Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: >>> ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΟΟΣΑ, ΔΝΤ κλπ.

Κατ΄αρχήν, πρέπει να κατανοήσουμε, ότι οι ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ενός μεγάλου Οικονομικού Οργανισμού, ντόπιου (Τράπεζα Ελλάδας) ή ξένου (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΕΕ κλπ), έχουν την αυτοτέλειά τους. Δηλαδή συντάσσονται μετά από έρευνα των οικονομικών στοιχείων μιας χώρας και παραδίδονται κατ' αρχήν ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, και παραδίδονται σε αυτόν που ζήτησε την έρευνα (που μπορεί να είναι η ελεγχόμενη χώρα ή άλλη χώρα ή Διεθνής Οργανισμός).
Μεσολαβεί ένα διάστημα, περίπου 1 - 1,5 μήνας, για να μελετήσει ο ενδιαφερόμενος τα ευρήματα του ελεγκτή Διεθνή Οργανισμού και να ζητήσει ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ανάλογα με το τι θέλει.
Εδώ στο ELLADA της καθυστερημένης κεντρώας Αφρικής των επιθετικών ελεφάντων, όταν η κυβέρνηση λαμβάνει γνώση συνήθως αρνητικών ευρημάτων, που αυτή τη στιγμή ταυτίζονται με τη χρεωκοπία της Ελληνικής Οικονομίας, οι σούπερ εγκέφαλοι προδιαγραφών Παπαναστασίου, καταλαμβάνονται από αφέλεια, (αφού νεαροί έπιναν καϊφέ στον πύργο του ΑΦΕΛ) και ενώ όλοι τους λένε να πάρουν για παραοικονομία, μαστροπεία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και τα παρόμοια, οι Παπαναστασάδες σφυρίζουν αδιάφορα.
Ισιάζουν τη φράντζα τους αλλά Καλογερόπουλος, γράφουν στα τέτοια τους τα περί φοροφυγάδων, μιζαδόρων, μαστροπών της οικονομίας και των συν αυτών, τους αφήνουν στην αταραξία τους μη και τους χάσουμε από νταβατζήδες και ρωτούν τον άρχοντα Οργανισμό:
----- Μάστερ (=αφέντη), πόσες απολύσεις είναι ισοδύναμες με το έλλειμμα των ταμείων μου, για να γλιτώσω δαπάνες από μισθούς?????
----- Μάστερ (=αφέντη), πόσους ισοδύναμους με το έλλειμμα μισθούς μπορώ να κόψω για να το μειώσω ή να το εξαλείψω?????
----- Μάστερ (=αφέντη), αν χτυπήσω τη φοροδιαφυγή, θα φύγουν οι εργοδότες στο εξωτερικό, δεν θα φύγουν?????
----- Μάστερ (=αφέντη), αν μου φύγουν οι φοροκλέφτες μου, θα κλείσουν επιχειρήσεις και θα έχω μεγαλύτερη ανεργία, έτσι δεν είναι αφέντη???? δεν θα αυξηθεί η ανεργία?????
Του Διεθνή Ελεγκτικού Οργανισμού, στα τέτοια του από που θέλει ή μπορεί να κόψει δαπάνες μια λωποδύτικη κυβέρνηση και φοβούμενος μη χαρακτηριστεί ότι επεμβαίνει στα εσωτερικά, προσαρμόζει κατά 90% τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του, στον άθλιο προσανατολισμό κάθε σάπιας ή ανίκανης κυβέρνησης και αναφέρεται πλέον αορίστως σε άλλους τρόπους αντιμετώπισης μιας οικονομικής κατάρρευσης.
Με την παράδοση των ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, ο διεθνής ελεγκτικός οργανισμός, κατ' ανάγκη αναφέρεται περιληπτικά, σε ποιες ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ αντιστοιχούν οι προτάσεις.
Αυτό το εκμεταλλεύεται μια σάπια ή ανίκανη κυβέρνηση και κάνει τάχα ότι τώρα πήρε την Έκθεση με τις ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ενώ τις έχει πάρει πριν από 3-4 μήνες.
Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη, ότι μιά σοβαρή κυβέρνηση, παίρνοντας τις ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ του Διεθνή Ελεγκτικού Οργανισμού, δεν ζητά, ούτε περιμένει προτάσεις, αλλά με δικά της πλέον όργανα, ξέρει τι πρέπει να κάνει κατά της φοροδιαφυγής, κατά των πλαστογράφων τιμολογίων, κατά των μιζαδόρων κλπ και λαμβάνει τα αυτονόητα μέτρα, χωρίς να χρειάζεται να παριστάνει τη μωρή παρθένα στους ελεγκτές.
Σαν επίλογο, να σου πω, ότι ξέρεις πολύ καλά τις πρέπει να κάνεις, για να γλυτώσεις από μια σάπια ή ανίκανη κυβέρνηση??????
ΟΧΙ, δεν θα σου πω, γιατί ΞΕΡΕΙΣ.....................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου