Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ο ΜΕΛΑΣ, ΜΕΛΩΣΕ Τ' ΑΝΗΨΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΕΝΩ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ «ΔΙΟΡΙΣΕ» ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ!

Και ακόμη 200 προσλήψεις το τελευταίο 6μηνο, με έλλειμμα άνω των 25 εκ. €

Ένα ακόμη περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι, την ώρα που η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτη της προτεραιότητα το θέμα της διαφάνειας, ένα τμήμα των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν θερμοκήπια κάθε είδους διαφθοράς φέρνει στη δημοσιότητα η αυτοδιοίκηση gr.

Πρόκειται για το διορισμό στις θέσεις της διευθύντριας της Πολιτιστικής Επιχείρησης και του διευθυντή του Αθλητικού Οργανισμού αντίστοιχα, δύο ανιψιών του δημάρχου Κερατσινίου Φώτη Μελά.

Συγκεκριμένα, η κ. Μαρία Ψαρρού, ανιψιά του δημάρχου και κόρη της δημοτικής συμβούλου Αγγελικής Μελά (αδελφής του δημάρχου) τοποθετήθηκε διευθύντρια της Πολιτιστικής Επιχείρησης του δήμου Κερατσινίου μετά από ανοιχτή προκήρυξη ειδικών θέσεων που έγινε λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του νόμου για το ΑΣΕΠ. Μόνο που εμφανίστηκαν μόλις δύο (!) άτομα και η βαρύτητα της συνέντευξης στην τελική μοριοδότηση έφτανε το 40%!

Επιπλέον, άλλος ανιψιός του δημάρχου (γιος εξαδέλφης του αυτός), ο κ. Γιώργος Χρηστίδης τοποθετήθηκε διευθυντής του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Κερατσινίου. Και σε αυτή την περίπτωση είχαμε ανοιχτή προκήρυξη της θέσης. Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση η θέση φαίνεται ήταν από την αρχή «καπαρωμένη». Αν και εμφανίστηκαν 12 άτομα, το 40% της συνέντευξης αλλά και η προαναγγελία του ίδιου του κ. Χρηστίδη όταν εργαζόταν ως συμβασιούχος στον Αθλητικό Οργανισμό ότι θα επιστρέψει επικεφαλής και θα βάλει σε τάξη τους εργαζόμενους (σχετική καταγγελία έχει γίνει στο δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου), δεν άφηνε…περιθώρια για άλλη επιλογή.

Η αντιπολίτευση είχε προαναγγείλει τους διορισμούς

Να σημειωθεί ότι την… προαναγγελία των δύο διορισμών είχε κάνει από το Νοέμβριο σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην βουλευτής Κανέλος Λάλος. Στην συνεδρίαση εκείνη ο κ. Λάλος είχε καταγγείλει ότι οι προσλήψεις γίνονται σε συνθήκες αδιαφάνειας, καθώς οι προκηρύξεις για τις ειδικές θέσεις δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές, ενώ η βαρύτητα 40% της συνέντευξης είναι σκανδαλώδης. Μάλιστα, είχε αναφέρει τα δύο ονόματα των ανιψιών του δημάρχου που επρόκειτο να προσληφθούν, και όταν οι προσλήψεις επιβεβαιώθηκαν εντός των εορτών έθεσε εκ νέου το θέμα σε προ ημερών συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά δεν πήρε καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή.

Επιπλέον, πέραν των διορισμών των δύο ανιψιών του ο δήμαρχος Κερατσινίου δρομολόγησε από το καλοκαίρι μέχρι το Δεκέμβριο, διαδικασίες για ακόμη 200 διορισμούς, όταν, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, το έλλειμμα του δήμου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 25 εκ. ευρώ!

«Ο κύριος Μελάς αναδεικνύεται σε μοιραίο δήμαρχο για το Κερατσίνι. Υποθηκεύει τις προοπτικές του. Τινάζει στον αέρα τα οικονομικά του. Δείχνει πρωτοφανή ανευθυνότητα για το παρόν και το μέλλον του», αναφέρει σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Ζαχαρίας Ζούπης, ο οποίος όπως και ο κ. Λάλος είχε θέσει το θέμα των διορισμών εδώ και πολλούς μήνες. Μάλιστα, ο κ. Ζούπης κάνει λόγο γα «προκλητικά αδιαφανή, δίχως κανένα κριτήριο, τρόπο προσλήψεων ημετέρων, όταν στο Κερατσίνι υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι νέοι και το πάζλ συμπληρώνεται. Προσθέστε επιπλέον και την πρόσληψη Διευθυντών στην Πολιτιστική και Αθλητική Επιχείρηση με συνεντεύξεις που έπιαναν 30% και 40%! Προσθέστε και την πρόσληψη συγγενών του και θα καταλάβετε τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στον δήμο Κερατσινίου», καταλήγει ο κ. Ζούπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπολίτευση αναζητά τρόπους ακύρωσης των δύο διορισμών.
Αναρτήθηκε από ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου