέλωσιν οι πλουτούντες ήθη πενήτων , ράκη γαρ ορώσιν και ουχί τόλμην".
    Μήπως είδατε αυτές τις μέρες στα κανάλια τον κ.Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, τον κ. Μίχαλo ντε [διάδοχο του Παπαθανασίου] και τους άλλους ; Πουθενά ! Λείπουν οι προύχοντες του κατεστημένου, σε πολυτελείς διακοπές και τώρα θα γυρίσουν για να μας τα πρήξουν, ότι δηλαδή δεν βγαίνουν οι επιχειρήσεις τους και για να μην κλείσουν θα πρέπει να ρεύσει ζεστό το χρήμα κι’ από πάνω να προβαίνουν και σε απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζόμενων.
    .
    ΣΗΜ.. - Πολλά blogs συνδέονται με βολεμένους σε ΜΜΕ, κ.α συμφέροντα δημοσιογραφίσκους, οι οποίοι ενεργούν σαν αμορτισέρ και απορροφούν τους κραδασμούς των «πενήτων προς τους πλουτούντες» . Ας μην πούμε όμως προς το παρόν ονόματα και χωριό, άλλωστε γνωρίζονται μεταξύ τους οι παροικούντες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή