Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Nellie Kroes-Peper, ΤΗΣ ΕΕ

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ προστάτευε τα μεγάλα συμφέροντα στίς Βρυξέλλες!
Ταγμένη νά προστατεύει τά συμφέροντα των καταναλωτών,η κα Kroes κάλυψε τους βιομηχάνους κινητής τηλεφωνίας και ζημίωσε τα ταμεία της ΕΕ. Αρνηση τού Ευρωπαικού Κοινοβουλίου να εγκρίνει τον διορισμό της σαν Επίτροπο ψηφιακής τεχνολογίας. Σκάνδαλο ο τρόπος πού λειτουργεί η κομισιόν γιά τόν Ανταγωνισμό. Η πρόκληση Αλμούνια. Ο ρόλος της τ.Επιτρόπου στά ελληνικά καρτέλ.

Σέ αποκάλυψη πρωτοφανούς σκανδάλου στην κομισιόν κατάληξε η ακρόαση τού Ευρωπαικού Κοινοβουλίου γιά τήν τέως Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ Nellie Kroes,υποψήφια γιά τη θέση Επιτρόπου Ψηφιακής τεχνολογίας ,σαν νά μήν υπάρχουν άλλοι πολιτικοί στά εκατομύρια ευρωπαίων πολιτών ώστε να ανακυκλώνονται συνεχώς για χρόνια τα ίδια πρόσωπα στίς διάφορες θέσεις κλειδιά.

Απεκαλυφθη ότι η κα Kroes αντί να προστατεύσει τα συμφέροντα των Ευρωπαίων καταναλωτών κατά τη διάρκεια τού χειρισμού έρευνας η οποία αφορούσε τίς χρεώσεις roaming των ευρωπαικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, προτίμησε νά κλείσει την έρευνα καί να εισηγηθεί κανονισμό πού να μειώνει τίς χρεώσεις από 1 ευρώ στα 30 λεπτά.Τό γεγονός αυτό από μόνο του αποτελούσε απόδειξη ότι γιά 15 χρόνια οι βιομήχανοι κινητής τηλεφωνίας απεκόμιζαν υπερκέρδη χρεώνοντας υπέρογκα τούς ευρωπαίους πολίτες.!

Η ενέργεια αυτή της κας Kroes όπως καταγγέλθηκε, είχε διπλό αρνητικό αποτέλεσμα για τά συμφέροντα των ευρωπαιων πολιτών:

1ον η διακοπή της έρευνας καί εξαγωγής απόφασης για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ,αποστέρησε από τούς ευρωπαίους καταναλωτές τό δικαίωμα καταθέσεων αγωγών αποζημιώσεων πού υπολογίζονται σε δις ευρώ, από τίς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τη ληστεία πού υφίσταντο από αυτές γιά 15 χρόνια.

2ον αποστέρησε από τα ταμεία της Ευρωπαικής Ενωσης, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης πολλά δίς ευρώ, από τά βαρειά πρόστιμα τα οποία έπρεπε να επιβληθούν στίς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

βλ. και http://neurope.eu/files/Kroes.pdf

Τό ευρωπαικό κοινοβούλιο επιφυλάχθηκε νά αποφασίσει για τον διορισμό της κας Kroes σε νέα θέση Επιτρόπου, ενω καταβάλλονται προσπάθειες από το βιομηχανικό λόμπυ των Βρυξελλών νά επαναληφθεί η ακρόαση ,προκειμένου η κα Kroes να δώσει νέες εξηγήσεις.Η μεθόδευση αυτή είναι ενδεικτική τού τρόπου με τόν οποίον λειτουργεί η κομισιόν, όπως καί η πολιτική αξιοπιστία των διαδικασιων πού ακολουθούνται.

Κάτω από τό βάρος αυτών των εξελίξεων ο γνωστός κος Αλμούνια προετοιμάζεται να αναλάβει τον τομέα του Ανταγωνισμού της ΕΕ, διακυρήσοντας και αυτός με τη σειρά του τη βούληση για έλεγχο των ευρωπαικών καρτέλ και προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών!

Ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς είναι τό γεγονός ότι τόσο οι ελληνες καταναλωτές πού μαστίζονται από την ακρίβεια των ντόπιων καρτέλ όσο και τό STOPCARTEL μέ τίς ενέργειές του σε ευρωπαικό επίπεδο προσέβλεπαν τα τελευταία χρόνια σε μία παρέμβαση των Βρυξελλών, προκειμένου να εξαρθρωθούν τα καρτέλ στήν Ελλάδα.

Αξέχαστη θά μείνει η επίσκεψη της κας Kroes στην Αθήνα μετά τήν έκρηξη τού σκανδάλου του καρτέλ του γάλακτος κατά την οποία στήριξε την Eλληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και τον κ.Σπύρο Ζησιμόπουλο.Αμίμητη η σιωπή της στο κατηγορητήριο τού Ευρωπαικού κοινοβουλίου μετά από καταγγελίες μας γιά την ασυδοσία πού απολαμβάνουν τά καρτέλ στήν Ελλάδα ,τόν περασμένο Απρίλιο.

Μία ακόμη φάρσα πού έχει εξελιχθεί σε τραγωδία στόν τόπο μας, ανεξάρτητη συγκεκριμένων προσώπων και πού πρέπει επειγόντως να τελειώσει,γιατί το κόστος είναι υπέρογκο.Γιά όλους μας πλέον.

Αναρτήθηκε από τον Γιώργο Κοσμόπουλο - STOP CARTEL

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:

Η Nellie Kroes, είναι σύζυγος, του Εβραίου μέθυσου, πρώην Ολανδού Υπουργού και πρώην Δήμαρχου, Αβραάμ "Μπραμ" Peper.

1 σχόλιο:

  1. Μπαρμπα-Νικο αυτη δηλαδη δεν ειναι μπεκρου;
    Για κοψτε την καλα στην φατσα. Αυτη κι αν ειναι αλκοολικια.

    Παντου εβραιοι ρε παιδι μου. Παντου.
    Λες να ειναι αυτοι η "ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ" που ειχε πει καποτε κι ο Θεοδωρακης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή