Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Η ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΑΤΑ ΨΙΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.!

Τρίωρη στάση εργασίας το πρωί της Δευτέρας Αποδυναμωμένο το ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα
Στην Κατερίνη οι εργαζόμενοι των 2 ασθενοφόρων δεν παίρνουν άδειες και ρεπό για να καλύψουν τις ανάγκες που είναι αυξημένες λόγω του προβλήματος στα Τέμπη
Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν 7-10 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας οι εργαζόμενοι στους σταθμούς ΕΚΑΒ όλης της Βόρειας Ελλάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις ασθενοφόρων και προσωπικού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος εργαζομένων (διασωστών) ΕΚΑΒ, Ανέστης Κουκουρίκος. Παράλληλα με την στάση εργασίας θα σταλεί καταγγελία, των εργαζομένων στον ΕΚΑΒ, στον πρωθυπουργό, την υπουργό υγείας και τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.
Σύμφωνα με τον κ. Κουκουρίκο, το ΕΚΑΒ είναι αποδυναμωμένο στις περιοχές της Κατερίνης, της Κοζάνης, της Φλώρινας και της Καστοριάς καθώς δεν έχουν αγοραστεί ακόμη τα ασθενοφόρα που χρειάζονται ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη οι προσλήψεις του προσωπικού που έχει ήδη περάσει από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.
"Για να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο χρειάζονται 11 άτομα. Στην Καστοριά υπάρχουν μόνο 6 άτομα και έτσι το ΕΚΑΒ λειτουργεί μόνο σε πρωινή βάρδια ενώ απογευματινή δεν υπάρχει. Για τις ανάγκες της Πτολεμαϊδας πρέπει να πηγαίνει ασθενοφόρο από την Κοζάνη, ενώ στην Κατερίνη οι εργαζόμενοι των 2 ασθενοφόρων δεν παίρνουν άδειες και ρεπό για να καλύψουν τις ανάγκες που είναι αυξημένες λόγω του προβλήματος στα Τέμπη" ανέφερε ως παράδειγμα ο κ. Κουκουρίκος.

Πηγή: Πιερικοί Αντίλαλοι (Π.Α)
Αναρτήθηκε από ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου